Hae
Jannina Niskala

Miten opintovapaa on sujunut ja miten opinnot etenevät?

Opintovapaa on kestänyt nyt kaksi viikkoa ja voi mitä luksusta tämä aika on ollut. En voi väittää että olisin opiskellut yhtään sen enempää ajallisesti kuin ennenkään mutta aikaa on jäänyt muulle elämälle paljon enemmän. Olen ollut ehkä hieman rennompi ihminen, tosin mies voi olla tästä hieman erimieltä. Ja olen kerennyt viettämään illalla aikaa jopa ihan sohvalla, mikä on ihan käsittämätöntä ihanuutta.

Ihanan rento ja vapauttava opintovapaa!

Takana on myös opintojen ensimmäinen vuosi

Kun tammikuussa aloitin liiketalouden opinnot Lohjan Laureassa en olisi koskaan uskonut, että suoritan opintoja tälläistä tahtia ja tällä tasolla. Minulta on kysytty että miten olen tämän järjestänyt tai miten olen siihen pystynyt mutta eipä minulla ole siihen sen kummempaa selitystä kuin päättäväisyys. Olin päättänyt päästä pois hoitoalalta ja järjestää itselleni ja perheelleni parempaa toimeentuloa. Mutta pakko myöntää että täyspäiväisen työn ja täyspäiväisen opiskelemisen yhdistäminen perhe-elämään on ollut paikoitellen haastavaa. Koulu odotti minulta paljon vähemmän mitä suoritin. Ensimmäisen vuoden aikana oli määrä suorittaa 60opintopistettä mutta tämän syksy kurssien jälkeen plakkarissa on 118 opintopistettä. Ihan huikeeta!!! Yli puolet tutkinnosta.

mitä olen pystynyt tekemään?

Nyt viimeisen kahden viikon aikana olen päässyt (opiskelun ohella) jälleen ompelemaan. Ompeleminen on minulle erittäin rakas harrastus ollut jo useita vuosia ja en ole kerennyt saumurin ääreen tarpeeksi usein. Tilanne on ollut paha! Lapsilla housut jäävät lyhyeksi ja Ellenin hihat eivät yllä ranteisiin asti kuin ihan muutamassa paidassa. Ennakoin opintovapaan huonoa rahatilannetta sillä että hankin varastoon paljon kankaita niin pääsen ompelemaan paljon kaikkea kivaa. Lupasin harrastaa enemmän liikuntaa mutta sitä en ole vielä tehnyt. Sitäkin ahkerammin olen näpytellyt menemään tänne blogin puolelle ja se on ollut mukavaa.

kevät 2021 ja opintovapaa jatkuu

Tämän syksyn ja varsinkin kannattavan liiketoiminnan minulle haastavan kurssin jälkeen keväällä odottaa ihania kursseja. Digitaalista kuvankäsittelyä, brändin johtaminen ja kehittäminen, internet business models ja paljon muuta mukavaa. Alkaapa siellä myös tutkimus- ja kehittämismenetelmät joka meinaa sitä että opinnäytetyö alkaa olemaan ajankohtainen juttu. Nyt saa ehdotella aiheita minulle. Jotain varmasti digimarkkinointia se on mutta mitä? Jollekkin yritykselle olis mukava tehdä joku projekti! Saa ottaa yhteyttä, jos sellainen olisi tiedossa.

Keväällä jatkuu myös niin huikea projekti Kauppakeskus Lohen johtoryhmässä. Saatiin hieno kysely tehtyä syksyn aikana ja luotiin Lohelle nippu ostajaprofiileja, joilla lähdetään kehittämään kauppakeskuksen markkinointia. Tästä meidän huikeasta projektista olemme yhdessä kirjoittaneet artikkelin, joka julkaistaan ensivuoden puolella.

Yritettiin ottaa järkevää ryhmäkuvaa Teamsissa 🙂 Huikee porukka!!

2 kommenttia

  1. Hanna kirjoitti:

    Mielenkiintoinen kirjoitus. Itse oon aloittamassa liiketalouden polkuopinnot ensi kuussa ja mietin miten sitä jaksaa yhdistää kokopäivätyöt ja opiskelun. Mulle kyllä riittäisi hyvin reilu 60op/vuosi opiskelutahti nyt ekana vuonna, myöhemmin voisi tahtia kiriä 🙂 Lähinnä pelottaa jääkö yhtään vapaa-aikaa, mutta turha kai sitä on etukäteen murehtia!

    • miniswithstyle kirjoitti:

      Ei sitä ehkä kannata etukäteen murehtia. Tekee jaksamisen mukaan ja ei mullakaan ollu haaveissakaan aluksi et suorittaisin näin nopeasti näitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.