Hae
Jannina Niskala

Voihan korona – kahdesti testissä!

Itse olen nyt vuoden vaihteen jälkeen ollut kaksi kertaa kipeänä ja molemmilla kerroilla piti mennä testattavaksi koronan eli covid-19 viruksen varalta.  Keväällä oltiin ihmeellisen terveinä kaikki ja kaikki keväälle tyypilliset vatsataudit vältettiin varmasti tehostetun käsien pesun takia ja kun töistä ja päiväkodeista jäätiin herkästi pois pienestäkin syystä. Olen käynyt kahdesti korona testissä ja joista molemmat oli negatiivisia.

 ensimmäinen kerta korona -testissä

Heinäkuussa alkoi kurkku tuntumaan karhealta ja mentiin molemmat miehen kanssa Lohjalle drive in testaukseen. Silloin minulla ei ollut nuhaa niin testaaminen tuntui aivan hirveältä. Kuivaan sieraimeen tungettiin pitkä tikku niin pitkälle, että sen tuntui silmän takana ja suuhun tulvahti heti verinen maku. Testi otettiin onneksi vain yhdestä sieraimesta eikä tuskan tunne tullut tuplana. Olen kuullut, että monessa paikassa tikku tunkaistaan molempiin sieraimiin, yök!

Verta alkoi vuotamaan nenästä ja niistäessä sit tuli enemmänkin. Oltiin testissä autolla ja molemmat vanhemmat testattiin  mutta lapsilla ei ollut oireita niin he välttyivät tikulta. Isla totesi takapenkiltä ettei hänen nenään kukaan tule tunkemaan yhtään mitään tai hän saattaa purasta. Toivottavasti en jousu hänen kanssaan testiin koskaan. Tällä kerralla vastaus tuli vuorokaudessa ja onneksi oireetkin loppuivat nopeasti.

korona

Kahdesti testattu koronan varalta

Toinen testikerta

Tiistaina iltana alkoi nokassa tuntumaan hassulta ja jouduin niistämään muutamasti. Keskiviikko aamuna meinasin lähteä töihin mutta päätin sitten kuitenkin jäädä kotiin. Onneksi, koska olo heikeintyi nopeasti ja koronabotti käski mennä testiin. Koronabotti on todella kätevä tapa täyttää kysely oireista ja sen kautta saat heti varattua sähköisesti ajan testaukseen. Koska olen HUS:n työntekijä niin sain testituloksen nopeasti 12h kuluttua testaamisesta. Heinäkuun jälkeen testauksen jonot kasvoivat niin kovasti, että monet joutuivat odottamaan tuloksia jopa viikon. Meilläkin monet työntekijät istuivat kotona jo oireettomina mutta eivät voineet tulla töihin, koska tulosta ei saanut aiemmin. Nyt onneksi tilanne on jo parempi ja testaus alkaa sujumaan jouhevammin.

Nykyään Lohjalla ei ole enää drive in tetausta vaan testiin mennään entisen päiväkodin tiloihin sairaalan vieressä omalla vuorolla hoitaja tulee päästämään sisään. Tällä toisella kerralla testaus oli paljon miellyttävämpi. Ehkä testaista helpotti nenässä oleva räkä, joka toimi liukasteena. Ja tällä kertaa tikku meni selkeästi nenänieluun eikä tuntunut silmässä yhtään. Olo on edelleen flunssainen, aivastuttaa ja räkää riittää vaikka muille jakaa. Päätä ja lihaksia särkee niin, että joutuu ottamaan buranaa muutaman kerran päivässä. Mutta testin tulos oli negatiivinen onneksi ja nyt olen kotona sen aikaa kun olen oireeton.  Eli loppuviikon koululuennot pitää hoitaa koneelta etänä.

Käytätkö sinä maskia kaupoilla tai busseissa?

Maskin käyttö

Nykyäänhän maskia suositellaan pidettäväksi julkisissa tiloissa, kuten kaupoissa ja julkisissa kulkuvälineissä. Meilläkin Lohjan Laurealla on pidettävä maskia jos on luennolla kampuksella ja vaikka menin lasten kanssa käymään siellä kirjastossa niin laitettiin maskit silti. Mutten en ole maskeja juuri missään käyttänyt paitsi töissä.

Käytätkö sinä maskia julkisissa paikoissa, kuten kaupoissa ja busseissa. Itse olen ollut maskin käyttöä vähän vastaan, koska joudun sitä käyttämään töissä KOKOajan. Töissä meillä on onneksi parempia maskeja jotka passaa paremmin silmälasien kanssa. Kaupoissa myytävät kertakäyttömaskit on niin hirveitä rimpuloita ettei silmälasien käyttö meinaa onnistua niiden kanssa ja korvan taustat kuolee heti.  Töissä leikkurissa käytän antifog maskeja joissa on sidottavat narut.

Nyt alkaa olemaan jo vähemmistöä jos kulkee ilman maskia ruokakaupassa niin olen itsekin taipunut siihen että niitä tulisi ostaa autoon mukaan. Saa suositella hyviä maskeja jotka eivät ole niitä rimpuloita ja ohuimpia versioita. Ja ne saisi olla jopa ehkä kivan näköisiä. Kestomaskeja en ala ompelemaan, keittämään tai niiden kanssa puljaamaan.

 

Seuraathan minua jo instagramissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.