Hae
Jannina Niskala

Nuken kantoreppu – DIY joululahjavinkki!

Meinaa blogi muuntua hyvin ompelupainotteiseksi aina ennen joulua, kun aloitan joululahjojen tekemisen lapsille. Ellivauva tuntuu hyötyvän kaikkein eniten ompeluvimmasta ja nyt hänelle valmistui nuken kantoreppu. Olen miettinyt Ellenille kantovälinettä jo pidemmän aikaa kun hän otti kerran nuken mukaan kävelylle ja ei meinannut jaksaa kantaa sitä koko matkaa. Annan vähän nihkeesti vaunuja ulos mukaan, kun ne menevät sitten niin likaiseksi. Kesällä vaunut on enemmän mukana ulkona. Mutta nyt Ellivauva pääsee mukaan myös metsäretkille vaikka paistamaan makkaraa kun on ihan oma kantoreppu.

Nuken kantoreppu!

 

Neliöliina tyylinen reppu

Koska en halunnut ostaa Baby Born merkkistä kantoreppua nukelle niin päätin tehdä sen itse ja materiaalina oli kaapista löytyneitä kankaita. Vyö osio on mustaa joustocollegea ja se on ommeltu tuubiksi niin, että siihen saa ensin pujahtaa itse aisään ja sen jälkeen vauva kyytiin. Olen bonganut myös sellaisia missä oli kiinnityksenä vain nauha niskan taakse mutta halusin hieman oikena neliöliinan tuntua laittamalla olkaimet. Olkaimet menevät selän takana ristiin ja tulevat eteen nukkevauvan alle solmuun. Olkaimet on myös joustocollegea ja joustavat. Paneeliin valitsin ihanan Metsolan pupu joustocollegen.

Ihan en ollut varma kaikista mittasuhteista ja jätin paneeliin hiukan pidentämisen varaa jos tuntuu, että se jää liian alas. Ja tuubinkin voi tarvittaessa vaihtaa solmittaviksi eli niin että kaksi osiota solmitaan selän takana yhteen. Koitin vain välttää kaikkea  monimutkaisuutta kun lapsi kuitenkin myös itse haluaa sen pukea ylleen. Kantoliina olisi myös ihana ja taidan sellaisenkin tehdä jossain vaiheessa. Lähiömutsi on tehnyt ihanan kantoliinan nukkevauvalle.

Ihana Metsolan pupu!

 

Käy lukemassa myös DIY ohje nukkevauvan kestovaippaan TÄSTÄ

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.