Hae
Jannina Niskala

Suosikkikuosit kiertoon – Nukelle vaatetta

Meillä on kaksi hyvin menevää ja touhuavaa tyttöä, joille aina välillä satuu ja tapahtuu. Ja välillä ihan hirvittää että mitä kaikkea meidän tyttöjen vaatteet joutuu kestämään. Ja ei ne kyllä aina kestä mukana menossa. Vaatteiden rikkoituminen harmittaa aina, varsinkin jos sillä olisi muuten ollut vielä käyttöikää koon puolesta jäljellä. Ja varsinkin silloin se harmittaa, jos kyseessä on tyttöjen tai mun lempikuosi tai vaate.

nyt ei harmita enää niin paljoa

Olin säilönyt laatikon pohjalle yhden suosikkimekon, joka meni viime kesänä rikki. Ensin meinasin että korjaan sen mutta se jäi aika nopeasti kuitenkin Islalle pieneksi muutenkin. Kyseessä oli aivan ihana Kaikon bambimekko, mikä on ollut Islan suosikkimekko pitkään. No pihalla touhutessa ja kiipeillessä mekko jäi johonkin naulaan kiinni ja siihen tuli reikä. Saatoin vuodattaa muutaman näkymättömän kyyneleen mekon kohtalolle mutta oli sitä kyllä paljon käytettykkin. Rupsein tekemään joulupukin konttiin vaatteita tyttöjen baby born nukelle, joka on syystä ttai toisesta ollut alasti meillä kokoajan. Nukke on saatu mun miehen työkaverilta  joskus ja sillä taitaa olla yksi joku ”ei niin tyylikäs” tekokuituinen vaate jossain.

Rikkinäinen ja pieni mekko

 

vaatteelle uusi elämä

Nyt se mekko pompsahti laatikosta esille kun etsin vetoketjuja nuken jumpsuitiin. Sormet syyhyten aloin leikkaamaan ja ompelemaan mekosta nukelle vaatetta. Koon 98/104 mekosta sai juuri ja juuri housut ja frillamekon nukelle. Housujen lahkeisiin ja hihoihin tuli valmiiksi käänteet kun leikkasi ne helmasta, kuinka kätevää!

Lahkeiden käänteet valmiina

 

Suosikkikuoseille uusi elämä

Nyt keksinkin että miten pystyn jatkamaan suosittujen kuosien elämää meidän perheessä ja ehkä reijät polvissa ei enää harmitakkaan yhtä paljon kuin ennen. Vaatteista voi toki tehdä muutakin kuin nukenvaatteita. Pitkät housut voi lyhentää sortseiksi tai ommella polviin polvipaikat.  Se mitä olen halunnut tehdä on tilkkupeitto mihin tulee kaikkia ihania kuoseja niistä vaatteista mitä meillä on ollut käytössä.  Ja itseasiassa kyselin kesällä muiltakin rikkinäisiä tai muuten nuupahtaneita vaatteita juuri tähän käyttöön. Muutamalle laitoin posteista rahaa mutta koskaan en vaatteita saanut itselleni, eli jatkossa kerään vaan ehkä sitten omia vaatteita varastoon.

Onnellinen pieni nukke

 

Miten sinä toimit kun vaate menee rikki? heitätkö vain menemään? paikkaatko vai alatko ompelemaan jotain ihan uutta niinkuin minä.

Nyt pitää vaan malttaa jouluun ja laittaa nuken vaatteet pakettiin. Toivottavasti tytöt on yhtä innoissan kuin äiti <3

3 kommenttia

 1. Pia koivisto-sirviö kirjoitti:

  Hieno

 2. Pia koivisto-sirviö kirjoitti:

  Hienoja nuken vaatteita pitaa itsekin tilkuista tehdä

  • miniswithstyle kirjoitti:

   Kannattaa ehdottomasti käyttää pienet tilkut hyväksi tähän! 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.