Hae
Jannina Niskala

Koska teille tulee joulu?

Joulu tulla jollottaa!

Joka vuosi aiemmin, kuin ennen. Itse en ole henkeen ja vereen jouluihminen, joka kuuntelee joululauluja heti juhannuksesta lähtien. Mun lapsuuden joulut vietettiin aina Famun ja ukin luona Espoossa ja sinne kerääntyi koko suku yhteen juhlimaan. Mutta sen jälkeen, kun isovanhemmat kuoli ja mummola myytiin pois niin joulu on ollut hieman erilainen. Alkuun meidän äiti järjesti hirveessä stressissä joulua kaikille, että kaikilla olisi mahdollisimman hauskaa ja hyvin nopeasti minä ulkoistin itseni töihin aina jouluna. Kävin perheen luona syömässä aattoiltana mutta muuten vietin aina joulut töissä, ensin turvatarkastajana lentokentällä ja sittemmin hoitoalalla.

Muuttuneet perinteet

Minun äitin kuoleman jälkeen eli viimeiset 10 vuotta joulu on ollut vähän siellä ja täällä. Toki myös sen takia, että pyritään viettämään jokatoinen joulu pohjoisessa mun miehen sukulaisten luona. Usein ollaan etelässä mun tädin luona mun sukulaisten kanssa mutta muuatamasti ollaan oltu ihan oman perheen kesken kotona. Selkeät aina toistuvat perinteet puuttuvat, mutta en ole kuitenkaan itse niin innokas luomaan mitään uusia perinteitä vaikka nautin niistä kovasti.

Lapset tekee joulun

Ilman lapsia varmaan menisin joka joulu töissä ja muissa hommissa ja ulkoistaisin kaiken. Mutta lasten myötä olen alkanut pitämään joulun järjestämisestä. Elleniä odottaessani vannoin etten rupea valehtelemaan lapsille joulupukista ja muista tonttuhommista mutta kummallista kyllä se lasten aito innostus ja puhdas usko joulupukkiin on aivan uskomaton. Valuin siihen mukaan melkein ihan vahingossa. Meille on muuttanut itse tehdyt joulukalenterit ja tonttuovet. Ollaan askarreltu joulukortteja vaikka olen askartelun suhteen melkoisen mielikuvitukseton ihminen. Lasten myötä olen siihenkin maailmaan päässyt mukaan.

Joulukalenteri

Joulun odottaminen

Se tässä on parasta. Siis odottaminen ja järjestäminen, lahjojen tekeminen ja hankkiminen. Ellenin ensimmäinen joulu oli ihan posketon. 6kk vanha vauva sai järkyttävän määrän lahjoja ja eikä se niin pienenä edes tajunnut puoliakaan niistä. Sen jälkeen ollaankin vähän himmailtu eli itse hankitaan/tehdään muutama paketti ja muiltakin sukulaisilta toivotaan jotain tiettyä ja tarpeellista. Tänä vuonna meidän joulun odotusta sulostuttaa ihana Luklabelin joulukalenteri. Se on puinen ympyrän muotoinen kehys, johon saa roikkumaan 24 pientä kuorta. Kuoriin voi laittaa jotain mukavaa pientä lapsille ja mukana tuli myös tonttuterveisiä mitä voi liittää mukaan. Kalenteri on kestävä, ajattoman tyylikäs ja menee vuodesta toiseen roskaamatta. Koottiin se Ellenin kanssa yhdessä ja laitettiin valmiiksi odottamaan tonttuja täyttämään pussit. Minulla on instagramin puolella arvonta kyseisestä joulukalenterista, käy ihmeessä osallistumassa.

Kalenteri

Vuosi lähestyy loppuaan

Joulua kun tässä odotellaan saapuvaksi niin vuoden vaihde saapuu myös. Olen tänä vuonna käyttänyt pitkästä aikaa kalenteria, koska kahden vuorotyöläisen ja lasten harrastusten sun muiden menojen muistaminen äitiaivoilla on aivan mahdotonta. Sain Luklabelilta uuden version heidän My success story kalenterista. Sama mikä minulla oli tänä vuonna ja se oli niin hyvä että tämä uusi on enemmän kuin tervetullut. Kannattaa tutustua siihen, koska se on kaunis ja siinä on ihania tsemppilauseita sivuilla. Lopussa on myös mooonta sivua tilaa miin voi kirjoittaa omia unelmiaan ylös <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.