Hae
Jannina Niskala

Pupu Tupuna – Ihanaa nostalgiaa!

Kuka muistaa omasta lapsuudestaan Pupu Tupuna hahmon? Minä ainakin muistan ja joka kerta kuin mietin tätä opettavaista ja ihanaa piirroshahmoa niin sijoitan itseni Pihlajiston ala-asteelle ja sen on pakko olla toinen luokka, koska silloin siirryttiin yläkertaan luokan kanssa. Muistan lukeneeni pupu tupuna kirjasia koulussa, kun niitä oli jossain odotustilassa tai aulassa. Ehkäpä kouluterveydenhoitajan odotustila, en muista tarkalleen.

 

pupu tupuna

Ensimmäinen Tupuna kirja ilmestyi jo vuonna 1972 ja Tupunan seikkailuista kertovat tarinat ovat tuttuja erittäin monelle -70 ja -80 luvun lapsille, kuten minulle. Tupuna seikkaili paikassa nimeltä Pupula ja hänen mukanaan menossa oli myös muunmuassa Hippi-Hiiri. Suomalainen vaateyritys Metsola on tuottanut saman aiheisia vaatteita aiemmin ja nyt heiltä ilmestyi päivitetty Tupuna mallisto ja meille oli pakko saada Pupu Tupuna yöpuvut. Olen myös aiemmin koittanut havitella Pupu Tupuna kankaita itselleni mutta ne meinaavat olla vaikea löytää. Kirppiksiltä olen onnistunut saamaan muutamaa vanhempaa kuosia. Tämä uusi kuitenkin miellyttää silmää todella paljon enemmän, kuin vanhat. Kangas on ihanan kevyttä ja joustavaa trikoota ja on erittäin miellyttävää pitää päällä.

Pupu Tupunat in action!

 

Kaksisosaiset yöpuvut vaihtuivat mekkoihin

Miksi en ole aimmin edes ajatellut mekkomallisia yöpukuja tytöille. Kumpikaan ei oikeastaan tarvitse pitkiä housuja ja paitoja yöllä, koska ovat erittäin lämminverisiä lapsia. Peitotkaan ei meinaa pysyä päällä ollenkaan. Ja nyt kun useimmat housut alkavat jäämään pieniksi on erittäin hyvä sauma päivittää yökkärit mekkoihin.  Tytötkin olivat mielissäään mekkomallisista yöpuvuista ja se ei haittaa vaikka mekko on aluksi vähän reilu ja mallinsa takia se menee pitkään päälle ennen kuin jää pieneksi. En ole koskaan oikein edes itse ommellit yöpukuja, koska no ne on vaan yökkäreitä. Mutta mekkosia voisin kyllä ommella jostain oikein ihanan kevyestä kankaasta.

 

Metsolan Pupu Tupuna kuosi <3 Tästä pääset Tupuna ostoksille.

 

Itselläni ei ole koskaan ollut kotona näitä ihania kirjasia mutta olin ikionnellinen kun anoppi lähetti mieheni vanhoja kirjoja meille ja joukosta löytyi muutama Pupu Tupuna. No jälkiviisaana ei olisi ihan niin pienille pitänyt anataa niitä ja muutamat ovat jo hieman kärsineet tyttöjen käsittelyssä. Itsehän olisin laittanut ne mielelläni vaikka vitriiniin mutta lapsillehan ne on tarkoitettu. Onneksi kirjastoissa on edelleen saatavilla hyväkuntoisia kirjoja. Onko muilla omasta lapsuudesta siirtynyt mitään eteenpäin lapsille? Meillä ei ole kummankaan vanhemman vanhoja vaatteita tallella, joten on ihanaa että vanhempia kuoseja laitetaan uudelleen tuotantoon.

Aamun prinsessa!

Mikä on teidän lapsiluku? onko se täynnä vai onko täydennystä tulossa? TÄSTÄ pääset lukemaan minun mietteitä meidän perheestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.