Hae
Jannina Niskala

Tättädäääää.. Täällä ollaan Vaikuttajamedialla!

Musta syksy on vaihtunut valkoiseksi joulukuuksi. Meillekkin etelään tuli lunta ja pakkasta, toivotaan että lumi olisi maassa mahdollisimman pitkään.  Kuka on aloitellut jo tonttuilua? Meillä on aina ollut vähän semmoisena rajana että ei ennen joulukuuta laiteta mitään joulukoristeita esille. Ellen kyseli just viikko sitten, että miksi kaikilla muilla on valot pihalla ja meillä ei ole. No syy taitaa olla se ettei äiti ja iskä ole saanu vielä aikaiseksi. Pitäisi käydä ihan varastoa läpi että missä ne valot edes on. Meillä oli mm. kaikki kesälelut vielä pihalla tuolla lumen alla eilen. Terassilla on edelleen kalusteet, jotka pitöisi kaivaa esille ja varastoon. Me ollaan tässä niin hiton hyviä!

 

Kuka mä siis oon?

Olen kahden lapsen äiti Lohjan Pusulasta ja päivätyökseni olen sairaanhoitaja Lohjan sairaalan leikkausosastolla ja vielä tarkemmin anestesiahoitaja aka nukkumatin bestis. Syy miksi kirjoittelen teille ihanille lukijoille on lähtenyt rakkaudesta lastenvaatteisiin, niiden tekemiseen ja kuvaamiseen lasten päällä. Ja minulle ominaiseen tyyliin homma tuppaa aina leviämään, joten tulette varmasti kuulemaan, näkemään ja lukemaan paljon paljon muutakin. Lähellä sydäntäni on myös ekologisuus, kierrätys ja kuinka se sujuu lapsiperheessä. Olen myös entinen lastenvaate yrittäjä ja yritän kovasti päästä opiskelemaan. Se vaan tuntuu olevan todella vaikeeta näin plus kolmikymppisenä äitinä.

 

se minusta, takaisin jouluun

Koska nyt saa jo alkaa höpsähtämään niin pitää kaivaa tontut kaapista ja laittaa koristeita esille. Ollaan tyttöjen kanssa jo vähän askarreltu eli kuivatettiin appelsiineja koristeiksi ja niistä nopsaa tein oveen pienen kranssin tapaisen höystettynä havuilla ja kanelitangoilla. Kanelitankoihin tein myös minimakrameita, joita aion laittaa kuuseen ja ajattelin myös lahjoa päiväkodintätejä sellaisilla, suklaata unohtamatta. Olen ajatellut ottaa tähän jouluun pieneksi teemaksi luonnollisuuden ja haluankin kuuseen esimeksiksi puisia koristeita mm.  papurinolla on ihania joulukoristeita.

 

Kierrätys jouluna?

Miten sinä toteuttaisit kierrättämistä ja kestävää kehitystä jouluna? hankkisitko käytettyjä joululahjoja? vai hankkisitko lahjoja harkiten ja todelliseen tarpeeseen? Monella tuntuu menevän hieman överiksi jouluna lahjojen hankinnan kanssa. Ja meillä siitä olikin hyvä esimerkki silloin kun oli Ellenin ensimmäinen joulu. Ellen oli silloin vain 6kk vanha ja hän sai ihan poskettoman määrän lahjoja vaikka itse ei taidettu ostaa niistä kuin ihan muutama.  Sen jälkeen olemmekin pyrkineet antamaan ehdotuksia lahjoiksi lähipiirille, ettei määrä kasvaisi niin hirveen suureksi.

 

DIY joululahjat

Itse tykkään ommella todella paljon. Itseasiassa kaikki käsityöt ovat lähellä sydäntäni. Tänä jouluna lupaan ommella lahjoja enemmän, kuin edellisinä vuosina. Ja pyrin käyttämään kankaita mitä on jo kaapissa (ja niitä on paljon) eli en hanki uusia. Keväällä sitten voi taas päivittää pienesti kangaskaappia.

Joulun odotus on parasta odotusta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.