Hae
Jannina Niskala

Lapsille talvivaatteet valmiina – Missä on talvi?

Minä olen yleensä hyvissä ajoin valmiina uuteen kauteen lasten vaatteiden osalta. Omat varusteet saattavat olla hyvinkin puutteelliset pitkään mutta, koska lapsille on niin paljon kivempaa ostaa niin ne on helpompia hankintoja. Joten meillä on lapsille talvivaatteet valmiina, mutta missä talvi on? Ulkona on 10 astetta lämmintä marraskuussa ja vettä tulee vaakatasossa.

 

Paluu talveen 2019

Me asutaan Lohjalla eli melko etelässä, eikä meillä ole enää moneen vuoteen ollut (ainakaan muistaakseni) valkoista joulua. Jos lunta tulee niin se tulee vasta alkuvuodesta. Mutta viime talvi oli suorastaan farssi. Ei ollut lunta, ei ollut talvi! Elettiin syksyä vallan koko niinsanotun talven yli mikä ei periaatteessa haitannut minua henkilökohtaisesti. Lapsille lumettomuus on suurempi harmitus, kun ei pääse tekemään lumiukkoja tai pulkkamäkeen. Viime vuonna hankin tytöille ensimmäistä kertaa aivan juuri ne haalarit mitkä halusinkin ja niihin ihanasti mätsäävät asusteet. Asusteista kyllä massiivisilla karvapompuloilla varustetut kaulaliinat oli aivan turhat ja ne jäi käyttämättä. Pipot oli ihanat vaikka osa talvesta mentiin ilman niitä tupsuja, ne oli märkinä aika kurjan näköiset. Toppahaalareiden käyttökerrat jäivät laskettaviksi kahden käden sormilla. No sainpas myytyä kaksi erittäin hyväkuntoista haalaria hyvällä rahalla eteenpäin. Koko talvi mentiin vuorillisilla kurahaalareilla, mitkä osoittautuivat aivan loisto hankinnoiksi. Islalla on sama vielä tänä vuonnakin käytössä ja Ellenillä on vastaava kaksiosainen.

Tyttöjen viime vuoden talvivarusteet. Haalarit Molo ja Mini Rodin. Asusteet Gugguu.

 

Tuleva talvi 2020

Tulevaan talveen ollaan varustauduttu aivan ihanilla Molon haalareilla ja niistä löytyi tänä vuonna mahtava yllätys. Nimittäin henkselit haalarin sisältä! Meillä ei ole koskaan ollut sellaisia haalareita, joissa olisi ollut henkselit mutta olen kuullut sellaisista kyllä. Ihan huippua esimerkiksi,että kaupassa saa tarvittaessa laskettua yläosan pois ja se pysyy mukana henkseleiden avulla. Ei tarvitse virittää mitään solmuja hihoista, joka kiristää ja puristaa. Tämä oli todella miellyttävä uudistus näihin haalareihin. Tämän vuoden kuositkin olivat erittäin paljon minun mieleeni ja sain molemmille tytöille ihanat kukkakuosilliset haalarit ja niihin mätsäävät käytännölliset ja kauniit pipot.

Molon uudet henkselit haalareissa

Henkseliuudistus Mololla oli erittäin mieluinen!

 

Asusteita piti vähän etsiskellä ja odottaa

Halusin tänä vuonna jotain muuta kuin Gugguuta tai Metsolaa, koska niitä meillä on ollut jo pari kertaa. Super yellow on kokeiltu myös ja ne lörpähtivät niin pahasti ettei pipot pysyneet päässä enää. Islan pää ja hiusten määrä on muutenkin jotenkin haasteellinen kombo ettei siinä meinaa pysyä mikään pipo kunnolla. Enkä millään halunnut mitään perinteistä kypärähattua, koska en vain tykkää niistä. Sitten muistin Sumeen pipot, joissa on kauluri ja pipo yhdessä näyttämättä kuitenkaan kypärähatulta. Tämän vuoden värit tulivat myyntiin vasta todella myöhään (verrattuna muihin) eli lokakuussa mutta ostin Islalle edellisen vuoden värin ja Ellenille uuden malliston pipon ja ne on aivan täydelliset haalareiden kanssa.

Molon talvihaalari ja Sumee merinopipo

Islan talvisetti<3

Ellenin talvisetti <3

Molon Polaris talvihaalarit on malliltaan just kuin Ellenille tehty, hieman kapeampi malli ja pitkille raajoille hyvin mittaa. Ellenille tuli tänä vuonna koko 122 ja Islalle koon 116 haalari. Toivon että että Ellenin viime vuoden heppahaalari olisi mennyt Islalle tänä vuonna mutta tytöt kasvavat niin eri tahtia niin se 110 olisi jäänyt liian pieneksi talven aikana joten pelasin varman päälle ja tilasin 116 kokoisen Islalle. Nyt vaan toivotaan, että näille haalareille tulee käyttöä tänä talvena eikä ne vaan roiku kaapin täytteenä. Kenen mielestä muuten toppahaalarit ovat nykyään aivan tähtitieteellisen hintaisia? Toki ne tulee halvemmaksi kuin takki ja housut mutta silti huh! Toki laadukkaan haalarin myy eteenpäin sen jäätyä pieneksi mutta kyllä jos joka vuosi ostaa uudet molemmille niin tulee kalliiksi. Jos ensi vuonna löytyisi kierrätettynä kivat haalarit taas. Onneksi VK vaatteita ei tarvinnut uusia tälle syksylle, jotain säästöä sentään.

 

Onko teillä jo lapsille talvivaatteet hankittuna vai vieläkö etsitään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.