Hae
Jannina Niskala

Joulun Hyggeilyä – Neuloosin iskiessä on toimittava!

Eipä tarvinnut olla kuin muutama päivä pois kotoa ja iski pahemman sortin vieroitusoireet käsitöistä. Enkä tietenkään ottanut mukaan mitään pientäkään juttua kotoa. Törmäsin Facebookin Neuloosi ryhmässä ihanaan ja muhkeaan pipo ohjeeseen. Näin aloitettiin lankojen metsästys joulun hyggeilyä varten.

Muhkea pipo

Olen jo pitkään halunnut neuloa muhkean pipon itselleni mutta se on vähän jäänyt muiden hommien alle. Nyt törmäsin helppoon ohjeeseen ja päätin ottaa pipon vihdoin työn alle. Ohje on Novitan Kivikko ribbipipo ja se on tehty Novitan paksusta Hygge wool langasta. En juuri löytänyt helposti tätä lankaa anoppilasta, joten päädyin ostamaan hieman ohuempaa lankaa pienestä puodista. Lanka on Hjertegarn Natur uldia ja siinä on saatavilla monia ihania sävyjä. Ensimmäiseen pipoon valitsin maanläheisen harmahtavan ruskean.

Näin pipo valmistuu nopeasti!

Kivikko pipo vähän muokaten

Koska minä en tosiaan saanut käpäliini sitä ohjeella olevaa lankaa niin jouduin hieman muokkaamaan ohjetta. Lanka on aavistuksen ohuempaa niin lisäsin silmukoita ohjeen 52->64 niin jokaiselle puikolle tuli 16 silmukkaa. Näin piposta tuli sopiva aikuisen päähän. Muuten menin täysin ohjeen mukaan, tai ainakin yritin. Lopun kavennuksissa saatoin vähän soveltaa, kun silmukoita tosiaan oli vähän enemmän mitä allkuperäisessä. Pipon neulomiseen seiskan puikoilla meni puolipäivää, kun samalla puuhasi välillä jotain muutakin joulun hyggeilyä.

Lapsille myös

Seuraavaksi ajattelin tehdä myös lapsille pipot mutta joutuu hieman varmasti nipistämään pipon korkeudesta pois jonkin verran. Jos jollain on kokemusta muhkean ribbipipon neulomisesta lapselle niin saa myös vinkata ohjetta. Luulen ettei pään ympäryksestä tarvitse ottaa silmukoita juurikaan pois, koska meilläkin tytöt alkavat olemaan jo isompia ja tukka pitää mahtua pipon alle. Pipo on myös todella venyvä eli sopii moneen päähän.

Pipoihin saa myös monenlaista ilmettä laittamalla esimerkiksi tupsun tai miksei jopa kaksi. Sitten eteen voi kiinnittää vaikkapa jonkin ihanan nahkaisen merkin. Miten olisi myös ihanan muhkea pipo erivärisillä raidoilla tai voi siihen kirjoa myös jotain kuviota jos kaipaa enemmän haastetta. Itse olen neulomisessa niin noviisi vielä, että pysyttelen helpommissa töissä. On nimittäin viime talvena aloitettu riddari vieläkin kesken.

Käy lukemassa myös aiempi teksti ja ohje Nukkevauvan kestovaippaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.