Hae
Jannina Niskala

Kaksi päivää tanssia – Kiss My Turku!

 

When you dance, you can enjoy the luxury of being you   -Paul Coelho

 

Tanssi se ihana kehon tapa liikkua erilaisten musiikkien ja biittien tahtiin. Kuka ei rakastaisi liikkua ja sulautua yhteen musiikin kanssa ja vain antautua liikkeelle vaikka ihan yksin ja silmät kiinni. Minä rakastan! Toki kynnys tanssia monien ihmisten nähden tunneilla tai tapahtumissa voi olla eri korkuinen eri ihmisillä.

Itse olen tanssinut koko elämäni ja kokeillut monia eri lajeja vuosien varrella. Rakastan esiintymistä ja tanssimista todella paljon. Olenkin aiemmin kirjoittanut tanssiharrastuksestani täällä.  Pääsin viime viikonloppuna kokeilemaan yhteensä kuutta aivan uutta lajia minulle. Ainoastaan Salsa oli seitsemästä tanssitunnista minulle tuttu laji ja sillä oli hyvä aloittaa viikonloppu.

Twerkkaaminen aloitettu Studio Flo:ssa

 

Ladys weekend by flama

Turkulainen tanssistudio Flama järjesti viikonloppuna naisten viikonlopun eli lauantaina ja sunnuntaina pääsi kokeilemaan erilaisia naisellisia tanssilajeja. Heillä nämä tunnit pyörivät viikkolukkarissa säännöllisesti, mutta nyt ne oli koottu yhteen viikonloppuun niin mekin pääsimme kokeilemaan niitä helpommin.  Lauantaina otettiin heti löysät pois ja luvassa oli viisi tuntia tanssia: salsaa, batchataa, reaggetonia, twerkkiä ja heels.

Ensimmäinen ja viimeinen tunti vietettiin korkokengillä ja loput sai luojan kiitos tanssia lenkkareilla. Koska minulla oli hetki vierähtänyt edellisestä kerrasta lattarikengät jalassa niin jo ensimmäinen salsa tunti sai jalat huutamaan armoa. Edellisestä salsatunnistakin on jo aikaa mutta jotenkin ne askeleet muistuvat hyvin mieleen kun musiikki vie mennessään. Opettaja oli hyvä ja selkeä ja vaikka tunnilla oli ihan ensikertalaisiakin mukana niin  kaikilla oli hauskaa. Seuraavaksi Sukellettiin Batchatan ja reaggetonin maailmaan ja näillä tunneilla oli sama ihanan pirteä opettaja Pinja.  Kumpaakaan lajia en ollut koskaan tanssinut mutta sain hyvin kiinni ideasta, koska perusaskeleet ovat yksinkertaisia ja niitä pystyy varioimaan oman tason mukaisesti erilaisilla käsiliikkeillä ja vartalon rytmityksillä.

Varpaat pienessä kriisissä näissä tanssikengissä. Naisena olo on välillä vähän haastavaa.

 

Kun oltiin lämmitelty kolme tuntia päästiin niin odottamani Twerkkaamisen pariin. Ihan en ollut uskaltanut valita oikeanlaisia vaatteita tunnille ja lajille tyypillisen persikan heiluttaminen ei ollut ihan yksinkertainen homma tiukkaakin tiukemmissa trikoissa. Muilla oli asiaan kuuluvat lyhyet sortsit ja silloin pakarat pääsee vapaammin liikkumaan joten poppaaminen ja sheikkaaminen on helpompaa. Viimeisenä olikin vuorossa jälleen korkokenkien aika ja näin jälkiviisaana siihen olisi voinut valita hyvin eri kengät niin jalat ei olisi olleet ihan niiiin rikki sen jälkeen. Heels oli mielenkiintoinen ja erittäin naisellinen tunti, siinä vedettiin ihan Beyoncena konsanaan ja näytettiin mistä tytöt on oikeesti tehty.

Vähän joka välissä piti haukata proteiinipatukkaa ja juoda paljon, koska hiki virtasi kyllä runsaasti tunneilla.

vapaailta

Tanssituntien jälken käytiin hotellilla suihkussa ja nautittiin lasilliset lämmintä skumpdipaa, koska jääkaappia ei ollut. Ensimmäinen ajatus oli kuitenkin että syömään on päästävä, vatsa ja keho huusi ravintoa. Olin joskus saanut suosituksen Turkulaisesta Di Trevi ravintolasta ja sinne suunnattiin oikopäätä. Lasilliset kylmää rieslingiä ja aivan ihana ruoka tekivät meistä jälleen ihmisiä. Oltiin niin hurjia tämän lapsivapaan illan suhteen että kävästiin jokilaivoilla yksillä ja siuunnattiin hotellille. Matkalla käveltiin karkkitaivaan ohi ja ostettiin vähän iltapalaa. No ne jäi kyllä syömättä, koska ennen kymmentä oltiin molemmat jo untenmailla! Se siitä villistä viikonlopusta.

Toisen päivän jäykkä aloitus

On ehkä sanomattakin selvää, että toisena aamuna olo oli hieman jäykkä. Kärviatelin koko yön päänsäryn kourissa, koska en muistanut ottaa särkylääkettä mukaan reissuun ja aamuyöstä löysin kuitenkin laukun pohjalta 2 kpl lasten 250mg pamol f tablettia ja niiden turvin nukuin muutaman tunnin vielä. Ihanan hotellin aamupalan jälkeen kävin apteekissa hakemassa buranaa ja sen voimalla sitten seuraavaan päivään. Päänsärky väistyi ja sunnuntain tunnit aloitettiin show burleskilla.

Ennakkoluulot tätä tuntia kohtaa olivat luokkaa höyhenet ja tasselit heilumaan mutta niitä ei nyt tällä tunnilla nähty vaan keskityttiin 80-luvun musiikin tahdissa tanssimaan ihana naisellinen koreo. Sen jälkeen sukellettiin dancehall queenstylen pariin ja päästiin pyörittelemään lantiota taas. Lajista oli ajatus että se on erittäin seksuaalissävytteistä niin halutessaan mutta myös hyvin tekninen laji, koska ei se lantion pyöritys niin helppoa ole varsinkin kun se pitäisi tehdä oikein ja saada pakarat tekemään välillä ihan eri asioita keskenään. Sama on twerkkaamisessa.

Hyvän aamupalan jälkeen on hyvä jatkaa tanssimista.

 

Viikonloppu päätettiin Flaman opettajan Merin ihan itse kehittämän lajin pariin. Flawless Diva ei ole mihinkään yhteen tiettyyn lajiin sidottu tunti vaan siellä tanssitaan monia erilaisia tyylejä. Meri antaa rungon tanssille mutta sitä saa muokata itselleen hyväksi. Monet kuulemma sanovat että se on heille oma terapiatunti minne saa tulla purkamaan tunteitaan ja ilmaisemaan itseään tanssin avulla. Meri on opettajana ihanan innostava ja loistava tanssija. Harmi ettei tätä tuntia ole muualla, kuin Flamassa.

 

Innostus jäi kytemään

Olen jo pitkään etsinyt Lohjalta sopivaa tanssituntia ja käytiinkin tankoilemassa yksi tiiviskurssi muutaman työkaverin kanssa. Olen joskus aiemmin tankoillut enemmänkin Helsingissä mutta se on sittemmin jäänyt. Nyt vihdoin Lohjalle Studio Flo tanssikouluun on tullut twerk ja dancehall tunnit. Olis iellä tyrkyllä myös commercial tunti mutta sinne ei ollut kukaan ilmoittautunut niin se eti toteudu. Laitoin heti vietsiä ettö haluan mukaan twerkkaamaan ja se alkaa nyt sunnuntaina lukukausituntina. Viikolla on myös irtotuntina twerk tekniikka, johon kävin tutustumassa tiistaina. Jes aivan ihanaa!! Tällä kertaa mulla oli muuten päällä sortsit ja on se vaan ihan eri asia kuin pitkät trikoot jotka ovat niin timmit ettei mikään kyllä hylly mihinkään. Eilinen päivä töissä menikin siinä, kun harjoittelin pakaroiden poppaamista eritahtiin toimenpiteiden aikana. Hauska syksy siis tiedossa itselle ja näköjään myös työkavereille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.