Hae
Jannina Niskala

Kesä on mennyt juosten – uusi,vanha, ihana harrastus!

*Sisältää mainoslinkkejä

Loppukeväästä päätin elvyttää vanhaa harrastusta vuosien takaa ja nyt olen koukussa. Nimittäin juoksemiseen! Juokseminen on minulle samalla uusi, vanha ja ihana harrastus jota voi tehdä missä vain kun on lenkkarit mukana. Tämä kesä on vietetty juosten!

 

Vanha harrastus

Juokseminen on minulle vanha harrastus siinä mielessä, että olen harrastanut sitä ennenkin ja juoksin puolimaratonin Helsingissä vuonna 2011 eli 9 vuotta sitten. Sen jälkeen en hirveemmin ole juossut muutamaa satunnaista lenkkia lukuunottamatta. Tuolloin tavoitteena oli päästä alle kahteen tuntiin mutta aika oli 2h 8min. Nyt kutkuttelee ajatus että menisin lokakuussa juosemaan puolikkaan taas jälleen Helsinkiin ja haluaisin päästä alle 2h aikaan. Toki vauhdin pitää olla kova joten vielä harkitsen asiaa. Saa ilmoittautua mukaan kaveriksi jos juoksujalkaa vipattaa.

 

Team Uunot vuonna 2011

uusi harrastus

Meillä on työpaikalta kolmen ihanan naisen juoksu porukka ja käydään yhdessä ja erikseen lenkillä. Tsempataan toisiamme ja ennenkaikkea saa juosta hyvässä seurassa. Juoksun aloittaminen oli vaikeeta, voi herranjumala. Varsinkin kun odotukset oli korkealla, et kyllähän mä juoksen edelleen samaa vauhtia kuin ennen. No ei ihan. Syke oli pilvissä ja olis pakko hidastaa ettei sydän tule rinnasta ulos.

Mutta juoksu on siitä mahtava harrastus että se helpottuu kokoajan. Jokaisella lenkillä on taas vähän helpompaa ja nyt olen saannut vauhtia lisää ihan huomaamatta. Viime viikolla juoksin ekaa kertaa kympin alle tuntiin JES!!!! Lyhyemmillä 6km lenkeillä olen saanut nostettua nopeutta kivasti niin että keskinopeus on kilometrille 5min 30s about. Mutta edelleen pitää mennä myös peruskuntolenkkejä eli hitaampaa vauhtia matalammalla sykkeellä. Olen huomannut kyllä ettei se syke myöskään enää nouse niin herkästi sinne kattoon.

Juostessa kuuntelen aina musiikkia jos olen yksin. Sudio Ett kuulokkeet on tosi hyvät, koska ne pysyvät korvissa juoksun aikana. Koodilla Jannina saat -15% sudion kuulokkeista ja verkkokauppaan pääset tästä

 

coopperin testi

Tekisi mieli juosta coopperin testi ja katsoa että kuinka pitkälle sitä siinä pääsee. Olen niin kilpailuhenkinen ihminen että tarvitsen mukaan muitakin ja ehkä joku jänis olisi kiva. Silloin kun vähän kilpailee niin saa itsestää irti vielä vähän enemmän mitä yksin tehdessä saa. Eli järkätäänkö Lohjalle pienet juoksut?

Olen juossut coopperin viimeksi seiska luokalla ja sielloin en todella tainnut harrastaa yhtään mitään liikuntaa ja saldoksi tuli muistaakseni 2100m eli ei paljoa. Nyt olisi mukava päästä 2600- 3000m haarukkaan. Maanpuolustuskorkeakoulun pääsykokeissakin on juostava 2600m vähintään ja voitteko kuvitella että tämän reputtaa aina muutama juoksija jokaisesta erästä. Vaikka juoksu on se ainoa osuus pääsykokeissa oikeastaan mitä voi treenata etukäteen. Tästä pääset lukemaan keväällä ilmestyneen uutisen.

Fiiliksiä juoksukesältä!

 

Omaa aikaa

Juostessa on ihanaa nauttia omasta ja ystävien seurasta ja saada tätä kuuluisaa omaa aikaa perhesirkuksen keskellä. En yleensä ajattele juuri mitään juostessa vaan keksityn kuuntelemana musiikkia ja nauttimaan maisemista. Me asutaan niin landella että täältä löytyy monia ihania reittejä peltojen keskeltä ja metsistä. Ei tarvitse hinkata pururataa ruuhkassa. Lohjalla keskustassa on mukavat juoksumaastot harjulla ja Nummelassa samoin. Saa vinkata hyviä juoksureittejä jos tiedät länsiuudeltamaalta, uusia reittejä on aina mukava kokeilla ja se freesaa fiilistä aina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.