Hae
Jannina Niskala

Uudenvuoden lupauksia! – Lupaatko vai toivotko?

Aina uuden vuoden tienoilla ihmiset alkavat arvioimaan miten se edellinen vuosi oikein sujui. Miten teidän vuosi 2020 meni? Kulunut vuosi oli monella tapaa hyvin poikkeuksellinen hyvin monelle ihmiselle ja perheelle. Covid 19 pisti monelta osin suunnitelmat täysin uusiksi. Uusivuosi on aina lupauksien aikaa, kuinka luvataan elää paremmin, laihduttaa tai tehdä jotain uutta ja parempaa. Onko sinulla ollut tapana tehdä jokin lupauksia tai toivomuksia seuraavalle vuodelle ? Koronaa kukaan ei saa toivomalla pois mutta mitä muuta voisi toivoa?

Toivomuksia vuodelle 2021

Itse toivon tilanteen normalisoitumista, vaikka en yhtään tiedä miten se voisi olla mahdollista. Monet puhuvat, että tämä tilanne olisi se uusi normaali ja tähän pitäisi tottua. En kyllä halua uskoa niin, koska tämä tilanne on aivan perseestä suoraan sanottuna. En usko kuitenkaan, että korona tulee mihinkään häviämään ja jotenkin sen kanssa tullaan elämään vielä pitkään.

Toivon myös, että päästäisiin perheen kanssa matkustamaan ulkomaille ensi vuoden aikana. Haluaisin lähteä käymään pikkusiskoni luona Sveitsissä ja ystäväni luona Brysselissä. Olisi myös mukavaa, että isäpuoleni äiti pääsisi vihdoin matkustamaan kotiin Algeriaan. Hän tuli Suomeen juuri ennen koronan paukahtamista mestoille ja on edelleen jumissa täällä. Mummun pitäisi päästä jo kotiin, koska ikävä sinne on varmasti jo kova.

Fiiliksiä juoksukesältä!

En meinaa laihduttaa, koska en edelleenkään mene vaakalle toteamaan sitä että kiloja on liikaa.

Lupauksia vuodelle 2021

Tämä minun piti tehdä jo heti joulukuun alusta, kun jäin opintovapaalle. LIIKKUA! lupaan liikkua enemmän, nyt kun siihen on taas aikaa. Vaikka olen aina rakastanut liikuntaa ja olen tanssinut koko pienen elämäni, niin se tuntuu nykyään jäävän kiireen jalkoihin. En lupaa laihduttaa, koska en meinaa edelleenkään mennä vaakalle. Ei mitään käryä mitä painan tällähetkellä eikä ole mitään aikomusta sitä selvittää. Peilistä sen näkee, että hieman on turvotusta siellä täällä ja vaatteista sen tuntee valitettavasti. Mutta se liikkuminen! Lupaan jatkaa juoksuharrastusta minkä aloitin kesällä. Kunnon vehkeet niin eiköhän se askel rullaamaan myös eteläsuomen talvessa. Lupaan myös käydä ahkerammin jumpassa.

Lupaan myös leikkiä enemmän. Eli haluan olla enemmän läsnä lapsieni leikeissä, vaikka olen joskus asiasta kirjoittanutkin ja kertonut etten oikein osaa leikkiä. Pidän enemmän pelaamisesta ja puuhaamisesta ja sitä me voisimme myös lisätä. Perheen yhteistä aikaa. Mutta tuo leikkiminen pitää ottaa ihan asiaksi, koska liian usein tulee laitettua tytöt leikkimään keskenään ja itse sitte siivoaa tai muuta. Siivota varmaan kerkeää kyllä, lapset ne kasvaa niin älyttömän nopeasti. Sekin aika tulee, kun tyttöjä pitää hakea kyliltä kotiin ja herättää puolilta päivin lounaalle.

Tässä ruuhkavuosien tiimellyksessä jää myös parisuhde vähemmälle huomiolle, joten sitä täytyy huoltaa ahkerammin. Kun molemmilla on työt, opiskellut, ystävät ja muut. Lapset ja lasten tarpeet ja kaikki muu tuntuu menevän aina meidän kahden edelle ja se on pidemmällä tähtäimellä huonoksi. Joten tälle ihan ekstra toive ja lupaus olla parempi vaimo ja huomioida toista paremmin.

Mitä meinaat toivoa tai luvata? Vai onko parempi mennä vaan sen suurempia lupauksia? Joillekkin on parempi sanoa ääneen toiveet ja lupaukset ja toiset menee hiljaisesti eteenpäin. Itse kuulun niihin jotka huutavat ääneen kaiken ja näin pysyn paremmin oikealla tiellä. Ensi vuosi koostuu pitkälti opiskelusta ja perhe-elämästä. Toivottavasti saan keväällä jo jonkin ajatuksen opinnäytetyöstä ja voisin alkaa sitä työstämään ainakin ajatuksen tasolla.

 

Lue myös: Vuoden 2020 luetuimmat artikkelit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.