Hae
Jannina Niskala

Ruokavalion pahikset ja 3v. Neuvola

Meillä oli tänään Islan 3v neuvola. Olen varmaan joskus maininnut, että meidän kuopus on hyvin itsepäinen tyttö kun sille päälle sattuu ja näin oli päiväkodistakin kerrottu neuvolaan. Aluksi tehtävien tekeminen sujui hienosti ja sujuvasti mutta näön testaaminen olikin aivan toinen juttu. Toinen silmä olisi pitänyt peittää vuoronperään, jotta saadaan testattua silmät erikseen. Tätäkin olisi voinut tietenkin harjoitella kotona jos oltais muistettu. Mutta arvatkaa muistettiinko, ei!

Isla 6kk Frankfurtissa

Nella Ritariprinsessa pelasti

Sain Islan jollain kumman ihmeellä suostumaan loppuihin testeihin sanomalla että Nella käy nämä samat testit ja pitäähän meidän mitata että onko Isla saman pituinen kuin Nella. huh!! ei tarvitse mennä uudestaan enää tekemään testejä myöhemmin. Isla oli huikean pitkä jo 99.5cm ja rupesin kotona vertailemaan Ellenin ja Islan neuvolakortteja.  Muuten olleet samalla tasolla suurinpiirtein mutta 1,5v iässä Isla on alkanut spurttaamaan pituuden kanssa ja nyt on melkein saman kokoinen mitä Ellen oli 4v. neuvolassa toukokuussa. Taitaa tulla pitkä tyttö ! 🙂 Nyt vaan huolettaa tuo 104cm MR pinguhaalari minkä ostin talveksi. No onneksi se on vielä reilun kokoinen, ettei tarvisi ostaa uutta haalaria lopputalveksi.

Isla 3v

Pahis ruokavaliossa

Olivat päiväkodissakin laittaneet nyt merkille löysän vatsan mikä Islalla on ollut nyt yhä useammin. Isla on aina ollut vähän vatsavaivainen niinkuin minäkin. Sieltä ehdotettiin että jos ruokajuoma vaihdettaisiin maidosta vedeksi ja tämä sopi meille hyvin. Meillä ei kotona ruoanlaitossa käytetä ollenkaan maitoa, koska minä en pysty niitä syömään ja ruoka on aina kotona myös gluteenitonta. Toki tytöt syö tavallista leipää ja päiväkodissa ruoka on ihan tavallista. Nyt vaan päiväkoti tuottaa vaikeuksia näihin ruokakokeiluihin, koska kaikki erityisruokavaliot vaativat lääkärintodistuksen ja neuvolan todistus ei riitä. Pakko siis varata aika lääkärille, jotta saataisiin vaikka allergiatesteillä selvyyttä tähän. Vatsavaivoja oli jo vauvana imetysaikana ja niitä jonkin verran tutkittiin mutta nuo suolioireet tuntuvat vähän hankalilta todentaa lääkärille, jotka tuntuvat tuijottavan vain ihoreaktioita. Jos on antaa vinkkejä lastenlääkäristä, joka ottaa tosissaan suolioireiset lapset niin saa kertoa.

Asiasta ferritiiniin ja takaisin

Itse odotan myös lääkärin soittoa asiasta ferritiini ja mahdollinen anemia. Vuosi sitten ferritiini oli 34 ja sen aikaisen työterveyslääkärin mielestä ok, koska se on viitearvoissa. Nyt uusi lääkäri kiinnitti siihen huomiota ja mittautti sen uudestaan, kun valittelin huonoa vointia ja jatkuvaa kuolemanväsymystä. Itse veikkaisn että tyroksiinia pitäisi nostaa, mutta ne arvot olikin ihan kunnossa. Nyt katsotaan tuo ferritiini ja HB. Olen tässä vuoden aikana kokeillut varmaan kaikki apteekin rautavalmisteet ja mikään ei sovi mun vatsalle (joka on muutenkin aivan katastrofi kokoajan). Tässäkin asiassa toivon löytäväni lääkärin, joka olisi perehtynyt näihin ongelmiin ja ei tuijottaisi vain HB arvoa.

 

Vinkkejä otetaan vastaan lasten allergia asioissa ja ferritiinijutuissa..

 

-Jannina

2 kommenttia

  1. Vierailija kirjoitti:

    Olen tykännyt Floravital-nimisestä rautavalmisteesta. Se on aika mietoa, mutta vatsaystävällistä. On myös minusta hyvän makuista. Minä olen itse päättänyt syödä nyt pidemmän kuurin rautavalmistetta, koska ferritiini on ollut matalalla. Lääkäri ei rautalisää minulle neuvonut, vaikka sanoi, että ferritiini on matalahko (vähän päälle 20).

    • minis_with_style kirjoitti:

      Mä olen myös sitä juomaa hörppinyt mutta siina tosiaan on vähän rautaa eli määrän pitäis olla paljon suurempi, jotta ferritiini nousisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.