Hae
Jannina Niskala

Jouluvapaat – aikaa käsitöille

Torstai iltana alkoi huikeat 10 pv jouluvapaat. Lomaa en ollut  tähän joulun ajalle pyytänyt mutta tiesin etten päivystä joulun pyhinä. Yllärinä tuli että minulle oli työvuorosuunnittelija laittanut myös pyhien ympärille vapaapäiviä. Me vietetään joulua vuorotellen miehen sukulaisten luona pohjoisessa ja vuorotellen minun perheen luona Helsingissä.  Tänä vuonna olemme siis kotona ja käydään aattona syömässä minun tädin luona Töölössä, jos vain Isla on tervehtynyt siihen mennessä. Mutta ihanaa on rentoutua omassa kodissa, koska toisten nurkissa pyöriminen on aina erilaista kun kotona oleminen.

 

Mitään ihmeellistä en ole suunnitellut näille vapaille, kun perheen kanssa yhdessä oloa ja läheisten näkemistä. Nyt meillä on Isla kuumeessa eli se vähän rajoittaa meidän liikkumista ja vierailuja mutta eletään päivä kerrallaan. Kotoilu on myös ihanaa ja voidaan elää stressittömästi ja katsella vaikka piirrettyjä ja minä voin vaikka neuloa tunti tolkulla.

Ihanat alpakkalangat

 

jouluprojekti: islantilaisneule

Minä olen siis aina ollut kova tekemään käsitöitä ja innosun helposti uusista asioista vaikka ei olisi mitään hajua miten ne toteutetaan. Olen huomattavasti parmepi kankaiden kanssa kuin lankojen ja puikkojen. Ja lankojenkin kanssa paremmin menee virkatessa kuin neuloessa. Mutta minäpäs se innostuin työkaverin takia tekemään itselleni, ei yhtään vaikeampaa, kuin islantilaisneuleen. Joo voitteko kuvitella! En ole siis koskaan ikinä edes villeimmissä haaveissani tehnyt villapaitaa saatikka kirjoneuletta itselleni. Vaativin kirjoneule on minulla ollut raidalliset sukat. Että tässä vähän lähtötasoa tähän projektiin.

Löysin Kalastajan vaimon blogista kuvia ja ohjeita hänen tekemistään neuleista ja tilasinkin heti hänen suosittelemaa alpakka lankaa ja kannattikin, koska ne oli juuri alennuksessa. Ja kiitokset Lankamaailmalle erittäin nopeasta toimituksesta, pääsin nopeasti aloittamaan neulomisen. Viking maya alpakka on ihanan pörröistä ja pehmeää. Se sisältää alpakkaa, merinovillaa ja hieman nylonia parantamaan kestävyyttä. Itse olen hieman herkkä kutittavalle langalle mutta luulen että tämä pehmoinen lanka ei kutita minua. Tai toivotaan ainakin näin.

Etenee nopeasti..

 

Kankaita on varattu myös lomalle

Postissa odottaa myös kankaita mitä tilasin, jottei aika kävisi vaan pitkäksi ja tulisi tylsää välipäivinä. Tilasin ihanalta Mieli Designilta nakertajat trikoota ja kanelin väristä ohilento joustocollaria. Metolalta lähti yllättäen mukaan kettu trikoota ja pupu collaria lapsille. Minulla vaatteiden ompeleminen lähtee aina ensin kankaasta. Ostan ihania kankaita ilman että tiedän mitä niistä ompelen. Vähän mietin että tuleeko siitä vaatetta minulle vai lapsille. Itselleni varaan 1,5m ja lapsille yleensä riittää 1m kangasta. Sen jälkeen kun pääsen kankaita vähän mallailemaan syntyy ehkä joku idea mitä niistä ompelen. Mutta sekään ei tapahdu ihan heti, kankaat saattavat olla kaapissa pitkäänkin ns. marinoitumassa. On myös monia kuoseja mitä olen pitkään marinoinut kaapissa, koska en uskalla leikata niitä. Nämä kuosit on yleensä pitkään himoittuja ja metsästettyjä kankaita. Ja jos tietää ettei sitä kangasta enää saa mistään niin sekin nostaa kynnystä leikata ja ommella. Voin joskus esitellä ompeluhuonettani ja kangasvarastoja teillekin 🙂

Kahden kerän jälkeen olen näin pitkällä. Lanka on todella riittoisaa.

 

Nyt pitää siirtyä takaisin kutimien ääreen, jotta paita joskus valmistuu. Olen vähän ajatellut että jos saisin sen valmiiksi vuoden loppuun mennessä. Yksivärisen helman neulominen on ollut nopsaa puuhaa mutta vauhti varmasti puolittuu kun tullaan hihojen yhdistämiseen ja kirjoneule vaiheeseen.

 

Viettäkää rauhallinen joulu ilman turhaa stressiä, niin minäkin meinaan viettää. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.