Hae
Jannina Niskala
Kaupallinen yhteistyö

Mitä ne lapset puhuu päiväkodissa?

Kaupallinen yhteistyö: Koti ja keittiö lehti & FIT lehti
*Sisältää mainoslinkkejä

Meillä tytöt ovat erittäin sanavalmiita nuoria neitejä ja päiväkodin hoitajilta aina kuulee mitä ihania sutkautuksia tytöt päästelee suustaan. Välillä mietin kyllä että onko ne sutkautukset aina vain jotain hauskoja juttuja vai mitä ne lapset siellä oikein puhuvat meistä vanhemmista tai meidän elämästä? Oletteko koskaan kuulleet hoitajilta lastenne kertomuksista?

 

Lapsen suusta sen totuuden kuulee

Vai kuuleeko todella? minä voin ainakin sanoa että meidän tytöillä on joskus hyvin vilkas mielikuvitus myös ja he värittävät juttuja jonkunverran. Ja joskus mietityttää että mitkä kaikki jutut menevät eteenpäin kotoa päiväkotiin. Itse en ole juurikaan kuullut ainakaan mitään negatiivista puhetta hoitajilta. Välillä naureskellaan sille kun Isla vääntää sanoja hassusti ja tähkäpää barbi oli pitkään kakkapää baabi ja myrkkysienisukat oli vääntyneet suoraan mulkkusienisukiksi. Hoitajilla ja minullakin on välillä todella hankala kuunnella tytön juttuja ihan pokalla naamalla.

Oletan kuitenkin että hoitajillakin on tietynlainen ”suodatin” lasten puheille siellä ja tutustuessaan lapsiin hekin oppivat erottamaan totuuden jyväset kaiken maailman liirumlaarum puheista. Mutta varmasi laittavat merkille jos joku lapsi puhuu toistuvasti jostain tietystä huolestuttavasta asiasta ja ottavat asian puheeksi vanhempien kanssa. Olisi hirveetä jos kotona tapahtuisi jotain ja myöhemmin huomataan että juu puhuihan se perttiliisa siitä useastikkin mutta ajateltiin että se on vaan sellaista lasten mielikuvitusta. Toivon ainakin että tähän nykyään kiinnitettäisiin enemmän huomiota, varsinkin kun ennakkotapaus löytyy ihan lähimenneisyydestä.

 

Kuvaaja: aawee

 

Silloin nauratti

Minä en siis hirveän usein käy ulkona missään mutta viime syksynä meillä oli työpaikan pikkujoulut Siuntion kylpylässä ja olin siellä luonnollisesti yötä. Ja yleensäkkin olen yötä pois silloin jos lähden ulos, koska taksi meille kotiin maksaa maltaita eikä mieheni voi minua lähteä hakemaan mistään lasten takia. No palasin sitten pikkujouluista kotiin ja minua odotti ikkunassa kaksi pientä sirpakkaa tyttöä, joilla oli toki ollut äitiä ikävä. Tästä meni ehkä about pari viikkoa eteenpäin niin päiväkodin lokerossa odotti Ellenin piirustus ja siinä oli piirretty meidän koti, lapset ikkunassa odottamassa ja siihen oli sitten hoitaja kirjoittanut Ellenin pyynnöstä että ”ovella äiti tulossa kotiin pikkujouluista, ikkunoissa odottavat Isla, Ellen ja Isi. Tämän nähdessäni purskahdin nauruun ja totesin, että sen kerran kun lähtee ulos niin tulos on tämä. Ja tosiaan yksissä pikkujouluissa kävin. Eilen lähdin niin ikään työkavereiden kanssa viettämään perinteisiä postpikkujouluja ja mietin matkalla sinne, että millainen piirustus tälläkertaa tulee päiväkodin lokeroon.

 

uutta lukemista kotiin

Sain juuri postilaatikkooni uudet numerot Fit lehdestä ja Koti ja keittiö -lehdestä ja saan tarjota teille ihanille lukijoilleni näytenumerot YHDEN euron hintaan, kun tilaat sen linkin kautta 16.2 mennessä ja nyt on tarjouksessa 5 numeroa hintaan 24,90e. Kannattaa tilata nyt ehdottomasti kun hinta on kohdillaan.  Tilaus alkaa seuraavasta mahdollisesta numerosta rullaamaan.

 

Koti ja keittiö 1€ näytenumero TÄSTÄ

Fit 1€ näytenumero TÄSTÄ

 

Koti ja keittiö lehden 5 numeron tilaus 24,90e TÄSTÄ

Fit lehden 5 numeron tilaus 24,90e  TÄSTÄ

Uusimmat numerot Fit -lehti ja Koti ja keittiö

 

 

Kaupallinen yhteistyö: Koti ja keittiö lehti & FIT lehti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.