Hae
Jannina Niskala

10 helppoa DIY joululahjaa – Pieni vaiva ja iso ilo!

Itsetehdyt joululahjat ovat kaikkein ihanimpia lahjoja. Niihin on lahjanantaja laittanut aikaa ja nähnyt vaivaa, ilahduttaakseen lahjan saajaa. Olen joka joulu tehnyt joitain pieniä lahjoja itse miten nyt aika on antanut periksi. Haluan jakaa teillekkin kivoja vinkkejä ja ohjeita eli tässä teille 10 helppoa DIY joululahjaa!

Pienet lahjat on mukavia muunmuassa päiväkodin henkilökunnalle pienen suklaan kera!

Joululahjavinkkejä

 

Kestotalouspaperi.  Käsityöihmisenä tykkään tehdä pieniä juttuja ompelemalla ja nämä on todella nopeita surauttaa saumurilla kasaan. koko on yleensä noin 25x 25 cm ja käytän tekemisessä kuviollista trikoota tai joustocollegea ja toiselle puolelle laitan joustofroteeta. Ompelen paljon joten sopivankokoisia tilkkuja jää paljon näihin käytettäväksi.

 

Virkatut rätit. Meillä on keittiössä käytössä vain virkattuja rättejä ja nämä on nopsa virkata itse vaikka ei olisi niin käsityöihminenkään. TÄSSÄ on ihania ohjeita millä pääsee jo alkuun tekemisessä. Lankana olen käyttänyt blend bamboo lankaa jota on saatavilla niin monia herkullisia värejä.

Virkattu kestorätti!

 

Makramee koristeet. Viime vuonna tein päiväkodin henkilökunnalle pieniä makramee koristeita kanelitankoon ja laitoin pakettiin myös suklaalevyt. Koristeet on helppo ja nopea tehdä ja kanelitankoja saa ihan ruokakaupasta. TÄSSÄ on ohje mitä ajattelin tänä vuonna kokeilla!

 

 

Pannunalunen. Tämän vinkin nappasin tänä vuonna jostain netin syövereistä ja tehtiin eilen tyttöjen kanssa lahjoiksi ihania simppeleitä pannunalusia puuhelmistä, rautalangasta ja nahasta. Tarvitset siis puuhelmiä 30mm halkaisijaltaan (sinellistä), rautalankaa ostin prismasta (hiukan oli ohutta mutta laitoin kaksin kerroin) ja tilasin sinellistä myös nahkalajitelman erikokoisia paloja 2kg kun tiesin käyttäväni niitä myös muihin juttuihin. 12 helmeä pujotetaan rautalankaan ja johonkin väliin myös ripustin ja sitten kierretään rautalangan päät tiukasti yhteen ja pujotetaan helmen sisälle. Niin ihana ja simppeli lahjaidea. Ja omaan keittiöön myös!

 

 

Pyyheripustin. Minulta jäin muutama helmi yli ja nahkaa on vaikka muille jakaa niin tein myös pyyheripustimia. Nahasta leikataan ohutta nauhaa haluamasi pituinen pätkä ja laitat sen kaksin kerroin. Sitten pujotat tai kirjaimellisesti tunget ja pyörittelet kaksi helmeä nahkanauhaan ja solmit alapuolelta. Itse nappasin käyttöön verhon nipsukan joka sattui lojumaan ompeluhuoneessani. Jälleen erittäin simppeliä ja kaunista.

 

Takan sytykkeitä. Takkaan voi tehdä pieniä sytykkeitä, jotka auttavat sen sytyttämisessä. Olen nähnyt monenlaisia milloin pumpulilapuista ja milloin kananmunakotelosta tehtyjä. TÄSSÄ ohje ruusun mallisiin sytykkeisiin. Pakkaa sytykkeet kauniisti sellofaaniin tai paperiin ja anna lahjaksi.

 

Neulotut lahjat. Ihania on neulotut lahjat. Niihin menee hiukan enemmän aikaa mutta ne ovat sen arvoisia. Villasukkia tarvitsee aina, itse tykkään pitää villasukkia ja lapsille niitä tarvitaan joka vuosi uusia, koska jalka kasvaa niin nopeasti. Joten neulo sukat, lapaset tai vaikka ihan kaulaliina niin olen varma että lahjan saaja on ikionnellinen.

Ihanat alpakkalangat

 

Kierrekynttilät. Näitä meinaan tehdä meille kotiinkin ja lahjaksi. Tavallisia suoria kynttilöitä saa kierrettyä persoonallisesti kun niitä ensin lämmitetään kuumassa vedessä, kaulitaan keskeltä hiukan littanaksi ja sitten varovasti kierretään kierteelle sen verran kuin halutaan. Tähän olen törmännyt nyt tänä vuonna monessa paikassa. TÄSSÄ tarkempi ohje näihin.

 

Joululeipä. Olen nyt monena vuonna tehnyt meille kotiin ja lahjaksi joululeipää. Se on ihan parasta lohen kanssa ja vielä parempaa mäti, sipuli,smetana sötkötyksen kanssa. Ihan meinaa alkaa suu napsaamaan tässä kun kirjoitan tätä.  Viime vuonna käytin TÄTÄ gluteenitonta ohjetta ja en voi muuta kuin suositella. Kauniisti pakettiin ja anopille mukaan joulupöytään!

 

Jouluherkut. Joulu on herkuttelun aikaa joten ihanat itsetehdyt fudget ovat ihania lahjoja ja itse tykkään tehdä pieniä taatelikakkusia lahjaksi tai viemisiksi joulupöytään. Viime vuonna vein perhejouluun suklaalla kuorrutetun taatelikakun jälkiruoaksi.

 

Tässä teille ihania hyväksi todettuja vinkkejä moneen DIY joululahjaan. Toivottavasti saatte paljon ihania yhteisiä hetkiä esimerkiksi lasten kanssa näitä tehden. Meillä lapset tykkäävät osallistua askartelemiseen ja alkavat olemaan jo melko taitavia siinä.

 

Ihanaa Joulun odotusta!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.