Hae
Jannina Niskala

Ammatillinen itsevarmuus – Alalta toiselle!

Oletko sinä itsevarma? Onko sinulla hyvä ammatillinen itsevarmuus? Minä voin heti myöntää että minulla ei aina ole niin itsevarma olo. Ja olen nyt käynyt kahdessa eri haastattelussa tässä syksyllä. Ensin minulla oli haastattelu Lohen johtoryhmään ja siellä tunsi oloni jotenkin itsevarmaksi ja haastattelun lopuksi minulle sanottiin, Tervetuloa tiimiin! Se ehkä vielä lisäsi tunnetta, että haastattelu meni hyvin. Tänään olin haastattelussa työharjoittelupaikkaa varten ja siellä en jotenkin ollut parhaimmillani. Aamulla oli fiilis, että näytän vain äidiltä ja niin lohjalaiselta perheen mammalta, enkä osaa mitään. Apua! ja fiilistä ei parantanut se että kesken haastattelun tulin siihen tulokseen ettei minun ole vielä ehkä aika mennä harjoitteluun kuitenkaan vaan katsotaan se syksyllä.

Hyvä itsetunto on kuulemma optimistista realismia! Onko?

Ammatillinen itsevarmuus

Minä olen kasvanut sairaanhoitajaksi ja mielestäni hyväksi sairaanhoitajaksi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Olen siinä työssä itsevarma. Mutta niinkuin yksi instagram seuraajani laittoi minulle viestiä, että jossain määrin sairaanhoitajia opetetaan olemaan nöyriä ja vaatimattomia. Kun kohta tulikin viestiä rakkaalta kollegaltani, joka tähdensi sitä että tietoisella harjoittelemisella saa itsevarmuutta ja hän on toiminut niin omassa työssään. Mutta jotenkin tuntuu etten osaa asennoitua oikein tuonne bisnesmaailmaan. Mutta miksi en?

Minulle on monet kertoneet, että vaikka ala on eri niin tiettyjä ominaisuuksia löytyy molemmista. Multitasking taidot, yhteistyö- ja yhteisötaidot, ongelmanratkaisutaidot, ajan ja kalenterin hallinta ja paineensietokyky. Sain myös inboksiin hyvän muistutuksen siitä että myös äitiys opettaa hyviä taitoja moneen ammatilliseen kanssakäymiseen mm. organisointi ja priorisointi. Eli se ongelma taitaa ollakkin siinä itsensä ja oman ammattitaidon myymisessä. Pitää olla itsevarma ja osata puhua hyvin ja painottaa oikeista asioita. Ja niissä minulla on vielä paljon oppimista.

haastattelukokemus

Todettiin myös ystävän kanssa lenkillä, että hienosti tämä koulutus valmentaa myös erilaisiin hakuprosesseihin ja kaikki kokemus erilaisista työhaastatteluista on vain plussaa. Ei sairaanhoitajaopintojen aikana tarvinnut mitenkään hakea harjoittelupaikkoihin. Parhaat paiat meni niille kenellä netti toimi oikealla hetkellä ja liipasinsormi oli herkkä. Oi niin kauniita muistoja silloisesta Jobstep järjestelmästä kun kaikki paikat oli mennyt 12.03. Itseäni onni tai liipasinsormi tai hyvä nettiyhteys yleensä suosi näissä ja melkein aina sain sen paikan mitä havittelinkin.

Eli otan tämän päivän haastattelun nyt selkeästi positiivisena kokemuksen ja olen nyt tietoinen mitä pitää omassa esiintymisessä parantaa. Koska niinkuin haastattelijakin sanoi minulla on hyvä tausta ja olen kokenut monella alalla. Olen myös määrätietoinen ja sinnikäs ihminen, joka ei lannistu pienestä. Tietynlainen työelämän valmennus ei myöskään olisi ehkä pahaksi. Onneksi minulla on ystäväpiirissä vahvoja naisia keiden kanssa pystyy vähän sparrailemaan ja hakemaan tukea ja varmistusta tiukalla hetkellä. Kiitos ystävät!

Käy lukemassa myös aimpi kirjoitukseni Kuinka opintovapaa on sujunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.