Hae
Jannina Niskala

Rakas päiväkirja – Kirjoitatko sinä päiväkirjaa?

Rakas päiväkirja! Kuinka moni teistä kirjoitti joskus aikoinaan päiväkirjaa?  Kuinka moni kirjoittaa sitä aikuisenakin? Minä pidin päiväkirjaa lapsena ja kirjoittelin myös varhaisaikuisuudessa ylös tunteita ja mietteitä elämästä ja kaikista tärkeistä tapahtumista. Vasinkin silloin kun äitini teki itsemurhan 11 vuotta sitten purin tuntojani ja mietteitäni mustavalkoiseen kirjaan, joka on edelleen tallella. Sitä kirjaa en ole aukaissut sen jälkeen!

 

blogin kirjoittaminen

Monelle tänä päivänä blogin kirjoittaminen on eräänlaista päiväkirjaa ja tapa käydä tärkeitä asioita läpi ja sitä se on minullekkin. Olen joskus aiemmin kirjoitellut fitnesskisaamisen yhteydessä päiväkirjamaista blogia ja nyt kohta vuosi sitten sain upean mahdollisuuden kirjoittaa Vaikuttajamedialla. Ja koska päiväkirjaa en ole hetkeen kirjoitellut niin ajattelin tehdä tämän päiväkirjapostauksen, joten Rakas päiväkirja…

 

pää enemmän kasassa

Olen nyt reilun viikon pauttiarallaa syönyt korotettua annosta Thyroksinia ja olo tuntuu jo yllättäen paljon paremmalta. Kyselin myös töissä gastropuolen lääkäriltä, että olenko hullu kun vaan itse päätin ottaa korotetun annoksen joka päivä enkä vain kahtena päivänä niin kuin työterveyslääkäri määräsi. Hän oli sitä mieltä, että ei ole lainkaan liian kova nosto ja näkeehän sen sitten 6vk päästä labrassa että mihin arvot menevät. Samalla olen muistanut paremmin ottaa kaikki vitamiinit. Hankaluuksia tuottaa vain se, että aamulla muistaisin kyllä ottaa kaikki mutta kilpirauhaslääkkeen kanssa ei saa ottaa juuri mitään samaanaikaan. Joten taktiikkani on otta thyroksin heti kun herään ja n.30min päästä vitamiinit: monivitamiini, D ja B12. Raudan otan iltapäivällä/illalla.

Raudan syöminen onkin sitten kinkkisempi juttu, koska KAIKKI valmisteet laittavat vastan huutamaan ja no.. ribalia riittää. Mutta olen nyt päättänyt kuitenkin syödä sen 100mg päivässä, jotta saan ferritiiniä vähän nostettua edes. Nyt arvo on 34 eli juu viitearvoissa ollaan mutta naisilla sen tulisi olla sadan pintaan ja varsinkin kun on runsaat kuukautiset niin hupsheijakkaa kun arvot menee päin prinkkalaa.  Pitäisi muuten vaihtaa kuparikierukka hormonikierukkaan noiden vuotojen ja kipujen takia. Otin kolme vuotta sitten kuparikierukan, koska olin niin kypsä kaikkiin hormoni valmisteisiin ja siihen miten ne vaikuttivat kaikkeen. Ehkäisykapseli poistettiin ennen sitä juuri kädestäni 6kk käytön jälkeen, koska olin käytännössä kävelevä hormonihirviö.

Opiskelijan elämää!

Huh syksy on ollut melkoinen! Kevät tuntui paljon helpommalta varmaan siksi, että kevät on pidempi kuin syksy ja aikaa hoitaa kaikki kurssit on enemmän. Plus syksyllä on pimeetä, voi apua nyt jotenkin ensimmäistä kertaa tämä pimeys vaikuttaa minuun niin paljon. En yhtään ihmettele, että suomalaiset kärsivät kaamosmasennuksesta enemmän kuin he jotka asuvat auringon alla.  Meillä on nyt tänä syksynä menossa ehkä koulutuksen karsein/vaikein kurssi. Vaikein siis minulle, ei välttämättä muille. Kannattava liiketoiminta täynnä kirjanpitoa, budjetointia ja talousmatematiikkaa…. Yök! Tein tänään kirjanpidon tentin ensimmäistä kertaa ja aika varmasti joudun tekemään tentin uudellen joulukuun alussa. Harjoittelin eilen kyllä ja olin mielestäni kartalla näistä. Mutta tentissä jännitti ja en jotenkin ymmärtänyt mitään ja kaikki tuntui niin vieraalle. En saanu tilejä täsmäämään, koska en muistanut ihan kaikkea. Sitten kun hermostuin lisää niin hengitin raskaammin ja maskin kanssa silmälasit menivät huuruun kokoajan. Sitten kamelilta katkesi selkä ja jätin tentin osittain kesken.

  Onneksi opintovapaaseen on enää kolme viikkoa!

kaipaan ompeluhuoneeseeni saumurin ääreen

Se hyvä on myös alkavassa opintovapaassa, että minulla tulee olemaan aikaa ompelemiselle. Ompelin Eloisen aikana luonnollisesti jokapäivä ja joka ilta kun lapset olivat menneet nukkumaan. Nyt siinä on ollut taukoa jos aivan liian paljon kun aikaa ei ole ollut opiskeluiden ja töiden takia. Ja koska opintovapaalla ei juuri saa tehdä töitä tiukan tulorajan takia niin jääpähän aikaa ompelemiselle. Lapsille olisikin tilauksessa isompia, leggareita, paitoja ja mekkoja. Itsellenikin ajattelin tehdä uusia paitoja ja mekkoja.

Aikaa jää myös enemmän tälle minun somehommalle ja kerkeenpähän kuvaamaan monia monia hauskoja Reels videoita teille seuraajille. Olethan käynyt katsomassa jos viimeisimmän kuningaskobratanssin   

Ja näin päättyy rakas päiväkirja tälläkertaa.

 

TÄSTÄ pääset lukemaan mitä meille on valittu talvivaatteiksi lapsille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.