Hae
Jannina Niskala

Vajaa kaksi kuukautta jouluun!

Ihanaa vajaa kaksi kuukautta jouluun ja olen yleensä antanut itseni aloittaa joulufiilistelyn vasta joulukuussa ja jouluvalotkin olen laittanut vasta itsenäisyyspäivän tienoilla. Mutta tänä vuonna annoin itselleni luvan laittaa ulos ensimmäiset valot kuistille jo marraskuun alussa.

Valoa pimeään marraskuuhun kausivaloilla!

 

Jouluvalot on nykyään kausivalot

Ajatus jouluvaloista ei ihan vielä mielestäni istu marraskuuhun mutta muutaman vuotena olen törmännyt termiin kausivalot. Eli koska Suomessa syksy ja talvi ovat pimeitä kausia ja lumikin saapuu yleensä vasta alkuvuodesta tuomaan valoa pimeyteen. Kausivalot tuovat ihanaa valoa pimeään syksyyn ja ne voivat mielestäni olla pitkälle alkuvuoteen päällä. Ehkä helmi-maaliskuussa aletaan olla jo niin kevään puolella että on syytä ottaa valot jo pois ja pakata ne varastoon odottamaan seuraavaa syksyä ja talvea.

Onko nämä mielestäsi jouluvalot vai kausivalot?

 

Missä me ollaan joulu 2020?

Olen aiemminkin puhunut että mieheni suku asuu pohjoisessa eli Pudasjärvellä ja Rovaniemellä. Ollaan aina tämän yhdessäolon aikana vietetty joulut vuorotellen etelässä ja vuorotellen pohjoisessa. Tänä vuonna on pohjoisen vuoro ja koska meillä molemmilla on vapaata niin pystytään olemaan reissussa pidempään.

Käydään samalla reissulla molemmissa paikoissa ja saadaan nauttia pohjoisen ihana  runsaslumisesta talvesta lasten kanssa. Itse en niin lumesta välitä mutta onhan se lasten mielestä aivan ihanaa. Lapset pääsee pulkkailemaan ja harrastamaan talviurheilulajeja. Etelässä nämä talvijutut alkaa olemaan enemmän harvinaisia juttuja, koska esimerkiksi viime talvena ei ollut käytännössä talvea ollenkaan. Meidän lasten toppapuvut oli päällä valehtelematta alle viisi kertaa ja talvikengät oli ihan iskemättömät.

Tällä ihanalla Lillalumin kaavalla ajattelin ommella tytöille jouluun mekot. Pitää vaan löytää kangas!

 

Joulu jää laittamatta kotona

Ja koska ei olla jouluna kotona niin ei meinata hankkia esimerkiksi joulukuusta kotiin tai laiteta muitakaan niin jouluisia koristeita. Jotain pientä varmasti laitetaan ja varsinkin noita valoja erilaisissa muodoissa. Ulos sisääntulon viereen haluaisin sellaisia valoruukkuja ja yhteen isoon tuijaan meinaan vielä laittaa valot niin se saa toimia meidän ulkokuusena. Ikkunoihin muutamat valot myös mitkä meillä on ollut edellisessä kodissamme myös. Nyt kun tytöt on vähän isompia niin on kiva myös polttaa kynttilöitä iltaisin. Minun lapsuuden kodissa ei koskaan poltettu kynttilöitä, koska äiti pelkäsi tulipaloa niin paljon. Meillä oli joka vuosi samat joulukynttilät esillä utta niitä ei poltettu koskaan. Isot joulupukit ja kuusen mallinen kynttilä, vuodesta toiseen.

Viime vuoden joululahjoja

joululahjat

Oletko sinä se ihminen, joka juoksee viimeisinä päivinä kaupat läpi ja paniikissa etsii lahjoja vai oletko ajoissa? Itse olen vähän molempia ja kaikki ne itsetehdyt lahjat tuntuvat jäävän viimeiseen iltaan. Tänä vuonna nukkevauvat saa varmaankin lisää vaatetta ja niihin saa kätevästi käytettyä pieniä kangastilkkuja pois. Viime jouluna tein myös tilauskesta muutamia nukenvaatteita ja ehkä kerkeän ompelemaan niitä myös tänä vuonna. Olen myös kirjoittanut kuinka sain kierrätettyä meidän suosikkikuosista nukelle vaatetta TÄSSÄ

Saa kertoa mitä olette hankkimassa 4-5 vuotiaille tytöille tänä jouluna tai mitä teillä on toivottu. Meidän tytöt ruksasivat Lidlin lelukirjasta kaikki mahdolliset lelut, että ota siitä nyt sitten selvää. Ja no onhan tässä vielä aikaa koska vajaa kaksi kuukautta jouluun. Mutta se aika menee aika nopeasti loppupeleissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.