Hae
Jannina Niskala

Kuka tykkää ulkoilla sateella? Minä en ainakaan.

Suomen talvi lähtee etelässä ainakin hyvin nihkeästi liikkeelle. Ensin on pitkä ja pimeä marraskuu ja sitten joulukuussa odotellaan jo lunta, jota tulee ripotellen. Me asumme lohjalla eli aika etelässä ja lunta oli ensimmäisen kerran viime viikolla. Nyt kun katsoo ikkunasta ulos, on lumi pelkkä haave vain, vettä on satanut jo useamman päivän. Lumi tuo mustaan syksyyn ja alku talveen sitä kaivattua valoa ja viimeviikolla olikin ihania aurinkoisia säitä. Itse kesäihmisenä en juurikaan piittaa talvesta, mutta tämä märkä ja musta talvi etelässä on todella kamalaa.

En tykkää ulkoilla sateella

Yleensä välttelen viimeiseen asti sateeseen menoa, jos kyse on vaan ulkoilusta ja leikkipuistossa olemisesta. Se ei vaan ole kivaa! Varusteet on kunnossa minulla ja lapsillakin mutta en mielelläni mene vesisateeseen leikkimään. Perjantaina satoi koko päivän ja oltiinkin lasten kanssa aika tiiviisti sisällä. Iltapäivällä menin koiran kanssa ulos ja Ellen halusi tulla mukaan. Eilen oli jo pakko mennä ulkoilemaan koko porukan kanssa, ettei lapset ala hyppiä niin sanotusti seinille. Joten puettiin säänmukaiset varusteet päälle ja lähdettiin hyppimään vesilammikoissa!

Ellen haluaa usein taluttaa Milaa ulkona

 

Vuorilliset sadehaalarit

Meidän tai oikeastaan mun  pelastus on ollut nämä vuorilliset sadehaalarit mitä ostin tytöille viime keväänä. Nämä on Kuling merkkiset ja näissä on siis sisällä fleece vuori ja on juuri hyvän paksuiset sellaiseen muutamasta plus asteesta sinne ehkäpä vajaaseen kymmeneen asteeseen. Siitä lämpimämmällä säällä alkaa näillä olemaan aika kuuma ja hiostava olla.  Jos sää on nollassa, ja on märkää, niin laitetaan alle merinovillahaalarit.  Toisina välikausihaalareina tytöillä on nyt ollut useampana vuonna Nameitin  softshell haalarit. Softshell on siitä hyvä materiaali että se on lämmin ja pitää jonkin verran vettä. Tänä vuonna uskaltauduin tekemään tytöille itse softshellistä takit. Ja niistä tuli aika ihanat!! Kangas on todella helppoa ommella ja Jujunalla on todella yksinkertaiset kaavat ja ohjeet näiden tekemiseen.

Nameit softshellit

 Islan DIY softshelltakki

 

 

Ellenin DIY softshelltakki

Kengät sateella

Meillä on aina ollut tavalliset perus kumpparit sadesäille ja vinking goretex varrelliset lenkkarit on todettu hyviksi välikausikengiksi. Aluksi olin sitä mieltä, että en todellakaan hanki tuplavarusteita päiväkotiin mutta nyt olen todennut sen että kannattavampaa on se että päiväkodissakin on sadevaatteet varalta. Koska mulla on ehkä maailman kaikkeuden huonoin muisti ja lapsetkin tietää sen.  Päikyssä tytöillä on vaatteiden päälle vedettävät kurikset ja tavalliset kumpparit. Hieman kylmemmillä ilmoilla saappaisiin laitetaan villasukka lämmittämään. Tästäkin päiväkodin hoitajat yleensä muistuttaa, että olis aika tuoda ne villasukat sinne tytöille 🙂 En ole oikein ymmärtänyt vuorillisten kumppareiden päälle, eikös niitä sitten pidä olla taas yhdet lisää eli ne on liian lämpimät sitten kuitenkin alkusyksystä ja etenkin kesällä? No silloin toki ei tarvisi villasukkaa mutta en jotenkin koe tarpeelliseksi hankkia niin monia kumisaappaita.

Heijastavat hansikkaat, jotka Isla sai lahjaksi syksyllä. Ihan huiput!

 

Lunta odotellessa

tänä vuonna odotan lunta ja pakkasta erityisesti, koska onnistuin löytämään tytöille niiiin ihanat toppahaalarit. Veronpalautukset tuli tänä vuonna niin hyvään aikaan että oli mahdollista ostaa molemmille tytöille uudet haalarit. Aiempina vuosina vähintään toisella on ollut käytetty ja yleensä koluankin tarkasti kirpputorit ja alennusmyynnit läpi seuraava kausi mielessä. Olen vain joka vuosi huonompi ennustamaan näiden kasvua ja pelkään hutiostoksia.  Varsinkin Isla on ollut hankala, koska hän kasvaa pituutta +2 käyrällä ja on nyt jo melkein saman mittainen, kun vuoden vanhempi Ellen.

Voi lumi missä viivyt? Tulethan jouluksi myös Lohjalle.

 

 

4 kommenttia

 1. Maiju kirjoitti:

  Sateella ulkoilu on Ok, jos vaan pukeutuu sään mukaisesti ❤️

  • miniswithstyle kirjoitti:

   Juu ehdottomasti pitää olla kunnon varusteet. Mutta en tykkää siitä silloinkaan ?

 2. Nina kirjoitti:

  Onko teillä monet toppavaatteet? Millaisia asusteita? Ihanat nuo pitkät takit ?

  • miniswithstyle kirjoitti:

   Meillä on yhdet toppahaalarit per lapsi. Yksi vanha haalari taitaa olla kaapissa varalla mutta yksillä mennään pääasiassa. Asusteet on gugguun pipot ja kaulaliinat. Päikyssä on tytöillä kaulassa ruskovillan kaulurit. Hanskat on popin toppahanskat, samat mitkä oli viimevuonnakin käytössä. Kestää siis älyttömän hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.