Hae
Jannina Niskala

Kirjasuositukset joululomalle – lukien tai kuunnellen!

Minä kuuntelen paljon kirjoja, koska ruuhkavuosien vilskeessä kirjojen lukeminen on melkein mahdotonta. Varsinkin silloin asuttiin pidemmällä niin otin ajomatkat töihin ja kotiin aina omana aikana kirjallisuuden parissa. Nyt olen kuunnellut vähemmän, koska työmatkat puuttuvat. Mutta ommellessa tai kotihommia hoitaessa on myös hyvä kuunnella hyvää kirjallisuutta. Haluan suositella teille kuunneltavaksi joululomalle muutamia kirjoja, joita olen kuunnellut vuoden 2020 aikana. Olen kerennyt kuuntelemaan melkein 40 kirjaa kuluneen vuoden aikana mutta kokosin teille mielestäni parhaat.

Eniten on tullu luettua koulukirjoja tämän vuoden aikana!

 

Kirjasuosittelut joululomalle

Camilla Läckberg: Kultahäkki ja Hopeasiivet

Olen tykännyt kaikista Läckbergin kirjoista ja nämä kaksi kirjaa ovat aivan poikkeuksellisen hyvät. Kirjat ovat koukuttavat jännitysromaanit, jotka kertovat Fayen tarinaa kostosta ja siitä selviämisestä. Nämä on melkein pakko kuunnella kerralla.

Adam Kay: Kohta voi vähän kirpaista

Tässä on hauskasti kerrottu lääkärin erikoistumisen erivaiheista ja kommelluksista. Salaisissa päiväkirjamerkinnöissä on käyty läpi häpeilemättä kaikkia ällöttävimpiä yksityiskohtia ja kommelluksia.

Clare Macintosh: Annoin sinun mennä, Minä näen sinut, Anna minun olla

Tykkään erilaisista dekkareista ja rikosjutuista, joten jos sinäkin tykkäät niin suosittelen kuuntelemaan tämän sarjan kaikki osat. Nokkelaa , vangitsevaa ja piinaavaa trilleriä ja upeita juonenkäänteitä.

Satu Rämö ja Hanne Valtari: Unelmahommissa ja Unelmaduunarin tilipäivä

Satu Rämö ja Hanne Valtari ovat bloggaajia ja media alan moniosaajia ja heidän kirjoittamat kirjat olivat erityisesti minun mieleeni aloittelevana bloggaajana. Kannattaa ehdottomasti lukea, jos yhtään on kiinnostunut siitä miten bloggaamisella voi elää tai miten unelmiaan voi lähteä tavoittelemaan. Varsinkin Unelmaduunarin tilipäivä antaa hyviä vinkkejä aloittelevalle yrittäjälle, freelancerille ja yrittäjyydestä haaveilevalle.

Vera Miettinen:  Eerika

Tämä kirja kertoo surullisesta Vilja Eerikan tarinasta ja tarina perustuu lastensuojelun ja viranomaisten dokumentteihin ja lähisukulaisten haastatteluihin. Tarina on järkyttävää kuunneltavaa ja puolessa välissä suunnilleen vaihdoin ihan perinteiseen kirjaan kun halusin sada tarinasta ja aikajanasta enemmän irti. En voi ymmärtää miten sosiaalitoimi on voinut olla niin pihalla pienen tytön kärsimyksestä. Mukana Eerikaa hoitamassa oli monia eri tahoja mutta kaikkien yhteinen kokonaiskuva jäi puuttumaan ja Eerika murhattiin kotona isänsä ja tämän naisystävän toimesta äitienpäivänä 2012.

Joululahjatoive

Minulla oli muutama joululahjatoive ja pyysin Obaman kirjaa itselleni. Toki sanoin miehelleni vain, että toiveena on Obaman kirja niin saa nähdä tuleeko sieltä Barack Obaman uusin kirja vai Michelle Obaman kirja. Tästä vähän keskusteltiin jo ja saatoin sivulauseessa selventää että kyseessä on kuitenkin toive Barack Obaman uusimmasta kirjasta. Edellisinä jouluina olen saanut Maria Veitolan  ja Cheekin kirjat.

 

Mitä sinä olet toivonut joululahjaksi ja liittyykö se lukemiseen ? Käy myös lukemassa kirjoitukseni Ammatillisesta itsevarmuudesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.