Hae
Jannina Niskala

Helppo kranssi eukalyptuksesta ja pampaheinästä!

Muutama kranssin aihio on odottanut minulla pääsemistä kranssiksi ja nyt löysin sattumalta kauppareissulla tuoretta eukalyptusta joten ryhdyin tuumasta toimeen. Tässä ohje teille miten tehdä helppo kranssi eukalyptuksesta ja pampaheinästä.

Eukalyptys-pampaheinä kranssi

Tarvikkeet

Tarvitset jonkin pohjan mihin tehdä kranssi. Niitä on monia erilaisia myynnissä monessa paikassa. Tämä minun on luklabelin joulukalenterin osa. Sitten tarvitset pampaheinää. Nämä olivat olleet pidempää jo maljakossa ja kaupasta löyty tuuheampia maljakkoon niin vanhat meni kranssiin. Esimerkiksi Citymarketista olen löytänyt pampaheinää ja eukalyptusta kukkaosastolta. Kiinnitys tapahtui tässä juuttinarulla mutta esimerkiksi ohut rautalanka ajaa asiansa myös.

Aihio mihin tehdä kranssi, eukalyptusta ja pampaheinää. Kiinnitykseen juuttinarua.

Kokoaminen

Aloita toisesta reunasta ja lähde lisäämään vuorotellen eukalyptusta ja heinää. Pyöräytä aina kerran tai kaksi juuttinauhaa kranssin ympäri. Kun olet tehnyt 2/3 osaa kranssista solmi naru ja tee loput 1/3 osaa toisesta suunnasta lopettaen samaan kohtaan, kuin aiemmin ja laita narulla solmuun.

Kranssin voi tehdä myös kokonaan jatkamalla vaan heiniä ja eukalyptusta vuorotellen loppuun asti ja päättämällä työ tiukalla solmulla. Tekeminen ei ole vaikeaa missään nimessä vaan itselläkin välillä esteenä toimii mielikuvituksen puute näissä et miten sitte laittaa ja näyttääkö kivalta. Ja se selviää vain kokeilemalla ja jos ekalla kerralla ei näytä hyvältä niin sitten kokeilee toisella tavalla.

Kokoaminen on helppoa

 

Seuraavaksi haluan tehdä ulko oveen jonkin kivan ehkä enemmän jouluisen kranssin, koska onhan jouluun enää kaksi kuukautta. Me ei vietetä tätä joulua kotona vaan mennään anoppilaan Rovaniemelle. Mutta ajattelin silti hieman koristella kotia joulifiilikseen vaikka kuusta ei meille tulekaan.

 

Kuinka jouluihminen sinä olet? Mitä kaikkea koristelet ja koska aloittelet joulun laittamista?

Helppo eukalyptus-pampaheinä kranssi

TÄSTÄ pääset lukemaan ohjeen helppoon sortsihameeseen minkä kirjoitin kesällä. Talveen sopivaksi sitä voi muokata lisäämällä helman täyspitkiin leggareihin.

 

Seuraathan minua jo instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.