Hae
Jannina Niskala

Palmikkosukat – Hyggeily ja neuloosi jatkuu!

Joululomalla innostuin neulomaan taas pitkästä aikaa ja neuloosi on jatkunut hyvin vahvasti myös nyt loman jälkeen. Ensin lomalla neuloin reissussa viisi pipoa, lapsille omat molemmille, itselleni kaksi (toinen muhku ja toinen merinoribbi) ja tottakai myös Ellivauva sai oman pipon ja kaulaliinan. Nyt kotona päätin oppia vihdoin vaikeaksi luulemani, mutta erittäin kauniin palmikkoneuloksen. Ja arvaatteko ettei se palmikko ole niin vaikeaa tehdä, siihen tarvitsee vain ylimääräisen puikon ja jotkut tekee sen jopa tulitikulla. Eli nyt teillekkin esittelyssä iiiihanat palmikkosukat!

palmikkosukat

Palmikkosukat. Toinen valmis ja toisessa kantapään teko.

 

parillisten asusteiden haastavuus

En ole koskaan ollut hyvä neulomaan parillisia vaatteita, koska sen toisen tekeminen tuntuu jotenkin niin vaikealta ja se että niistä saa samankokoiset on minulle jotenkin haastavaa. Koska neulominen ja sen tulevat tuotoksen koko on niin paljon kiinni siitä omasta käsialasta millä neuloo ja minulla on yleisesti ottaen aika löysä käsiala ja en tykkää yhtään semmoisesta löyhästä neuloksesta. Sen takia valitsen usein kokoa pienemmän puikot mitä lankaan on suositeltu niin silloin työstäkin tulee timmi ja silmukat on tasaisia. Sitten ajattelinkin jo ottaa tavoitteeksi harjoitella looppauksen, jolla saa tehtyä sukat samanaikaisesti pitkällä pyöröllä. Mutta luovuin ajatuksesta kuitenkin näiden palmikkosukkien kohdalla, koska kuviokin olisi minulle uusi. Ehkä seuraavaksi se looppaus.

palmikkosukat

Palmikkosukat vaiheessa!

pitkät palmikkosukat

Etsin ensin ohjeen millä harjoittelin vain ja ainoastaan sitä palmikon tekemistä ja aloitin tehdä palmikkopantaa tummalla ja hieman pörröisellä langalla. Tähän voisin antaa sellaisen vinkin, että jos harjoittelet uutta tekniikkaa tai kuviota niin ÄLÄ valitse tummaa lankaa. Ja heti kun tajusin palmikon idean rupesin etsimään ohjetta palmikkosukille. Ohje löytyi Kodin kuvalehden nettisivuilta ja ohje oli juuri tarpeeksi simppeli minulle ja harmaalle langalleni. Käytin siis sukkiin novitan 7 veljestä simeon lankaa ja langan menekki oli ohjeesta poiketen 100g kerä meni aina yhteen sukkaan. Tein varresta pikkuisen lyhemmän kun ohjeen 36cm koska minun säärelle riitti 31cm. Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla jos haluaa tehdä yksiväriset ja kauniit sukat. Palmikon tekniikkaan löytyy opetusvideoita useampiakin ja minä itse opin tekniikan TÄSTÄ selkeästä opastuksesta ja puiset palmikkopuikot tilasin lankamaailmasta. Puikoissa yleensä suosin puisia ja minulla on useammat koivuiset ja muutamat bambuiset puikot. Metallisiakin on muutamia mutta en oikein tykkää niistä ja niiden tuntumasta käsissä.

vertaistukea

Ihanaa vertaistukea neuloosille saan muutamalta neulovalta ystävältäni ja yllärin pylläri sosiaalisesta mediasta. Facebookissa on ihana Neuloosi ryhmä missä ihmiset jakavat neuvoja ja vinkkejä. Sieltä on ihanaa hakea inspiraatiota seuraaville töille ja tukea hankalissa tilanteissa. Sen ryhmän kautta muodostui myös watsap ryhmä etäkutojat johon jaamme vinkkejä ja minä ainakin suomensin sukkien ohjetta siellä. Olen ommellessakin hyvin huono lukemaan niitä kirjallisia ohjeita ja neuloessa en meinaa ymmärtää ohjeista sitäkään vähää. Siksi on hyvä, että nykyään löytyy paljon  vertaistukea somesta.

Seuraavaksi ajattelin tehdä pitsikuviolliset nilkkasukat ja itseasissa aloitin jo toisen resorin tekemistä. Plus himoitsen Mieli Designin verkkokaupan perulaisia villalankoja…. tämä vain jatkuu ja jatkuu..

To be continued!

Seuraathan minua jo instagramissa, koska tein sukista myös Reels videon instagramin puolelle.

Lue myös joulun hyggeilystä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.