Hae
Jannina Niskala

Mitä meillä tehdään – kun mihinkään ei saa mennä!

*Sisältää mainoslinkkejä

Monet teistä olette olleet kotona paljon pidempään kuin me. Toki meilläkin työ ohessa on kaikki ylimääräinen ollut pois jo pitkään.  Ja pakko sanoa, että on töissä ollut helpompaa kuin kotona ja nyt jo on vähän ikävä sitä normaalia arkea. Mutta kyllä tästäkin selvitään, tilanne vaatii nyt vähän enemmän mielikuvitusta ja puuhailemista ihan kotona. Eli mitä meillä tehdään nyt kun mihinkään ei saa mennä?

ei ihan normaali talviloma

Meillä oli syksyllä vielä ajatus, että olisimme matkustaneet Lontooseen tällä lomalla. Ja no muun muassa taloudellisista syistä luovuimme ajatuksesta alkuvuodesta.  Ajateltiin myös, että Lontoo kannattaa kokea varmasti vähän isompien lasten kanssa. Joten sinne sitten vähän myöhemmin. Seuraavana ajatuksena oli ajella autolla Tanskaan ja onneksi en hankkinut vielä itselleni tai koiralle uusia passeja, koska sitten tuli korona. Alkuun ajateltiin että okei ei mennä ulkomaille mutta lähdetään sitten appiukon luokse pohjoiseen, kun ei joulunakaan siellä käyty. Nyt vallitsevat tilanteen ja uudenmaan rajojen sulkemisen myötä olemme vain kotona.Toisaalta ihan huippua! ei tarvitse miettiä yhtään aikatauluja ja voi hyvällä omallatunnolla vain olla. No niinkuin jotkut tietävät niin kolme ja neljä vuotiaat lapset ei niin vaan oleile kotona vaan he alkavat hyppimään seinille aika nopeasti.

Tylsyys kasvattaa luovuutta!

en ala ohjelmatoimistoksi!

Meillä on luojan kiitos iso oma aidattu piha ja asumme melkein keskellä ei mitään olevassa pienessä kylässä.  Lapsilla on pihalla kaikenlaista tekemistä ja kokosimme trampoliinin talven jäljiltä takapihalle. Se on ollut menestys joka vuosi ja siellä tytöt viihtyvät todella paljon. Meillä on myös leikkimökki ja hiekkalaatikko jonne pitäisi vähän päivittää leluja kyllä. 1miksikään ohjelmatoimistoksi en meinaa ruveta ja pikkasen alkaa jo ärsyttämään esikoisen jatkuva tarve sille että joku suunnittelee hänelle puuhaa. Olen vähän sitä mieltä että itsekkin tulisi keksiä jotain ja jos ei keksi niin sitten yrittää kestää sitä tylsyyttä. Tylsyys kasvattaa luovuutta!

Uusi väritys! kutsun sitä sorbetiksi, koska se on ihanan oranssin ja pinkin sekoitus. Niin kuin vadelma ja persikka!

 

Normaalisti käydään paljon kirjastossa ja lainataan sieltä kirjoja ja pelejä. Nyt alkaa olla tilanne että kirjat on luettu jo monta kertaa ja pelejäkään ei meillä ole rajattomasti kotona. Voisisn sanoa, että olen pelannut frozen muistipeliä AIKA MONTA kertaa. Pitää ehkä tilata jostain verkkokaupasta muutama peli mitä kaikki pystytään pelaamaan yhdessä.  Onneksi meillä on tulostin kotona, koska tytöt tykkäävät todella paljon värittää erilaisia värityskuvia. Niitä saa tulostettua mm. pikkukakkosen sivuilta.

Värityskuvia

 

enemmän aikaa myös itselleni

Onneksi minulla on myös koulutehtäviä mille nyt vihdoin on aikaa. Nyt on aika viimeistellä alkuvuonna aloitettuja kursseja, ryhmätöitä ja yksilötehtäviä. Toki lasten kanssa yritysjurudiikan tehtävät on aika haastavia eli niitä kirjoitetaan sitten illalla kun lapset ovat nukkumassa. Blogin päivittäminen on helpompaa lasten läsnäollessa, vaikka tässäkin varmasti näkyy se että ajatus saattaa katketa kymmenen kertaa yhden lauseen aikana.

Meillä on ihana karvaturri Mila, jonka lenkittämisestä on tullut se pieni pakoreitti kotoa ulos kuuntelemaan musiikkia tai äänikirjoja YKSIN! Aiemmin ollaan keskusteltu enemmän et kumpi joutuu lähtemään lenkille, kun nyt taas että kumpi SAA lähteä lenkille koiran kanssa. Nyt on onneksi ollut uskomattoman hienot säät ja ulkoilu auringonpaisteessa on ihanaa ja aurinko lataa akkuja kummallisen hyvin. Pakko myös myöntää että olen jäänyt koukkuun TIKTOK sovellukseen ja minut löydätte sieltä nimellä @janninaniskala 🙂

 

Lehtiä tulee luettua myös paljon ja tästä myös sinulle tarjous koti ja keittiö lehdestä 5 numeroa 24,90e

 

Saa jakaa omia vinkkejä erilaisiin puuhailuihin lasten kanssa tai ilman. Me tulemme varmasti ulkoilemaan paljon ja uhkasin eilen lapsillekkin et jos tulee tylsää sisällä ja kokojan vingutaan tylsyyttä niin heitän pihalle, joka kerta! Toki vaatteet päällä eikä mitenkään rangaistuksena palelemaan pihalle.

Vielä ei onneksi ole kukaan tullut virpomaan oven taakse ja toivottavasti ei tulekkaan. Meillä lapset ei ole koskaan käyneet virpomassa mutta tänä vuonna oli tarkoitus aloittaa. Se siirtyy nyt sitten seuraavaan vuoteen, onneksi! En ole koskaan itse tykännyt virpomisesta ja lapsenakin se hävetti käydä ruinaamassa karkkia jollain oksilla. Vaikka kauniita ne oksat on koristeltuina erilaisilla höyhenillä ja nauhoilla.

 

Tsemppiä kaikille pienten lasten vanhemmille kaiken tämän ohjelman keksimisessä!

 

Asiaa munasolujen luovutuksesta! Olisiko sinulla mahdollista luovuttaa munasoluja? niitä tarvitaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.