Hae
Jannina Niskala

Kuinka takkutukka kesytetään?

Meillä molemmilla tytöillä on pitkät ja paksut hiukset. Ellenillä on ohuemmat ja suoremmat eli helpommat hiukset mutta Islalla onkin sitten todella pljon hiusta ja se kihartuu hieman eli menee myös takkuun helposti. Haluan kertoa miten meillä hoidetaan lasten hiuksia eli miten takkutukka kesytetään.

 

Ennen ensimmäistä kampaajaa

 

Pesurutiinit

Meillä tytöt tykkäävät käydä kylvyssä ja siellä käydään silloin kun siltä tuntuu eli ehkä jokatoinen joka kolmas päivä. Kesällä käydään usein joka ilta, koska ulkona puuhaillaan enemmän vähemmissä vaatteissa ja haluan pestä illalla aina mahdolliset aurinkorasvat pois. Aina en pese hiuksia shampoolla mutta esimerkiksi Islalle hoitoaine on pakollinen. Tasan vuosi sitten oltiin kreetalla lomalla ja huomasin että Islan tukka oikeasti kihartuu kuumankosteassa säässä ja kokeilin curlygirl metodia vähän sovellettuna ja hyvin se lähti kihartumaan mutta en voinut olla harjaamatta niitä hiuksia. Joten luovuttiin siitä sitten.

 

Kosmetiikka

Meillä on useimmiten käytössä  Famon shampoopalat ja hoitoaineet. Ihan sen takia koska ne vähentävät todella paljon nelihenkisen perheen muoviroskan määrää. Palat on käteviä ja helppo käyttää. Mutta rinnalla saattaa myös olla jotain ihan perus fructis shampoota mitä on löydetty jostain paljousalennuksesta. Olen aina jotenkin enemmän panostanut hiusten hoitamiseen kuin siihen itse pesuaineeseen. En osaa selittää että miksi. Eihän esimerkiksi curlygirl metodissakaan välttämättä pestä shampoolla hiuksia ollenkaan vaan laitetaan pelkkää hoitsikkaa.

Famo shampoo

 

Nämä hoitoaineet on parhaita ja laset tykkää myös kun tuoksuvat ihanalta.

 

Takut ja sähköisyys lähtevät tällä muumisuihkeella

 

Hoitoaineena meillä on siis joko Famon hoitoaine pala tai sitten Garnierin hairfoodia ja näitä on ollut useampaa eri tuoksua. Hiukset harjataan päivittäin Muumisuihkeen avulla, koska muuten takkujen avaaminen on ikävän tuntuista.

 

Hiukset laitetaan melkein aina kiinni

Meillä on ollut vähän sellainen tyyli että houkset on harjattava päivittäin vaikka tytöt ei siitä tykkäisi ja hiukset laitetaan edes jotenkin kiinni. Varsinkin nyt kuin otsahiukset ovat kasvamassa pois niin ne ylipitkät karvat roikkuvat silmillä kokoajan. Joten joku pompula otsikseen kans. Myös iskä osaa laittaa lettejä ja ponnareita kun ne on sille opetettu. Kerran luulin että Ellenin letit on laitettu päiväkodissa hoitajan toimesta mutta paljastuikin että iskä oli letittänyt hiukset hienosti. Tyttöjen hiukset on usein letitetty päiväkodissa päiväunien jälkeen. Ja letti on useimmin se mitä toivotaan, koska onhan frozenissa molemmilla letit.

Ensimmäinen kampaajakäynti

Käytiin nyt viimein ensimmäistä kertaa leikkaamassa tyttöjen hiuksia mun ystävän luona ihan siksi koska Elleniä tämä jännitti hirveesti ja ajattelin että tuttu paikka ja ihminen jos leikkaa niin se auttaa. Ja auttoihan se. Ja Islan piti paikoillaan kännykästä pyörivä Ryhmä hau piirretty. Molemmilla on nyt 10-15cm lyhyemmät hiukset ja ne näyttävät uskomattoman hyvältä.  Samalla päästiin leikkimään pihalle vesisotaa ja harjoittelemaan keppariesteitä.

Tytöt aloittivat juuri kesäloman ja minä aloitan ensi sunnuntaina klo19 kun varallaolo päättyy. Sitten hurautetaan suoraan yöllä päätäpahkaa Pudasjärvelle pappan luokse pysähtymättä mihinkään Abseille. Päätettiin ettei tätä lomaa vietettä kokonaan kotona niinkuin talviloma vietettiin pääsiäisenä.

 

2 kommenttia

 1. riiakoivisto kirjoitti:

  Ihana kuulla muidenkin lasten hiustenhoitorutiineista.
  Meillä kahdella lapsella aivan tajuttomat takut, aina. Molemmilla pitkät hiukset ja pojalla todella luonnonkiharat.
  Viime kesänä Kreikassa tilanne meni siihen, että molemmilla oli hireveät rastapallot tukassa, ja saksien lisäksi ainut vaihtoehto oli mahdollimman silikonipitoinen hoitoaine.. Ei muuta kun ruokakauppaan ostoksille ja joku halpa marketti hoitoaine mukaan ja tadaa, takut selvisi!
  Nyt siis käytetään pääasiassa hoitoainetta pesuun, jos tukka ei niin takussa, niin suosin laadukasta kampaamotuotetta, mielellään orgaanista. Mutta heti kun takkutilanne räjähtää, otetaan käyttöön joku ei niin luomu 😉 Ja hiukset myös aina leteille. Voisin testata tuota sun suosittelemaan Garnier hoitsikkaa kans, se vaikuttaa just sellaiselle että sillä takut talttuvat!

  Ihanaa kesän alkua sinne!

  • miniswithstyle kirjoitti:

   Joo niitä hairfoodeja kannattaa kokeilla. Ne on älyttömän hyviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.