Hae
Jannina Niskala
Kaupallinen yhteistyö

Minitalviloma kiireen keskellä

Kaupallinen yhteistyö: Silja Line

Päästiin viime viikonloppuna perheen kanssa risteilylle, Silja Linen tarjoamalle 23h reissulle. Lähdettiin matkaan nyt ensimmäistä kertaa Turusta, kun aina ennen ollaan lähdetty matkaan Helsingistä. Matka meiltä Turkuun on melkolailla sama kuin Helsinkiin, joten se ei matkana ollut paha. Sää oli ollut monta viikkoa jo huononlainen ja tuuli oli kokoajan kova. Ja tämä loi pientä jännistystä reissuun ainakin minulle. Turun satamaan oli helppo löytää ja sieltä löytyi autolle paikkakin kohtuullisen helposti.

Merta ihmeteltiin joka ikkunasta

Loma lasten ehdoilla

Tälläkertaa reissu oli ajateltu vain lapsia ajatellen ja mentiin laivalla melkein pelkästään lasten ehdoilla. Tytöt sai satamassa heti FRIENDship rannekkeet käteen, jolla sai juomista ja jätskiä laivan ravintoloista. Meillä tytöt valitsivat jättisuuret jäähilejuomat, kun seurattiin lapsille järjestettyä ohjelmaa laivan yökerhossa ja jätskit sitteniltapäivällä siljalandista. Oli muuten aikamoinen annos, riitti myös äitille.

Laivaan tullessamme hytissä odotti tytöille reput joissa oli väritys/tehtäväkirjat, värikyniä ja tuubihuivit. Meidän tytöt tykkäävät erilaisista tehtäväkirjoista, joten tämä oli napakymppi. Ja repuissa oli hyvä kantaa omat ostokset ja tuliaiset kotiin.  Meille oli varattu ruokailu Grande buffettiin heti laivan lähtiessä illalla ja pääsimme herkuttelemaan oikein olan takaa. Olen aina tykännyt alivojen buffeteista ja se ei pettänyt tälläkään kertaa. Ruokaa oli mistä valita, eikä sitä tarvinnut juurikaan jonotella. Erityisesti herkkupöytä oli meidän sokerihiirien mieleen. Ellen veteli jäätelöä yhdestä kupista ja suklaamoussea toisesta kupista ja kerkesi kertomaan että hyvää on. Haha, sokerihumalassa taidettiin kaikki päristä pitkin käytäviä koko risteily. Illalla käytiin vielä moikkaamassa Muumipeikkoa ja Pikkumyytä lasten leikkihuoneessa (joka oli muuten ihan käsittämättömän iso) ja sitten mentiin nukkumaan. Normaalista ajasta hieman myöhässä eli vasta klo22.

Käytävät innostivat juoksemaan

Yöllä pelkäsin kokoajan, sitä myrskyä ja keinumista ja nukuin siisn ihan älyttömän huonosti. Noin kahden ja kolmen aikaan havahduin reippaaseen keinumiseen mutta onneksi se laantui sitten ja pystyin jatkamaan uniani.  Onneksi muuten tytöt nukkuivat alasängyissä, koska he ovat todella liikkuvaisia nukkuessaan ja Islakin heräsi aamulla aivan eripäin, kun mitä oli mennyt nukkumaan. Keinumiseen varmaan vaikutti suotuisasti se että Turusta lähtiessä on saaristoa plajon suojana ja sitten nopeasti ollaan jo Ahvenanmaan kautta Ruotsin saariston suojassa. Tämä on loistava uutinen tälläiselle hermoilijalle.

heti aamusta energiaa täynnä

Aamulla heti tytöt ryntäsivt ikkunaan ja ihanaa Ruotsissa paistoi aurinko. Myrskystä ei ollut enää tietoakaan ja saimme aamiaisellakin  nauttia aurinkoisista saaristomaisemista, kun laiva hiljalleen lipui kohti Ahvenanmaata. Aamiainen Grill Housessa oli erinomainen ja sen voimalla lähdimme katsomaan ensimmäistä ohjelmanumeroa.  Tytöt kävivät kuvassa Harri hylkeen kanssa ja pääsimme ratkomaan sheriffin ohjauksessa mysteeriä laivalla. Lapsille oli järjestetty seikkailurata, jossa oli erilaisia tehtävä pisteitä ja päästiin kokeilemaan muunmuassa jousiammuntaa.

Leikin jälkeen kävimme hieman ostoksilla taxfreessa ja ostin itselleni uuden tuoksun. Tai uuden pullon tuoksua jota ostan melkein aina reissusta. Saatan kokeilla jotain muuta joskus mutta yleensä aina palaan tähän samaan eli Bright Crystaliin. Koiranhoitajalle tuliaiset ja meille tietenkin namia ja limpparia hyttiin.  Sitten olikin jo seuraavan ohjelmanumeron aika ja tällä kertaa Muumipeikko ja Pikkumyy viihdyttivät lapsia laivan yökerhossa.

Tämä oli molempien suosikkipaikka loikoilla

 

syömään jälleen

Kävimme jälleen syömässä buffetissa, mikä oli ehkä vähän liikaa ja sen lipukkeen olisi voinut käyttää myös muissa laivan ravintoloissa niin ei sitä siinä tullut ajatelleeksi. Buffet on helppo ja siellä on kaikille jotain syömistä ja mikä tärkeintä lapset tykkäsivät. Lapsille siellä on oma pöytä josta hakea mm. ranskalaisia, lihapullia ja pastaa eli kaikkea mitä meidän laset rakastaa. Ja sitten toki se ehtymätön herkkupöytä jälleen.

Paljon selfiepeilejä

 

Sitten meinasi jo kunto loppua kun hetken latasimme akkuja hytissä, itse olisin nukkunut varmaan iltaan asti mutta lapset halusivat mennä katsomaan Sari Aaltoa, vatsastapuhhujaa. Ja onneksi menimme, koska hänellä oli aivan huikea show. Miten voikin olla niin taitava esiintyjä ja siis puhua vatsasta. Aivan uskomatonta ja päästiinhän me yhteiskuvaankin hänen kanssaan.

Ihana Sari Aalto <3

Sitten oli jo pakko päästä takaisin vähän lepäämään hyttiin hetkeksi. Lasten perässä juokseminen laivalla ottaa koville 🙂 aktiivisuusmittari ei ollut mukana matkassa mutta askelia tuli varmaan tuplasti mitä normaalisti.  Ennen kun laiva palasi takaisin Turkuun kävimme lasten leikkihuoneessa vielä syömässä jätskit ja sanomassa Myylle ja Muumille heipat seuraavaan kertaan.

Ellenin mielestä parasta reissussa oli kaikki ne mukavat ohjelmanumerot!

Silja land

Lasten leikkipaikka eli Silja land oli todellinen lasten ihmemaailma, koska siellä oli kaikkea. Leluja, iso pallomeri, liukumäki, erilaisia pelejä pienille ja isoille. Isommat lapset tykkäsivät pelata pleikkarilla ja I wall interaktiivisella peliseinällä. jos siihen ei olisi ollut kokoajan jonoa niin olisin mennyt itsekkin koikkelehtimaan 🙂 Leikkimaailmaa oli laajennettu hieman ja toisessa huoneessa oli myös pomppulinna ja pingispöytä. Eli tekeminen ei päässyt reissulla loppumaan. Ihan huippua!

Mutta oltiin me vanhemmat aika loppuun käytettyjä illalla kun ajettiin hakemaan koira hoidosta ja kotiin. Lapset nukahtivat autoon heti kun lähdettiin liikkeelle ja kotona kannettiin vain sänkyyn. Ja onneksi seuraava päivä oli heille vielä vapaapäivä, itse raahauduin töihin karkkilaatikon kanssa. Illalla vein tytöt tanssitunnille ja nostaessani Islaa syliin tanssikoulun ovella olkapääni sanoi poks ja nyt sitä ollaan sairaslomalla. Huh.. mutta se onkin sitten jo toinen tarina.

 

Kiitos Silja Line että pääsimme ihanalle irtiotolle perus kiireisestä arjesta. Me tykkäsimme ja ennen kaikkea lapsille tämä oli unohtumaton matka. Seuraavan kerran lupasin viedä Ellenin ihan Tukholmaan asti, kun sitä hän jäi harmittelemaan. No seuraavaa reissua vaan suunnittelemaan kesälomalle 🙂

Ihana aurinko!

 

Kaupallinen yhteistyö: Silja Line

2 kommenttia

  1. Tiina kirjoitti:

    Kynsien pureskelu on yksi pica-oireen muoto (kuten minkä tahansa pureskelu, imeskely, syöskentely, syötäväksi kelpaavan tai kelpaamattoman) ja varsin usein merkki raudanpuutteesta. Lääkärin blogi, Foiboksen blogi, raudanpuute.fi, Raudanpuute yhdistys löytyy lisätietoa. Toki voi olla opittuakin, mutta myös raudanpuute ”periytyy”, jos ei äidilläsi ole rautavarastoja ollut, et sinäkään ole niitä saanut viimeisinä raskauskuukausina kerrytettyä, samoin käynyt lapsellesi.ö, mahdollisesti.

    • miniswithstyle kirjoitti:

      Mielenkiintoinen näkökulma. Mulla on ollu raskauksien jälkeen raudan puutetta mutta se on korjantumaan päin. En ole ajatellut että raudan puute voisi olla syynä tässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.