Hae
Jannina Niskala

DIY nuken kestovaippa – vaikka Joulupukinkonttiin!

Meille tuli nukkevauva viime jouluna ja pientä Ellivauvaa on hoidettu erittäin suurella hellyydellä ja hoivavietillä. On ihan uskomatonta miten yhtäkkiä Ellenin vauvanhoito vietti heräsi ja vauvaa viedään mukana joka paikkaan. Vauva nukkuu vaunuissa ihan sängyn vieressä tai he nukkuvat yhdessä perhepedissä vierekkäin. Viime jouluna joulupukki toi Ellille myös vaatteita ja vaunut. Tänä vuonna on toivottu Ellille ulkovaatteita ja sänkyä. Nyt tänä aamuna kohdattiin akuutti vaippakato ja ryhdyttiin ompelemaan vauvalle kestovaippoja. Tässä on teille myös kuvalliset ohjeet kuinka tehdä helppo nuken kestovaippa. Vaipat voi pestä koneessa ja kuivattaa narulla, jos nukella käy vahinko vaippaan.

 

nuken kestovaippa

Kaavoja ei tarvinnut itse alkaa piirtämään, koska netistä löytyi valmiit kaavat kestovaippayhdistykseltä. Tarvikkeet joita tarvitset: Trikoota ulkopuolelle, Sisäkangas oli minulla joustocollegea, koska pelkkä trikoo tuntuu ohuelta. Voi siinä käyttää myös molempiin kerroksiin joustocollaria. Imun leikkasin joustofroteesta. Tarvitset myös tarranauhaa ja kuminauhaa (tai framilonia) rypyttämiseen. Kaavan voi tulostaa tai piirtää näytöltä suoraan läpi paperill niinkuin minä tein, koska meidän tulostin ei suostu yhteistyöhön. Varmistaa vain että tarkisturuutu on oikean kokoinen. Minun piti kerran painaa suuremmaksi kaavaa minun näytöllä. Leikattuasi kaavat voit aloittaa kankaiden leikkaamisen.

 

ei kun hommiin

Leikkaa kankaat taitteelta.

 

Samalla tavalla kaksi kangasta ja imu.

 

Imun reunat saumuroin ettei kankaasta lähde nukkaa niin paljoa. Sitten siksakilla kiinni sisempään kankaaseen.

 

Kun imu on kiinni ommellaan kuviokangas ja sisäkangas saumurilla yhteen. Kuminauhalla rypytetään reunat, jotka tulevat jalkojen ympärille.

 

Tarranauhaa kiinnittämiseen, Pehmeää eteen ja karheaa noihin sivulärpäkkeihin.

 

Valmis nuken kestovaippa. Ompelemiseen menee varmaan 15 min.

 

nuken vaatteet

Nukelle vaatteiden ompeleminen on ihanan rentoa, koska niissä ei tarvitse niin ajatella kaikkia käyttöominaisuuksia mitä muissa vaatteissa pitää ajatella. Vauvanukke on tyytyväinen asiakas ja vauvan äiti myös. Lupasin ommella myös lisää vaatetta Ellivauvalle ja joulupukinkonttiin menee myös uusia frillamekkoja. Ehkä teen jonkin samistelusetin Ellenille ja Ellivauvalle. TÄSSÄ on edellinen postaus nukenvaatteista. Olisiko kiinnostusta myös kuvallisille vaateohjeille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.