Hae
Jannina Niskala

Kesäloma tiivistettynä – mitä tuli puuhattua!

Suomea on hellinyt niin hyvät säät nyt alkukesästä, että on ollut ihanaa viettää tämä aika lomalla perheen kanssa. Meillä töissä lomavuorot kiertää ja tänä vuonna oli kesäkuun vuoro. Kesäkuu on perinteisesti ollut kylmä, sateinen ja juhannuksena on satanut räntää. Mutta ei tänä vuonna, uskomaton lämpö ja aurinko on hellinyt meitä lomalaisia ja tässä tulee meidän kesäloma tiivistettynä, mitä me oikein puuhailtiin.

Pyhitystunturin grillauspaikalla vähän temppuilua

 

heti alkuun suunnattiin pohjoiseen

Minulla alkoi loma sunnuntain päivystyksen jälkeen ja kun ei töihin kutsuttu ollenkaan niin sain viettää senkin päivän auringossa terassilla. Samana iltana lähdettiin ajamaan kohti Pudasjärveä miehen isän luokse. Aiemmanssa kirjoituksessa kerroin miten meillä yleensä matkustetaan lasten kanssa noita pitkiä matkoja, käy lukemassa se täältä.  Samalla reissulla käväistiin Rovaniemellä miehen äidin luona ja Ellenin synttäreitä juhlittiin moneen otteeseen vähän joka osoitteessa. Pohjoisessa oli paikoitellen vielä lunta maassa ja sekös tälläisiä etelänharakoita ihmetytti. Käytiin kävelemässä Pyhitystunturille ja takaisin, reitti oli lämmin, märkä ja luminen. Hyvin jotenkin kummallinen taapertaa kesäkuteissa lumella ja vedessä.  Mutta selvittiin vaikka muutama kyynel taisi lapsilta (ja äitiltä) tulla laskeutumisvaiheessa kun ei oltais varmaan kukaan enää jaksettu sitä rämpimistä.

Lenkkeilyä ei unohdettu kummassakaan osoitteessa ja päästiin jopa miehen kanssa kahdestaan lenkille, koska isovanhemmat vahtivat lapsia. Näin ei ole hetkeen tapahtunut, kun kotona käydään vuorotellen. 1,5 viikkoa oltiin reissussa ja paluumatkalla poikettiin Kuopion kautta ja minä pääsin shoppailemaan ihanaan Kaikukidsin liikkeeseen. Kotiin on aina ihanaa tulla ja koska oltiin jätetty talo ns. esittelykuntoon niin oli niin siistiäkin. Loman paras osuus on yleensä kotiinpaluu.

Ellenin synttäreitä juhlittiin vähän joka paikassa erikseen.

 

rannalle, rannalle.. voidaanko mennä uimaan?

Vaikka varmaan sisällä kotona ei hirveesti vietetty aikaa. Upeiden säiden takia ollaan oltu paljon ulkona ja käyty uimassa. Lapset viihtyvät niin hyvin vedessä että heitä on toisinaan hyvin vaikea saada sieltä pois. Käytiin kokeilemassa erilaisia uimapaikkoja jo ihan omankin mielenvirkeyden takia. Meillä on lähellä Pusulanjärven ranta mutta käytiin myös Vahermanjärvellä ja Lohjanjärvellä Paloniemen ihanalla rannalla.

Meillä ei kumpikaan lapsi osaa vielä uida mutta kellukkeilla uiminen sujuu hienosti ja käsipohjaa tytöt menevät sujuvasti. Syksylle pitää varmasti miettiä uimakoulua kummallekkin vesipedolle. Pitääkin alkaa tutkailemaan Lohjan ja Someron uimakoulutarjontaa. Meiltä on siis yhtä pitkä matka Somerolle ja siellä on mielestäni kivempi uimahalli. Mutta arjen logistiikan takia Lohja on varmaan parempi. Minkä ikäisenä teillä on menty uimakouluun?

Vesipedot pitää ilmoittaa pikkuhiljaa uimakouluun!

 

 

mitkä kouluhommat?

Mulla on pyörimässä useampi kesäkurssi ja olen niitä kyllä vilkuillut ja joitain tehtäviä tehnytkin mutta lomalla kun puuttuu arjen tuomat rutiinit täysin niin päivät täyttyvät yllättäen kaikesta muusta. Mutta ei se haittaa! 1painoin keväällä niin täysiä että pieni loma koulustakaan ei ole pahitteeksi. Onneksi nämä kurssit loppuu vasta elokuussa. Aikaahan on! Onneksi aiheet ovat mielenkiintoisia: Sosiaalinen media, brändäys, linked in, sijoittaminen jne. Sijoittamisen kurssin otin ihan sen takia että oppisin vähän siitä enemmän. Tällä hetkellä kuukausipalkasta menee tietty summa rahastoon säästöön heti palkkapäivänä mutta olisi kiva ymmärtää niistä enemmän ja tulevaisuudessa ehkä sijoittaa enemmän rahaa ja saada näin kasvatettua pesämunaa/hätävararahastoa. Kiinnostusta löytyy myös esimerkiksi asuntosijoittamiseen mutta näillä tuloilla se ei ihan vielä ole ainakaan mahdollista. Ehkä  sitten joskus kun saadaan tämä arki rullaamaan ensin hyvin ja vakaasti.

 

Helsinginreissulla käytiin Taiviksen leikkipuistossa.

 

Jumpat alkoivat aplicolla ja juoksusta on tullut ystävä

Ah niin ihanaa kun Aplicolla alkoi jumpat pyörimään kesäkuun alusta ja olen päässyt suosikkijumppiin taas mukaan. Varotoimina minulla on edelleen se etten käytä pukuhuonetta vaan meneen jumppavaatteissa paikalle ja vaihdan vain kengät siinä aulassa. Kädet pestään ennen ja jälkeen ja kaikki välineet desataan käytön jälkeen. Hienosti kaikki pitävät huolen puhtaudesta ja näin meillä on mukavaa käydä jumppaamassa. Eikä Korona enää tunnu ihmisiä vaivaavan/pelottavan niin paljoa, kun ei  uusi tapauksia tule enää niin nopeaa tahtia.

Juoksusta on todella tullut taas ystävä kymmenen vuoden jälkeen ja 10km juoksu tuntuu jo mukavalta. Toki lämmin sää tuo oman pikku mausteen juoksemiseen enkä nyt pyri mihinkään vauhtiennätyksiin vaan ylläpidän kuntoa. Viileämmällä säällä sitten voi repiä itsestään enemmän irti. Nyt juoksemiseen tuli pieni tauko kun maanantaina nyrjäytin nilkan lenkillä. Minulla on siis ylilikkuvat nivelet ja näin tuppaa käymään aina välillä et nilka pyörii ympäri ilman mitään suurempaa damagea. Nytkin muutaman kävelyaskeleen jälkeen juoksin 8km vielä ihan ilman mitään kipuja. Nilkka tuli kipeäksi vasta kun paikat jäähtyivät ja pari päivää on mennyt nilkutellessa. Nyt se on jo melkein ennallaan ja tänään vois vetästä ulkojumpan, koska sää on turhan tukala juoksemiseen.

Olen päässyt myös ompelemaan ja löysin ihanan kesäkaavan tytöille.

Ihana Leilani romper kaava muokattuna

Nyt on pakko pyyhältää ulos nauttimaan loman viimeisistä päivistä, auringosta ja tyttöjen seurasta. Plus että ulkoa kuuluu niin outoa kiljuntaa että paras mennä katsomaan!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.