Hae
Jannina Niskala

Lasten kanssa luistelemassa – Treenataan yhdessä!

Meillä on ollut lapsille luistimet jo muutaman vuoden mutta luistelemaan ei olla juurikaa päästy. Ihan muutamasti tytöt on isänsä kanssa käyneet jäällä kaksi vuotta sitten mutta tekeminen on ollut niin haparoivaa ettei siellä olla paljoa kulutettu aikaa. Säätkin ovat olleen etelässä siihen vähän huonot. Viime talvena ei lunta tainnut olla kuin maksimissaan viikon yhteensä. Nyt lunta riittää ja meidän tytöt ovat rakastuneet luistelemiseen ja jäällä treenaamiseen. Tämä talvi taidetaan viettää jäällä lasten kanssa luistelemassa.

 

Heti aamusta jäälle!

Lasten kanssa luistelemassa

Kun perjantaina menimme ensimmäisen kerran jäälle kavereiden kanssa niin rehellisesti en uskonut että siitä tulee mitään. Ennakko odotukseni oli se, että Ellen ei pysy kunnolla pystyssä ja sitten hänellä menee totaalisen hermo (miten yleensä käy jos hän ei heti osaa jotain uutta) ja me lähdemme kotiin. No yllätyksekseni homma ei mennyt niin ja onneksi molemmat pysyivät jotenkin pystyssä ja päästiin jopa liikkumaan pystyasennossa. Reilun puolen tunnin jälkeen tytöt olivat toki kaatuneet jo niin monesti että vähän jo itketti mutta siltikään Ellen ei olisi halunnut ottaa luistimia pois. Keskustelun ja pienen psyykkaamisen jälkeen luistimet kassiin ja leikittiin sitten koulun pihalla vielä hetki. Lupasin että jäälle palataan heti seuraavana aamuna. Ja niin me palasimme!

 

Piti luvata, että jäälle palataan heti seuraavana aamuna!

 

lasten kanssa luistelemassa

Lasten kanssa luistelemassa ja voi kuinka kivaa meillä olikaan.

 

heti seuraavana aamuna takaisin

Ja kyllä aamupalan jälkeen palasimme jäälle ja tällä kertaa molemmat pysyivät enemmän jo pysyssä ja Ellen luisteli pitkiä matkoja jo oikeaan suuntaan kehittyvällä tyylillä ja sai käännyttyä luistimilla jo hienosti. Huikeeta kehittymistä jo vasta kahdessa kerrassa ja ihanaa kun lapsien kasvoilta näkee kuinka innostuneita he ovat. Jopa Isla joka ei yleensä ole ulkoilmassa kauaa viihtyvä tyttö.

Islalla on Ellenille joku vuosi hankitut harjoitusluistimet, joissa on muovinen kuori ja pikakiinnitys. Se kiinnitys ei meina pysyä kunnolla kiinni vaan löystyy ikävästi vähän väliä. Mietin et jos vaikka kirpparilta löytyisi hänelle nauhalliset hokkarit. Ellenillä on meidän naapurilta saadut hokkarit käytössä nyt tämän talven. Ja miksi hokkarit niin lapsella on hyvä luistelemaan harjoiteltaessa olla sellaiset luistimet missä ei ole kaunoluistimien piikkejä edessä. Ja miksi? koska ilman piikkejä lapsi oppii parhaiten oikean potkutyylin luistellessa. Sitten kun on oppinut luistelemaan niin luistimet voivat olla myös kaunoluistimet. Mutta jos nyt ei taitoluitelemisesta innostuta niin meillä pysyy hokkarit tai tuollaiset piikittömät luistimet. Itelläni on kaunoluistimet, koska sellaiset on aikoinaan hankittu mutta luistelen niillä kyllä ihan hokkarityyliin potkien. Hokkarit ovat kuulemma muutenkin yleistymässä tyttöjen keskuudessa ja eipä sitä tiedä jos meillä onkin kohta yksi tai kaksi jääkiekkoilijaa. Koitan myös kirpparilta bongata tytöille luistelukypärät vaikka nuo skeittikypärätkin menee kyllä, koska suojaavat päätä paremmin kuin perus pyöräilykypärä.

 

Lohjalainen pingviini kävi myös moikkaamassa lapsia jäällä!

talviurheilulajit vaativat paljon välineitä ja rahaa

Seuraavaksi se hiihtäminen sitten. Lohjalla kuullemma kouluissa hiihdetään paljon eli sekin taito on syytä opetella edes jotenkin ennen koulua. Onneksi Lohjalla saa lainata suksia ja kokeilla miten homma sujuu ennen, kuin ostaa omat välineet kotiin. Ne ovat kuitenkin hieman arvokkaammat, kuin luistimet. Kuka tietää vaikka minäkin innostun hiihtämisestä. Itse olen käynyt ala-asteen Helsingin keskustassa niin siellä ei olla hiihdetty metriäkään. Mitä talvilajeja teillä harrastetaan kotona? Tuntuu, että kaikki talvilajit ovat melkoista välineurheilua ja vaativat rahallista panostusta paljon. Tästä syystä en ole itse omassa lapsuudessani talvella juuri muuta tehnyt kuin luistellut. Ei vaan ollut varaa hankkia kaikkia välineitä ja no ei meidän äiti ollut mitenkään aktiivinen hankkimaan niitä edes käytettynä.

Luethan myös: Edelleen valloillaan olevasta neuloosista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.