Hae
Jannina Niskala

Paluu rikospaikalle – Ihana kesäinen Suomenlinna!

Tasan kuusi vuotta sitten astelin prinsessana alttarille musiikin tahdissa, jota en kyllä muista kuollaksenikaan mutta sain reissulta parhaan aviomiehen mitä voi tyttö toivoa. Takaisinpäin asteltiin Star warsin tahdissa, kohti sen kesän parhaimpia bileitä. Häitä tanssittiin 19.7.2014 ihanan kesäisessä Suomenlinnassa Pirunkirkon juhlatilassa.

Paluu rikospaikalle

Olen lapsuuteni ja nuoruuteni asunut Helsingissä, joten Suomenlinnassa on käyty todella monta kertaa niiden vuosien aikana. Mutta häiden jälkeen en ole siellä tainnut käydä kertaakaan. Eli nyt palattiin rikospaikalle lasten kanssa. Halusimme näyttää tytöille paikan missä äiti ja iskä on mennyt naimisiin ja monet paikat olivat tytöille tuttuja kuvista. Meidän hääkuvakirjaa on selattu paljon ja hartaudella eli kuvauslokaatiot tytöt tunnistivat ensimmäisinä.’

Tämä ovi näytti tutulta heti ja siinä on todella otettu yksi hääkuvista.

Kävimme ensin kirkossa muistelemassa ihanaa ja jännittävää päivää. En yhtään muistanut kuinka ihana ja intiimi Suomenlinnan kirkko on. Urut on alhaalla alttarin oikealla puolella ja kirkon ilme on pelkistetty ja harmoninen. Minä odotin seremonian alkua alakerrassa kryptassa ja mies oli ylhäällä sakastissa. Pientä jännistystä toi vielä se että aurinkoisena päivänä kaikki vieraat eivät olleet mahtuneet viimeiseen ajoissa saapuneeseen lauttaan vaan viimeisiä odoteltiin hetken verran. Minulla itsellä jännitys saapui vasta ihan siinä ovien takana ennen, kun häämarssi lähti soimaan. Alakerrasta piti kiertää ulkokautta etuovelle ja asetuttiin valmiiksi minun pikkuveljen kanssa, joka saattoi minut alttarille.

Ihana Suomenlinnan kirkon alttari.

hääautoa ei tarvittu

Koska Suomenlinnassa välimatkat on lyhyet niin emme varanneet hääautoa ollenkaan. Eipä sillä olisi saanutkaan edes ajella ympäri saarta ihan huvikseen. Aurinkovarjon ja tölkkinarun kanssa poistuttiin ottamaan kuvia valokuvaajan kanssa ja häävieraat suuntasivat Pirunkirkolle.

Me menimme nyt myös kirkolta suoraan Pirunkirkolle, toki sinne ei pääse sisään noin vain mutta kävimme pihalla pyörimässä ja ottamassa muutamat kuvat. Jos mietit Pirunkirkkoa omiin häihisi niin suosittelen kyllä lämpimästi. Ihana, kaunis tila johon mahtuu satakunta vierasta.

Bistro bastion

Mies oli varannut meille pöydän bastionista ja varmistanut vielä, että siellä on lapsille mieleistä ruokaa ja maidotonta jäätelöä jälkkäriksi. Ruoka oli todella hyvää ja äitinkin jälkiruoka Aperol Spritz oli todella hyvää ja kesäistä. Niin kuin yleensäkkin saaressa, oli tuollakin lokin pirulaisia. Ne on kyllä ovelia ketkuja, koska heti kun pöytään jäi astiat tai mitään edes etäisesti syötäväksi lueteltavaa niin ne hyökkäsi kimppuun. Mentiin Islan kanss akesken ruokailun vessaan niin johan sieltä kaarsi lokit apajille. Onneksi ne joutuivat sillä reissulla poistumaan tyhjin nokin.

Aivan ihanaa ruokaa!

Kurkattiin luoliin ja muistomerkkejä

Ruokailun jälkeen lähdimme kierrokselle katselemaan luolia ja tutustumaan historiaan. Tytöt taisivat odottaa linnoitukselta enemmän prinsessamaisempaa linnaa mutta kun päästiin kurkkaamaan luoliin niin sekin unohtui.  Leikittiin leikkipuistossa ja syötiin marjoja puistossa. Leikkipuistoon tytöt olisivat jääneet erittäin mielellään pidemmäksikin aikaa.

Lauttamatkoilla tuntui ettei meillä tarvi mennä mihinkään huvipuistoihin, kun pelkästään kannella oleminen oli niin mukavaa ja jännittävää. Ei muuten korona näkynyt mitenkään tällä reissulla. Lautta oli täynnä ja mistään turvaväleistä ei oikein pystynyt huolehtimaan. Mulla oli käsidesi mukana, jota me kaikki käytettiin usein kun ei käsiä päässyt pesemään vedellä ja saippualla.

frozen overload!

Paluumatkalla autolle kävimme sovitusti henkkamaukalla ostamassa tytöille lenkkarit, siniset glitterlenkkarit tottakai, koska Elsallakin vois olla just sellaiset. Samalla täydennettiin sukka- ja pikkarivarastoa tottakai frozen teeman mukaisesti. Löytyi myös äidin silmää miellyttävät kesämekot tällä samalla teemalla, joten kaupasta poistui kaksi niiiiiin onnellista pientä prinsessaa. Kotona saattoi illalla kehkeytyä vielä pientä kinaa kumpi pukee kumman mekon seuraavana päivänä.

Kotmatkalla vielä tankattiin mäkkärissä ruokaa ja takapenkille nukahti kaksi väsynyttä reissuriittaa. Kaiken kaikkiaan onnistunut reissupäivä Helsinkiin jokaisen mielestä. Mutta voi hyvä luoja, että olin poikki kun päästiin kotiin. Huh.. kun silmät pitää olla edessä, takana ja vähän sivuillakin niin ihan ei pysty täysin rennosti olemaan kaupungissa.

 

Kannattaa vierailla Suomenlinnassa, se on ihana paikka! Olisi mahtava perinne jos päästäisiin jatkossakin samoihin aikoihin käymään suokissa. Se jää nähtäväksi. Toinen lähellä oleva linnoitus mihin meidän pitäisi mennä on Raaseporin linnoitus. Täältä voit lukea VillaNannan reissusta Raaseporiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.