Hae
Jannina Niskala

Kotijumppa ei ole minua varten!

Kolme viikkoa sitten kun loma alkoi olin innoissani, että nyt on vihdoin aikaa liikunnalle myös. Olin suunnitellut kuinka teen kotona olohuoneessa erilaisia jumppia mitä Aplico striimaa nettiin nyt koronan takia. Mutta koskaan en muista sitä faktaa että en todellakaan ole mikään kotijumpaaja. Kotijumppa ei ole minua varten!

 

Kaikki mahdollisuudet on jumpata kotona

Välineitä löytyy crosstrainerista leuanvetotankoon ja vastuskuminauhoihin. Mutta niiihin en ole juurikaan koskenut. Crosstrainer on varastossa, koska sille ei ole oikein paikkaa meillä sisällä ja viime kesänä crossailin siellä varastossa muutaman kerran ovi auki kun lapset leikki pihalla. Meillä on myös iso tontti eli tilaa löytyy yllinkyllin, mutta ei niin ei. Joskus olen jonkun kotijumpan tehnyt kun olin lasten kanssa kotona ja kyykkäilin vauvakainalossa mutta se jäi kuitenkin vähäiseksi. En vain jotenkin saa motivaatiota tehdä kotona mitään. Mistä se johtuu?

Meillä olisi ollut mahdollista lainata pumppitankoja ja steppereitä Aplicolta kotiin mutta en hakenut niitä pölyttymään eteiseen!

Aplicolla aikana ennen koronaa.

Minun on lähdettävä jonnekkin liikkumaan

Ja siis tykkään liikunnasta ja käyn jumpissa ja salilla mutta se on niin eri asia päästä jonnekkin kuntosalille yksin ilman lapsia ja saada vähän sitä omaa aikaa. Itse olen mestari itseni huijaamisessa eli tarvitsen jonkun joka liikuttaa minua eli jumppaohjaaja tai joku tosi hyvä tähtäin mitä varten treenaan. Muutama vuosi takaperin se oli Fitness kisat ja sitä ennen tanssi ja kilpaileminen. Pelkästään hyvän olon tuottaminen itselleni on todella vaikea ja huono motivaattori. Aplicolla on ihanat isot ja avarat tilat kuntosalilla ja hyvät ryhmäliikuntatilat. Alkuvuodesta kävin vähemmän, koska aloitin opiskelut niin liikunnalle jäi vähemmän aikaa mutta syksyllä käytiin työkavereiden kanssa enemmänkin. Aplico on nytkin auki kyllä mutta kävijämääriä on rajoitettu, heillä on osa tunneista livenä, sitten on virtuaalitunteja paikanpäällä että ohjaus tulee videolta ja sitten he striimaavat tunteja nettiin meille jäsenille.  Kaipaan niin paljon Attackiin, sh´bamiin ja steppi tunneille…. Pakko mennä varmaan kokeilemaan niitä virtuaalitunteja, jos sinne tulee vain pieni porukka ihmisiä ja pystyy pitämään kunnon välimatkan toiseen.

kuvaaja: aawee

mitä sitten tein lomalla millä piti olla aikaa liikkua?

Minun liikuntasaldoni jäi hyvin pieneksi. Niin pieneksi että ihan naurattaa. Kerran siis kerran pyörtitin hulavannetta reilu 15min. ajan illalla lasten mentyä nukkumaan. Kuvitelkaa KERRAN, koko sen kahden viikon aikana mitä oltiin lomalla kotona ja ei pitänyt olla muuta kuin aikaa liikkua ja pitää itsestään huolta. Okei koiran kanssa tulee käytyä lenkillä mutta en niin pidä sitä liikuntana vaan se on hyötyliikuntaa ja se on vaan pakko tehdä. Nyt olen pyöritellyt mielessäni sitä että alkaisin taas hölkkäämään eli käymään kunnon lenkillä. Koiran kanssa se ei oikein onnistu, koska Milalla on nivelrikko ja ei noi juoksulenkit ole mitään parasta llikuntaa hänelle. Mutta en sinnekkään ole päässyt kertaakaan vaikka lenkkiä olen miettinyty useaan kertaan.  Lenkkeilin 10 vuotta sitten paljonkin ja kävin juosemassa puolimaratonin 2h 8min. ajassa. Mutta silloinkin motivaationa oli se juoksutapahtuma. Pelkästään juoksemisen ilosta on hankalaa lähteä lenkille.

mistä saa motivaatiota kun aikaa on vähän?

Minulla melkein kaiken ylimääräisen ajan työn ja perheen jälkeen syö opiskeleminen ja tämä kirjoittaminen. Niin liikunnallekkin pitäisi löytyä kunnollinen motivaation lähde, koska muuten en sitä harrasta. Jumpassa käyminen on rentoutumista ja ystävien näkemistä kun aikataulut natsaavat kohdilleen mutta mistä sen motivaation repii nyt kun pitäisi yksin harrastaa ja kotona jumppaaminen on vaan tylsää. Mikä on teidän ratkaisu tässä maailman tilanteessa? miten olette liikkuneet tai liikutteko ollenkaan?

Joo ja vaakalla en ole käynyt. Lupasin sen itselleni alku keväästä etten enää mene vaakalle, Katson itseäni vain peilistä ja tunnstelen miten vaatteet sopivat päälle.

2 kommenttia

 1. Inka kirjoitti:

  Jo otsikko puhutteli, koska täällä töinen, joka ei oikein osaa aktivoitua kotijumppaan. Joskus olen jotain joogaa saanut kotona tehtyä, mutta se loppui lyhyeen. Ei vaan jotenkin ole houkutellut. Ehkä voisi paremmin onnistua nyt, kun lapset alkavat olla sen ikäisiä, että voisi jumpata jo alkuillasta eikä vasta heidän mentyä nukkuaan. Ehkä.

  Minä en tosin hirveästi tykkää noista ryhmäliikuntatunneistakaan. Ei ole kyllä viime vuosina oikein ollut aikaakaan sellaisiin. Mutta ei vaan nekään ole oikein mun juttu, vaikka nuorempana yritin niillä käydä. Silloinkin tosin huomasin, että kävin eniten spinningissä.

  Oma juttu onkin sitten ulkoliikunta – juoksu, pyöräily, hiihto enimmäkseen. Uinnista tykkään myös. Noihin itselle mieluisiin lajeihin ei sitten olekaan oikein minkäänlaista lähtemisen kynnystä, vaan niitä oikein odottaa, että pääsee tekemään. Normaaliarjessa pyöräilen työmatkat, kun saa kätevästi hyödynnetyä työmatka-ajan liikuntaan. Ja ne pyöräilyhetket on aina päivän kohokohtia. Itselle mieluisten lajien parissa tulee helposti liikuttua 3-6 tuntia viikossa.

  Ei ihme, että siis sanotaan, että on tärkeää löytää itselle mieluiset lajit. Tämä kirjoitus muistutti hyvin siitä! 🙂

  • miniswithstyle kirjoitti:

   No juurikin näin. Ei kukaan jaksa liikkua väkisin vaan sen pitää olla mukavaa ja mielekästä. Silloin kun se oma juttu on löytynyt ei ole tätä mainitsemaasi kynnystä tai se on huomattavasti matalampi kuin muissa. Minäkin herättelen nyt juoksuinnostusta mikään ollut aikana ennen lapsia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.