Hae
Jannina Niskala

Vihersmoothie – Helppo tapa lisätä vihreitä ruokavalioon!

Itse en ole niin hyvä syömään vihreitä tai kasviksia yleensäkkään. Koitan lisätä niitä ruoan joukkoon jo valmistusvaiheessa mutta siihen se yleensä kotona jää. Meillä on sitten ruoan kanssa vaihtelevasti kurkkua, luumutomaatteja ja paprikaa ja niistä tykkäävät kaikki meillä. Perus salaatti on melko mautonta eikä maistu kyllä lapsillekkaan. Silloin tällöin innostun tekemään vihersmoothien ja sinne on äärimmäisen helppo piilottaa vihreitä ja käyttää myös hieman nahistuneet kasvikset ja hedelmät pois. Eli tässä vinkkejä miten koostaa herkullinen vihersmoothie.

vihersmoothie kätkee sisäänsä melkein mitä vain

Siis oikeasti melkein mitä vain! Vakiona minulla on siinä aina ananas, banaani ja lehtikaali. Sen lisäksi laitan usein myös avocadoa ja jotain muuta salaattia. Nyt viimeisimmäksi mies oli tuonut kaupasta pieniä ja söpöjä sydänsalaatteja ja heitin yhden smoothien joukkoon. Ananas ja banaani makeuttavat juoman mukavasti niin se ei kaipaa muuta makeutusta. Smoothien tekemiseen tarvitset blenderin tai oikeastaan hommaan passaa hyvin myös sauvasekoitin ja korkea astia. Kunhan saat ainekset kunnolla pieneksi ja sekaisin. Valmistaminen on niin helppoa kun vain kaikki ainekset sekaisin ja laitan pikkasen vettä joukkoon, jotta vihersmoothie on helppo juoda pillillä. Lapset haluavat aina pillillä juotavaa smoothieta ja menee se omastakin mielestä mukavammin niin.

 

Nopeasti nahistuva lehtikaali on kätevä pakastaa ja ottaa sieltä aina smoothien joukkoon!

 

Ainekset vihersmoothieen

Joukkoon voi laittaa myös vaikka erilaisia viherjauheita ja yleensä laitankin vähän Puhdistamon supervihreää mutta nyt se oli päässyt loppumaan. Tai jos haluat juomasta enemmän proteiinipitoisen niin laita sinne maustamatonta herneproteiinia. Itse en käytä heravalmisteita, koska se saa minulla vatsan sekaisin.

Pillillä juotava smoothie on paras!

Smoothie on hyvä välipala

Vihersmoothien valmistaa kädenkäänteessä ja on hyvä aamupala, välipala tai iltapala. Itse yleensä teen ennemmin välipalalle tai illalla smoothien, koska aamulla syön melkein aina puuron mustikoilla ja mehukeitolla. Töihin otin usein mukaan tuorepuuron. Meillä lapsetkin tykkäävät jos viherjauhetta ei ole llipsahtanut liikaa, joka yleensä tuo smoothieen vähän funkya makua.

Kokeilin tänään myös kylmäuutettua vihreää teetä ja ainakin ensimmäinen satsi oli hyvää. Jopa mieheni sanoi sen olevan juotavaa vaikka hän ei vihreästä teestä tykkää vaan juo mieluumin mustaa teetä maidolla ja sokerilla.

Lue myös: Talvijuoksun aloittamisesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.