Hae
Jannina Niskala
Kaupallinen yhteistyö

Vanhan koulun tatskoja ja boheemeja kukkasia!

Kaupallinen yhteistyö: Minelle Fabrics

Te tiedättekin, että ompelen paljon vaatteita lapsilleni ja itselleni. Suosin tässäkin asiassa suomalaisia tuottajia ja suomalaisia suunnittelijoita. Suomen yksi (minun mielestäni) nousevia kuosisuunnittelijoita on Nora Bisi eli Mieli Design ja olin onnesta sykkyrällä kun sain tehdä yhteistyötä uuden ihanan kangastuottajan kanssa, jonka kaikki tämänhetkiset kankaat on Noran suunnittelemia. Tämä uusi suomalainen kangasyritys on Minelle Fabrics.

 

Old school tattoo joustocollege

 

Minellen tarina

Minelle Fabrics on perustettu ihan äskettäin eli 2019.  Se on Haukiputaalla Oulussa toimiva perheyritys. Ihan sydän sykähti kun luin Minellen tarinaa, kuinka samanlainen se olikaan kuin minun ja Eloisen <3 Yritys on nimittäin saanut alkunsa sairaanhoitaja äidin ompeluharrastuksesta, ihan niinkuin minulla. Minellen Minna opiskelee itselleen tekstiili -ja muotialan perustutkintoa ja perusti sitten yhdessä miehensä kanssa yrityksen Minelle Fabrics. Miehen tuki ja panos perheyrityksessä on ollut mittaamattoman arvokasta mm. kirjanpidossa ja verkkokaupan ylläpitämisessä.

Minellen tavoite on tuottaa persoonallisia suomalaisten suunnittelijoiden suunnittelemia kankaita, joista voi valmistaa vaatteita aikuisille ja lapsille. Kankaat on tuotettu lähellä Euroopassa ja kankaat ovat luomulaatuista trikoota ja joustocollegea. Tummemmissa kankaissa on myös anti-pilling käsittely, joka vähentää kankaan haituuntumista pesussa. Yleensä valkoiselle kankaalle painettu tumma väri ns. haituuntuu helposti, kun kuitu nousee neuloksesta pystyyn ja sieltä paljastuu valkoista pohjaväriä.

Minellen kankaat ovat laadukkaan tuntuisia ja joustocollege on sileäpintaista, hyvin laskeutuvaa ja samalla jämäkkää. Ei siis mitään lirua mitä on hankala ommella. Kangas on miellyttävän tuntuista iholla, eikä mennyt pesussa heti kuluneen näköiseksi niinkuin joillekkin kankaille tapahtuu.

 

Boho Bouquet Joustocollege

 

Pallotakki ja Solmuhuppari

 

Ensin olin ajatellut ommella old school tattoo kankaasta itselleni paidan tai tunikan mutta Ellen halusi siitä välttämättä paidan itselleen. Kangas on siitä ihana että se sopii molemmille, aikuiselle ja lapselle. Myös mies oli sitä mieltä että hänkin voisi haluta siitä hupparin itselleen. Pitänee hankkia sitä lisää niin saavat samistella Ellenin kanssa. Itselleni olin jo aiemmin piirtänyt uusimmasta Suurikäsityö lehdestä designer kaavan, eli Hellinin pallotakin kaavan. Siihen kaavaan periaatteessa tarvitsee yli kaksi metriä kangasta mutta käytössä minulla oli 1,5m Boho Bouquet joustocollegea. Päätin että saan sen kangasmäärän riittämään ja vähän jouduin joustamaan leikkuusuunnissa mutta sain leikattua ja kangas riitti hyvin. Kankaan kuosi oli siitä hyvä, että sitä pystyy leikkaamaan kaikkiin suuntiin ja tällä pystyy säästämään kangasta paljon. Pallotakista tuli todellinen zerowaist takki, koska kangasta jäi jäljelle todella vähän. Yleensä en ihan tälläiseen tulokseen pysty, hyvä minä!

 

Tiivis leikkuusuunnitelma, taskut eri kankaasta ja jäljelle jääneet silput.

 

Ellenin paidassa oli hieman pähkäilemistä, koska en ensilukemalta ymmärtänyt juuri mitään solmukohdan ompeluohjeesta. Mutta paita on siis muuten aivan normaalisti ommeltu huppari mutta etukappale taitellaan ohjeen mukaan ja ommellaan pieni pätkä kiinni niin oikeinpäin käännettynä eteen muodostuu pähee pikku solmu. Jos nyt itse siellä pähkäilet tämän kaavan kanssa niin annan neuvon: piirrä rohkeasti ne kirjaimet ja taitoskohdat kankaan nurjalle puolelle ja skippaa se neuvo harsimisesta (en ymmärtänyt miksi niin olisi pitänyt tehdä) ja taittele kirjaimellisesti sen ohjeen mukaan. Sitten vain ompelukoneella hurautat sen n. 10cm pätkän kiinni ja käännät paidan ympäri.

 

Solmuhuppari

Ellen on n. 110cm pitkä ja paita on noin kokoa 116. Suurikäsityö lehden kaava alkoi vasta koosta 122 mutta piirsin sen ehkä noin kokoa pienempänä,

 

alennuskoodi minellen verkkokauppaan

Minulle jäi vielä pieni pätkä tätä tatska kangasta ja ehkä saan siitä vielä jotain Islallekkin tehtyä.

Mitä sinulla on nyt työn alla käsitöiden merkeissä? Jos ihastuit Minellen kankaisiin niin saat nyt -20% heidän kankaistaan koodilla:

JANNINAMINELLE

(Koodi voimassa 31.120 asti)

Kaupallinen yhteistyö: Minelle Fabrics

2 kommenttia

  1. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

    Oi ompa kaunis kangas ja sä olet mahdottoman taitava! Mulla on myös kauhea kasa kankaita kotona, kun vaan tietäis mitä niistä tekis! Ihan perusvaatteita olen tehnyt lähinnä tytölle ja itselleni jokusen mekon. Tuo huppari näyttää kyllä kivalta ja ehkäpä osaisin sellaisin tehdä itsekin. Pari hupparikangastakin olisi valmiina odottamassa 🙂 Tällä hetkellä mulla on kesken ainoastaan sipulipussi, jota olen virkkaamassa meille. Toisen samanlaisen tein anopille. Sitten pitäisikin aloittaa myös tytön kummin pipo (kunhan sopivat puikot tulee postissa) ja anopille lahjaksi villasukat. Ommellakin olisi kiva taas!

    • miniswithstyle kirjoitti:

      Tää huppari oli tosi helppo sitten kun sen solmun hoksasi. Mulla on kesken muutama muu juttu. Kirjoneule ja virkkaushommia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.