Hae
Jannina Niskala

Neljä vuotiaan neuvola ja rokotukset!

Kaikki minut tuntevat ihmiset tietävät, että monia asioita meinaa unohtua tässä ruuhkavuosien huipentumassa. No tälläkin kertaa päiväkodista muistuteltiin nuoremman lapsen lähenevistä syntymäpäivistä ja että neuvola aika pitäisi varata lapsoselle. Ja toki ennen neuvola aikaa pitää käydä hyvissä ajoin VASU keskustelu lapsen kasvusta ja kehityksestä. No meillä nämä tupataan järjestämään pika aikataululla, koska en vaan saa näitä sovittua ajoissa. Onhan muillakin tälläistä?

Vieläkin naurattaa noi meidän Islan kommentit neuvolassa!

 

Uusi neuvola

Koska me juuri muutettiin Pusulasta Lohjalle niin neuvolakin vaihtui lennosta toiseen. Olen aiemmin kiitellyt Nummen neuvolaa siitä että heille saa ajan vaikka edellisellä viikolla kun vaan soittaa. No asiahan ei ollut ihan sama täällä Lohjalla missä on toki lapsiperheitäkin enemmän. Meidän omalle neuvolan hoitajalle olisi ajat mennyt jo tammikuun puolelle niin saatiin toiselle hoitajalle sitten aika. Ajanvarauksesta muistutettiin, että ensikerralla kannattaa olla ajoissa. Joo en viittinyt tunnustaa siihen heti alkuun, että ei tule muuten tapahtumaan meidän kohdalla, koskaan.

Vietiin Ellen päiväkotiin aamulla ja suunnattiin suoraan siitä neuvolalle ja oltiin siellä hyvissä ajoin vaikka käytiin kaupassakin välissä hakemassa vähän aamupalaa. Ja kokoajan mietin et juu on ne paperit mukana mitä piti etukäteen täyttää ja päikystä he lähettivät sen yhden paperin sinne suoraan. Toki sitä ei meinannut löytyä sieltä mistään mutta lopulta tarkastettiin postilaatikko niin siellä sekin kirje oli. Hyvä kaikki paperit mukana, kerrankin. Kunnes hoitaja kysyi neuvolakorttia… No sepä sitten unohtui kuitenkin vaikka olin ne laittanut valmiiksi käden ulottuville tätä reissua varten. Sama oli muuten Ellenin neuvolassa ja silloinkaan ei ollut korttia mukana. Siihen mun mies sanoi vaan et no ne on vähän niinku teitä (hoitajia) varten yleensäkkin olemassa :))) Juu ei me muisteta!

Kaksistaan liikkeellä neuvolassa!

 

Koomiset kommentit

Ensimmäisenä hoitaja alkoi kyselemään Islalta että missä sinä nukut? No hän ihmetteli hetken ja vastasi: no kotona tietenkin! Muutaman tarkentavan kysymyksen jälkeen selvisi, että hän nukkuu siskon kanssa yhdessä omassa huoneessa ja yläkerrassakin jopa. Mitä sinä teen illalla iltapalan jälkeen ja ennen nukkumaan menoa? Isla: Katson piirrettyjä! No aivan ei osunut oikeaan mutta hyvin vakuuttavasti tämä lapsi puhuu puutaheinää. No pesetkö hampaat illalla? EN! Pesetkö hampaat aamulla? EN!. Aivan okei ollaan siis tällä linjalla ettei suusta tule mitän todenmukaista ulos. Korjasin tähän väliin että kyllä ne hampaat pestään aamuin illoin.

Sitten päästään jumppaamaan ja Isla tuleppa tänne hyppäämään tämän viivan yli. Isla katsoo hoitajaa ja sanoo topakasti En varmaan tule! Ajattelin tässä vaiheessa että tästä tulee pitkä aamu jos nämä hommat ei ala sujumaan. Ja toki siis töistä pois vain tämän ajan ja kaikki minuutit pitää tehdä takaisin. No päästiin aitten asiaan kun aloin minäkin hyppelhtimään pitkin huonetta ja esittämään flamingoa, jotta lapsi seisoo yhdellä jalalla ja molemmilla puolilla. Sitten minut laitettiinkin käytävään istumaan, jotta loput tehtävät saatiin tehtyä. Ja hyvin ne menikin, ei mitään valittamista kun Isla oli suoriutunut kaikesta hienosti.

Mitat neljä vuotiaalla neuvolassa 108,5cm ja 20.6kg, kasvaa +1 käyrällä tasaisesti! On tulossa pitkä tyttö!

 

Rokotukset

Neljä vuotiaan neuvolaan kuuluu myös rokote ja ollaan otettu kaikki ohjelmaan kuuluvat rokotteet ihan sen mukaisesti. Molemmille on laitettu myös vauvana tuberkuloosi rokote vaikka se ei kuulu enää kantasuomalaisten rokotusohjelmaan. Ellenin raskausaikana hoidin aivotuberkuloosi potilasta leikkauksessa niin siksi minulle suositeltiin sitä rokotusta lapselle ja Islalle otettiin sitten myös vaikka samanlaista tapausta ei ole ollut sen jälkeen. Ainoa mitä rokotetta ollaan lykätty on vesirokkorokote ja se otetaan sitten molemmille kun Ellen menee kouluun, jos sitä ei olla sairastettu ennen sitä. Itse sairastin sen 15 vuotiaana ja juu ei ollut mukavaa. Kausi-influenssa rokotetteita ei olla otettu lapsille ollenkaan. En myöskään itse sitä ottaisi jos ei työn puolesta olisi pakko. En ole mitenkään rokotevastainen enkä ala ketään neuvomaan tai valistamaan tässä aiheessa millään tavalla. Mutta tämä on meidän tapa toimia, jokainen tekee niinkuin itse parhaakseen näkee.

Asiaa on nyt myös pikkuhiljaa tulossa tulevasta korona rokotteesta ja on väläytelty että se pistettäisiin ensimmäisenä riskiryhmmille ja mm. hoitajille. Itse en aio olla testaamassa rokotetta ensimmäisten joukossa vaan kieltäydyn kohteliaasti. Jos se taas tulee pakolliseksi niin sitten pitää miettiä mitä toimia se aiheuttaa meidän perheessä. Mutta eipä se auta pohtia sitä etukäteen kun ei koko rokote ole vielä markkinoilla ja nämä asiat muuttuvat moneen kertaan vielä.

Mitä mieltä olette rokotteista yleensä ja tulevasta korona rokotteesta? mietityttääkö nopeasti markkinoille tuotetut lääkkeet? Muistatko tapauksen sikainfluenssa ja narkolepsia?

Uusin mekko tytöille syntyi Ella kaavalla ja merenneito trikoosta.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.