Hae
Jannina Niskala

Throwback eli muistelomatka discotanssiin

2012 Estonia open cup

Olen tanssinut aina, jollen tunneilla niin kotona varmasti siitä lähtien kun opin kävelemään. Niin sanotusti virallisesti tanssiura alkoi Kaisaniemen ala-asteen tanssiluokalta jonne siirryin pääsykokeiden kautta kolmannelle luokalle. Yläasteella tutustuin discotanssin maailmaan ja se vei tytön mukanaan. Discotanssi on nopeatempoista tanssia, jossa tehdään plajon erilaisia hyppyjä ja piruetteja mutta aitoa tanssimista ei saa unohtaa.  Discotanssi on melkolähellä kilpa aerobikia ollakseen todella kaukana siitä kuitenkin. Sykkeet on noin parisataa kun joraa täysillä ja esimerkiksi soolo ja duo kilpailuissa minuutin ohjelma tanssitaan kolme kertaa läpi aina yhdellä kierroksella. Laji vaatii runsaasti kestävyyttä.

 

throwback discotanssiin

Se miksi päädyin kaivelemaan vanhoja tanssikuvia ja lookkeja eri vuosilta oli se, että Isla ja Ellen kävivät tänään ekaa kertaa Espoossa Star Dance studiolla mini kids tunnilla ja sinne taidetaan mennä jatkossakin, koska oli siellä niin mukavaa. Tanssikoulun ovat perustaneet ryhmä naisia, ystäviä, jotka ovat tanssineet yhdessä varmaan jo lapsesta asti. Itsekin olen heidän kanssaan kiertänyt samoja kilpailuja läpi vuosikausien ajan. Studiolla oli todella lämmin ja luokseenkutsuva fiilis. Aulassa tai pikemminkin olohuone/keittiössä oli ihanat muhkeat sohvat ja kahvitarjoilu vanhemmille, ihan huippua palvelua! Kiitos!

Seuraavat kuvat ei ole laadultaan parhaimmasta päästä koska ne on otettu perunalla vuonna nakki ja sota. Niistä käy ilmi vähän discotanssin maailmaa ja glitterfiilistä.

Iso discomuodostelma 2009

Erilaisia soolo lookkeja

Mitä korkeampi tötsä ja krepatumpi tukka, sen parempi!

 

Estonia open cup 2012

Tätä vuotta ei voi muistaa. Ehkä 2007.

Tanskassa. Vuosi 2012 mihin kaikki päättyi. Ensimmäiset EM kisat mihin pääsin naisten soolossa. Pienryhmällä ja muodostelmalla olin ollut ennenkin. Huomatkaa hurmaava rusketus ja kreppityyli.

 

Toivottavasti pääsen joskus ompelemaan treeni ja kisavaatteita omille tytöille. Ellen jo iltapalalla tilasi itselleen strassitetun tanssipuvun. No jos ne treenitrikoot vaikka ensin <3

 

Ah mitä ihania muistoja. Näissä muistoissa tärkeintä on se, että me olemme näiden tyttöjen kanssa edelleen läheisiä ja vietämme aikaa yhdessä aika ajoin. Heidän kanssa on jaettu ilot ja surut teini vuosista tähän päivään. Ellenin kummit ja minun kaasot löytyvät tästä porukasta. Tämä porukka on kultaa!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.