Hae
Jannina Niskala

En tykkää laittaa ruokaa – Olenko huono äiti?

Ruoan valmistaminen ei todellakaan kuulu lempipuuhiini ja luojan kiitos meillä mies laittaa varmaan 80% kaikista ruoista. Pitääkö äiti-ihmisen tykätä  valmistaa ruokaa pesueelleen ja olla se hahmo keittiössä essu päällä nyrkin ja hellan välissä? Olenko minä huono äiti jos en millään saa siitä puuhasta mitään nautintoa? Varsinkin kun lapset nirsoilevat minkä kerkeävät ja kaikki on pahaa, KAIKKI paitsi päiväkotiruoka.

Voisikohan päiväkotiruokia saada ostettua jostain kotiin? bisnesidea, saa käyttää! Minä olen ensimmäinen asiakas.

 

Hänelle maistuu melkein kaikki. Ennen kuin sisko kerkeää kertomaan mikä hänelle ei maistu. 

Parhaat ruokavinkit jakoon

Laitetaan parhaimmat ruokavinkit jakoon ja lupaan kirjoittaa niistä koosteen, jotta muutkin äidit saavat helpotusta tähän ainaiseen aiheeseen. Helppoja, edukkaita ja lapsille maistuvia ruokareseptejä jakoon. Mikä teillä maistuu lapsille? se vois nimittäin maistua myös muille. #hyväkiertämään #huonokokki #nirsotlapset. Autetaan toinen toisiamme selviämään näistä päivistä. Lomalla varsinkin meinasin hajota, kun ei ollut päiväkotiruokia tai työpaikkaruokalaa jakamassa tätä taakkaa. Ja muistetaan nyt etten edes tee kotona paljoa ruokaa.

Hän tykkää nirsoilla ja mielellään kertoo sen myös pikkusiskolle. Kahta kertaa ei viitsi samaa ruokaa syödä, onhan se rahvaanomaista.

 

Perussafka!

Pidän ihan perusruoasta. Ei mitään grumeluureja vaan ihan laatikkoruoat on hyviä. Koska ne on myös helppo valmistaa ja ei vaadi juuri mitään taitoja tai hirveesti aikaa. Minulta puuttuu joku osanen varmasti aivoista, kun en jaksa tai kykene ajattelemaan hirveen pitkälle näitä ruokajuttuja vaan saatan herätä ajatukseen 15 min. ennen kun ruoka pitäisi olla jo pöydässä. Joskus saatan yllättää, kuten tänään, ja valmistin jo huomiselle ruoan valmiiksi.  Yllätin jopa itseni siis! Tämä siksi koska sen laittaminen on vielä tuplasti ärsyttävämpää kun itse on työpäivän jälkeen väsynyt ja nälkäinen.

 

kauppaan menee älyttömästi turhaa rahaa

Kun ei mieti ruokia valmiiksi vaikka ihan vaan viikon ajaksi. Minulla on muutama työkaveri joiden kykyä suunnitella ja pysyä siinä suunnitelmassa ihailen suuresti. Hanna tekee aina listan viikon ruoista valmiiksi ja käy kaupassa hakemassa ainekset. Kauppalaskut pysynee aisoissa ja ylimääräiset pikapaniikkikauppareissut jää väliin. Mulla ne kauppareissut on aina enemmän ja vähemmän pikapaniikkireissuja. Onneksi meillä on kauppa 70m päässä kotiovelta, muuten saatettaisiin useamminin syödä pelkkää leipää. Teen myös nälkäisenä kaupassa hyvin plajon kaikkia turhia hankintoja, kukapa ei tekisi.

Olen myös lopettanut ruoasta tai syömisestä tappelemisen. Jos lapsi ei halua syödä sitä ruokaa niin ei ole pakko. Mutta ei saa muutakaan pupellettavaa ruokien välillä.

Eli kertokaa ihanat ihmiset miten teillä hoidetaan tämä asia järkevästi ja kustannustehokkaasti. Kuka teillä kokkaa? miten käytte kaupassa? onko ruokalistat suunniteltu viikoiksi eteenpäin?

 

I need help!

 

6 kommenttia

 1. tiinafit kirjoitti:

  Käsi nousee niin pystyyn 😀 Just postasin tosta ite viime kuussa

  https://fitfatmama.vaikuttajamedia.fi/2020/06/17/aiti-joka-ei-tykkaa-ruuanlaitosta/

  Onneks mies tekee meillä ruuan yleensä 😀

 2. P.M kirjoitti:

  Neljän viikon kiertävällä ruokalistalla mennään. Cittarin tilaa ja nouda palveluun tallennettuna valmiiksi ostoslista kunkin viikon osalta. Ja osa viikosta Feelia palvelun kautta tilattua ruokaa.

  • miniswithstyle kirjoitti:

   Tollanen ruokien noutopalvelu vois olla hyvä. Mun mielestä lohjallekkin tuli just johonkin kauppaan semmonen.

 3. Jenni kirjoitti:

  Teen aina sunnuntaisin seuraavan viikon ruokasuunnitelman. Sen pohjalta teen kauppalistan ja maanantaisin käymme tekemässä viikon ruokaostokset. Jos jotain unohtuu tai loppuu kesken, sen voi hakea viikolla, muuten yksi iso kauppareissu viikossa. Näin pysyy budjetti hallinnassa ja vältytään turhilta ostoksilta. Eli suunnitelmallisuus on kaiken a ja o. Onhan se ärsyttävää joka sunnuntai miettiä etukäteen viikon ruoat, tuntuu että aina pyörii ne samat sapuskat, mutta kyllä se vaiva vain palkitsee, kun maanantaina on tehty viikon ostokset ja loppuviikon saa vain kokkailla valmiin suunnitelman mukaan. Suosittelen! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.