Hae
Jannina Niskala
Kaupallinen yhteistyö

Ensimmäinen koulupäivä – Motivaatio huipussaan!

Kaupallinen yhteistyö: Luv North ja LukLabel

Hain opiskelemaan liiketaloutta jo 2018 syksyllä mutta silloin ei pääsykoe mennyt niin hyvin kuin olisin toivonut eli en silloin vielä päässyt. Silloin hain Haaga-Heliaan Helsinkiin, koska Lohjalla Laureassa ei ollut tarjolla muita kuin verkko-opintoja. Nyt sitten vihdoin pystyin aloittamaan opinnot monimuotona ja vielä tuossa aivan lähellä eli Lohjalla. Helsinkiin ajaminen koulun takia ei olisi ollut millään tavalla järkevää. Nyt koulu on Lohjan keskustassa ja ajaminen työpaikan, päiväkodin ja koulun välillä on helppoa.

Kuvaaja: Idalotta K

 

Kauppakeskuskampus

Lohjan Laurea muutti viime syksynä aivan uusiin tiloihin kun uusi kauppakeskus Lohi valmistui Lohjan keskustaan. Eli koulu toimii siis kauppakeskuksen yläkerrassa ja tilat ovat todella siistit ja uudet. Tiloja voi muokata hienosti eri käyttötarkoituksiin eli kolmesta luokkatilasta voi saada yhtenäsitä tilaa siirrettävien seinien avulla. Heti sisääntulossa on aulatila jossa on pieni keittiö, jotta omien eväiden syöminen on helppoa. Siinä voi istua ja seurustella opiskelukavereiden kanssa. Opiskeluun on myös yhteisiä tiloja kirjaston välittömässä läheisyydessä. Erikseen pystyy myös varaamaan hiljaisia tiloja/huoneita jos tarvitsee esimerkiksi ryhmätyön tekemiseen omaa tilaa. Ihana erikoisuus oli kirjaston parvi jossa oli ihania löhösäkkituoleja, joissa on hyvä opiskella tai lukea. Nyt harmittaa että olin niin täpinöissäni ekana päivänä etten muistanut ottaa yhtään kuvia koulun tiloista.

Koulutarvikkeet valmiiksi. Kalenteri saatu yhteistyönä Luk Labelin kanssa.

 

ryhmä hlf220ka

Meidän ryhmässä oli reilu 30 opiskelijaa. Kaikki kovin erilaisia ja eri-ikäisiä. Yllätyksekseni vain muutama lohjalainen. Opiskelijoita tulee siis myös Helsingistä, Espoosta ja esimerkiksi Siuntiosta. Vain muutamalla oli taustalla toinen AMK tutkinto ja heti alussa kun meidät laitettiin 4 henkilön ryhmiin oli minun ryhmässäni toinen alaa vaihtava sairaanhoitaja. Tultiin hyvin juttuun ja heti alkoi opiskelu tuntumaan kotoisammalta kun mukana oli ihminen joka ymmärtää mistä minä puhun.

Meillä koulupäivät on pääosin perjantaisin ja lauantaisin. Lauantaita on vähemmän nyt keväällä mutta kuulemma syksyllä niitä on jo enemmän johtuen lyhyemmästä lukukaudesta. Heti siellä opintopäällikkä tms. oli sitä mieltä että 100% töitä ei pystyisi tekemään samalla jos haluaa opiskella kunnolla. No minä nyt meinaan ainakin yritää aluksi tätä, koska tenhän mä myös kahta työtä monta vuotta samaan aikaan. Ajattelin myös kunnianhimoissani suorittaa opintoja hieman nopeampaa ettei koulussa menisi sitä 3,5 vuotta mitä normaalisti menisi. Tämän siis sjattelin tehdä niin että suoritan kesällä opisntoja myös ja enemmän kursseja verkossa. Mutta katsotaan nyt miten tämä lähtee rullaamaan ja edetään sen mukaan. Tietenkin haluaisin nopeasti päästä uusiin töihin mutta samalla nauttia opiskelusta ja tarjonnasta.

 

Laurea kauppakeskus Lohessa

 

Opiskeleminen on muuttunut 10 vuoden aikana paljon

Silloin kun aloitin 2009 opiskelemaan sairaanhoitajaksi oli homma aivan erilainen. Nykyään jokainen tarvitsee oman kannettavan tietokoneen, mitä ei todellakaan tarvinnut silloin. Nykyään työskennellään enemmän verkossa ja opiskelumateriaalit ovat pääosin sähköisessä muodossa. Saattaa olla tälläiselle kalkkikselle aluksi haastavaa. Erilaisia opiskelualustoja verkossa oli monta, Link, Tuudo, Pakki, Optima.. ja ihan en ole vielä täysin selvillä kaikista mutta kyllä ne tulevat tutuksi. Minulle ehkä hieman hitaammin kuin ryhmän nuorimmille 21 vuotiaille opiskelijoille.

Laurea kuuluu myös kolmen AMK:n yhteisöön eli 3AMK. Siihen kuuluu Laurea, Haaga-Helia ja Metropolia, joka mahdollistaa ns. yhteisen kirjaston eli aineistoja voi lainata ristiin. Se myös mahdollistaa kurssien suorittamisen näissä muissa kouluissa. Kursseja voi suortittaa myös verkossa, campusonline sivustolle on koottu yli 20 suomalaisen AMK:n verkko-opintotarjontaa ja niistä voi vapaasti valita kursseja vaikka Oulun tai itäsuomen ammattikorkeakouluista. Koska liiketalouden koulutusohjelmaan kuuluu vapaasti valittavia opintoja jopa 60 op niin aika paljon pystyy suorittamaan verkossa omaan tahtiin, jos haluaa. Itse kävin jo katselemassa kaikkia mielenkiintoisia kursseja mitä haluan suorittaa mutta yritän nyt malttaa ja opiskella ensin että miten opiskellaan ja kirjoitetaan asiatekstiä.

LUVNORTH Link koru saatu yhteistyönä. Muista että saat -10% alennuksen LUVin koruista koodilla JANNINAXLUV

 

Jes en millään malta päästä kunnolla hommiin. Kävin jo suorittamassa yhden tiedonhaun kurssin ja tein heti orientaatiotehtäviä pois alta. Mitenniin innoissaan, toivottavasti motivaatio ja innokkuus pysyy yllä pitkään. Onneksi minua kannustetaan hienosti kotona tähän ja varmasti saan tukea ja tsemppiä tilanteissa, kun ei millään jaksaisi tehdä koulujuttuja.

 

Kaupallinen yhteistyö: Luv North ja LukLabel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.