Hae
Jannina Niskala

Kohta on luovutuksen aika – munasoluni ja minä!

*Sisältää mainoslinkkejä

Aloitin hormonihoidot viime viikon torstaina eli tänään oli viiden pistospäivä. Tähän mennessä olen pistänyt yhtä pistosta eli munasolujen kasvua kiihdyttävää hormonia. Tänään oli ultran aika ja hyvin on munarakkulat lähteneet kasvamaan. Molemmissa sarjoissa oli kymmenisen kappaletta hyvän kokoisia munarakkuloita. Näiden munarakkuloiden sisällä on ne pienen pienet munasolut. Loppuviikosta on vielä yksi ultra, menen aamulla kiireenvilkkaan ennen koulun alkua käymään Helsingissä. Ja melko varmasti munasolut kerätään viikon päästä maanantaina. Kohta on siis luovutusken aika!

 

 

miten tästä eteenpäin?

Nyt edetään kahden piikin voimin ainakin perjantaihin asti. Ja tosiaan sen kiihdyttävän hormonin pistäminen on ollut ihan lastenleikkiä. Sen määrä on pieni ja neula on todella pieni. No tämä jarrupiikki onkin sitten hieman inhottavampi juttu mutta kestettävissä. Neula on paksumpi ja minua varoiteltiin siitä että neula saattaa tuntua jopa tylsältä.. no juu siltä se vähän tuntui. Ja lääke jää hetkeksi jomottaa pistokohtaan mutta onneksi se menee nopeasti ohi.

Perjantaina saan sitten mukaan vielä kolmannen piikin eli irroituspiikin, joka pistetään ennen keräystä. Se nimensä mukaisesti irrottaa tai vapauttaa munasolut munarakkuloista sinne sarjan sisälle ja sieltä ne kerätään neulalla imien talteen. Eli Naisen luonnollinen ovulaatio vapauttaa samalla tavalla aina yhden munasolun kerrallaan hedelmöitystä varten. Tässä tapauksessa halutaan toimia ennen mun kehon omaa ovulaatiota ja irroittaa useampi munasolu kerrallaan keräystä varten.

Alakautta ultraääniohjauksessa neulalla punktoidaan munasarjaan ja imetään munasolut talteen.

 

Ainoa ero perinteiseen koeputkihedelmöityshoitoon tässä on että niitä hedelmöitettyjä munasoluja ei laiteta mulle takas vaan ne lahjoitetaan eteenpäin <3

Luin jostain netistä että tuo jarrupiikki voi tuoda minulle hieman vaihdevuosimaisia oireita eli kuumia aaltoja odotellessa. Tällä hetkellä ei ole ollut minkäänalaisia oireita mihinkään suuntaan.  Perjantaina nähdään taas että mikä tilanne on minun munasarjoissa vallitsee.

 

Tilaa tästä itsellesi Fit lehti. 5 numeroa hintaan 24,90e

10 kommenttia

 1. Satu kirjoitti:

  Hei!

  Mieletöntä ja mahtavaa, että lahjoitat munasoluja. Endometrioosin tuhottua munasarjani olen lahjamunasolujonossa. Sinun lahjasolujen ansiosta joku lapseton voi tulla äidiksi vuosien pettymysten ja surun jälkeen ja toteuttaa haaveen lapsesta. Suuri kiitos sinulle.

  • miniswithstyle kirjoitti:

   Hei juuri tämän takia teen tätä ♡♡
   Kiitos IHANASTA kommentista !

 2. M kirjoitti:

  Onnen itku tuli lukiessani tämän tekstin ja katsoessani sinua silmiin kuvan välityksellä.
  Olen pienen pojan äiti. Pojan, joka on saanut alkunsa lahjamunasolusta.
  Kiitollisuuden määrä luovuttajia kohtaan on varmasti jokaisella tämän lahjan saaneella määrittämätön. Teette korvaamattoman lahjoituksen, kiitos ♡

 3. Nimetön kirjoitti:

  Kiitos mielettömästi,että luovutat! Olen itse kaksivuotiaan lahjasolutaaperon äiti. Kenties se et ollut sinä,mutta joku kaltaisesi sankaritar kuitenkin! Teetin itselleni rannekorun,johon on kaiverrettu sanat ” elämän lahja”, jotta muistaisin kiitoksen aina. Ehdin itse olla tuloksetta tuossa samassa toimenpiteessä kymmeniä kertoja. Ei se mukavaa ole,mutta hienoa,kun kerrot,ettei se ole myöskään ihan hirveää ja näin innostat muita mahdollisia luovuttajia. Itse otin Intiasta kummilapsen,jotta hyvä kiertäisi…

 4. Pikkuinen kirjoitti:

  Ihan itketti lukea, miten ihana ihminen olet. Jossain on samanlainen enkelisielu jota haluan päästä halaamaan kun tyttöni täyttää 18v ja pääsemme kiittämään. 10vuotta kaikki keinot käytettiin hoidoissa kunnes 3 vuoden jälkeen jonossa saatiin ensimmäinen terve solu ja siitä syntyi pikkuinen keskostyttömme. Taistelija hän on❤️

 5. Heini kirjoitti:

  Kiitos tästä jutusta! Minullakin on ollutmielessä lahjoittaa munasolujani. Hoito sinällään on tuttu, koska itselläni on hedelmöityshoidoilla alkunsa saanut lapsi. Oot kyllä kultainen, kun lähdit tuohon epäitsekkäistä syistä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.