Hae
Jannina Niskala

Vain hullu ryhtyy karkkilakkoon joulun alla!

No heippa vain ja minä olen se hullu, joka ryhtyy karkkilakkoon juuri ennen joulua. Tämä edellinen syksy on ollut erittäin rankka monella tapaa ja olen sillä perustellut itselleni että TARVITSEN sokeria toimiakseni. Olen tainnut joskus kertoa, että olen melkoinen sokerihiiri ja voisin kirjaimellisesti elää pelkällä sokerilla. Eli nyt ollaan oltu ilman karkkia maanantaista lähtien, viisi päivää.

 

Karkkia joka ikinen päivä!

Tein aiheesta myös reels videon missä sanotaan että karkki on minulle ruokaa! (TÄSTÄ pääset katsomaan sen) ja siltä se on viime aikoina tuntunutkin. Joka ikinen päivä on mennyt karkkia jossian muodossa ja melkoisia määriä. Mutta koska olen ollut melko väsynyt ja stressaantunut töiden ja koulun takia niin olen sen itselleni sallinut. Nyt opintovapaalla on oltu viisi päivää ja nyt seuraa paljastus: Eilen söin kyllä yhden karkin. Onneksi vain yhden, koska heitin loput roskiin. Mutta siitäkin heti huomasi kuinka se alkoi illalla kaihertamaan, pääni sisällä huusi ääni että pakko saada sokeria, sokeriaaaaaaa… yh..

Huomasitteko uuden blogibannerin? kuvan otti Ruusa Photography. Mitä mieltä olette?

 

opintovapaalla

Nyt lupasin itselleni, että pidän itsestäni parempaa huolta. Liikun enemmän ja jos vaikka jättäis sen karkin pois jokapäiväisestä elämästä. Ja kyllä pari ensimmäistä päivää on melkoista vieroitusoiretta mutta kun on päässyt muutaman kerran kieltäytymään, olo helpottuu. Tiedän että terveellisillä elämäntavoilla, kuten ruokavaliolla ja liikunnalla saa pidettyä itsensä virkeänä ja elinvoimaisena kiireen ja stressinkin keskellä mutta itselleni vastaus siihen ylivoimaiseen väsymykseen on aina ollut herkuttelu. Nyt kun työt jäivät pois häiritsemästä niin on aikaa myös liikunnalle ja sokerittomuudellekkin. Pakkohan sitä on edes yrittää, eikös!

Näillä voi ensihätään yrittää sammuttaa karkinhimoa. Meni kyllä vaan vatsa sekaisin.

 

jouluna meinaan höllätä

Mutta älkää huolestuko. Jouluna meinaan kyllä höllätä ja syödä kaiken mitä eteen sattuu ja hetken päästä vähän lisää. Joulun jälkeen voi sitten vähän taas kiristää karkkipusiin suuta kiinnemmäksi ja elää jälleen vähän terveellisemmin. Jouluksi yritetään lähteä mummilaan Rovaniemelle mutta katsotaan pystäänkö terveinä ja miten maailma makaa muutaman viikon päästä. Kuka alkaa olemaan kypsä jo tähän tilanteeseen? minä ainakin olen! Voi ku me voitaisiin vaan palata normaaliin arkeen takaisin ja unohtaa tämä koronahässäkkä. En yhtään pidä ajatuksesta, että tämä on nyt se uusi normaali. EIKÄ OLE! En halua. Olen myös vähän kallistunut siihen suuntaan että media hieman ehkä paisuttelee asiaa vaikka varmasti kyseessä on vakavasti otettava juttu eikä mikään salaliittoteoria.

 

Mutta kuka lähtee mukaan? PRE-Joulu karkkilakko. Jouluna sitten taas saa maiskutella herkkuja ja mässyttää suklaata. Hyvä diili eikös?

TÄSSÄ teille vinkkinä mitä kaikkea voi helposti tehdä joululahjaksi läheisille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.