Hae
Jannina Niskala

Suosikki lastenvaatemerkit – Mitä meillä käytetään!

Ihanat lastenvaatteet, ne mitkä jakavat paljon mielipiteitä. Omassa lapsuudessani oli tärkeää vain saada lapselle vaatteet päälle ja ulkonäkö taisi olla täysin toisijainen seikka. Kunhan oli asianmukaisesti puettuna. Tänä päivänä lastenvaatteilla tuntuu olevan suurempi merkitys ja se toimii jonkinlaisena statussymbolina ehkä jopa. Itse tykkään pukea lapset kauniisiin vaatteisiin ja heillä on nykyään itselläänkin paljon sanottavaa siihen mitä päällensä suostuvat laittamaan. Ostan vaatteita monesta paikasta ja meillä on käytössä paljon erilaisia merkkivaatteita, merkittömiä ja omatekemiä vaatteita. Haluan, että vaatteet ovat hyvälaatuisia, mukavia ja kauniita. Haluan  myös ostaa niitä käytettynä eli silloin ne ovat usein juurikin hyvälaatuisia merkkivaatteita. Harvemmin halvemmat vaatteet säilyvät niin hyvinä seuraavalle käyttäjälle enää tässä vaiheessa kun lapset ovat isompia. Tässäkin löytyy toki poikkeuksia! Ja myyn myös paljon tyttöjen vaatteita eteenpäin ja tottahan se on että parempilaatuiset myy paremmin. Tässä siis meidän suosikki lastenvaatemerkit!

Ihana Kaikon mekko

 

lastenvaatemerkit meidän kaapissa

kaikkein aikojen suosikki lastenvaatemerkki on ollut Kaiko. Heillä löytyy melkein jokaisesta mallistosta meille sopivia kuoseja ja heidän vaatemallit passaavat hyvin myös meidän tytöille. Kaikolla on myös joskus harvoin kankaitakin myynnissä niin saa tehtyä myös itse ommeltua jotain. Kaiko on myös eettisesti vahva suomalainen merkki ja he tekevät paljon työtä naisten hyväksi ulkomailla.

Ellenille malliltaan parhaimmat vaatteet ovat Gugguulta, koska ne ovat kapeita ja pitkiä vaatteita. Heillä on myös kivoja värejä jotka passaavat meidän värisilmään. Heillä on kangas vain usein niin kovaa ja kankeeta ettei lapset oikein halua niitä pukea päälleen. Ellei ne ole ostettu käytettynä ja pehmentyneet käytössä ja pesussa. Tämä on siis se merkki, jota mielelläni ostan käytettynä. Heillä on myös mennyt dropppien määrä vähän hulvattomaksi ja siksikin jätän ne väliin kokonaan.

Gugguun frillamekko

 

Mainio on yksi suosikeista myös ja sitä löytyy myös minun kaapistani. Vaatteet pysyvät pesusta toiseen hyvinä ja niitä on mukava käyttää. Yksi meidän perheen suosikipaita on Mainion musta Chimp huppari ja se löytyy iskää myöden kaikilta.

Itsetehdyt housut Metsolan kankaasta!

Metsolalta tykkään ostaa lähinna kankaita ja tehdä niistä itse vaatetta lapsille. Tällähetkellä suosikkikuosi on pupukuosit heiltä. On meillä myös ihanat puputupuna yökkärit lapsille heiltä, koska yöpukuja ei jotenkin ole koskaan innostunut tekemään. Plus että yöllä meidän tytöt käyttävät melkein aina niitä printtihirvityksiä mitä en kelpuuta päivävaatteiksi. Tähän esimerkkinä ryhmähau vaatteet, jotka ovat usein niin luirua kangastakin, että sopivat paremmin yövaatteeksi.

Ulkovaatteissa suosin Moloa, koska se on malliltaan paras meidän lapsille ja myös hyvälaatuinen haalari. Meillä on ollut uutena ja käytettynä kyseisiä toppahaalareita ja välikausivaatteita ja ne on pysyneet hyvänä kovasta käytöstä huolimatta. Molon Polaris haalari on kapeampi kuin moni muu ja siinä on pidemmät lahkeet ja hihat, joka sopii täydellisesti Ellenille. Plussaa on myös, että heillä on paljon kauniita kuoseja haalareissa ja saatavilla on myös yksivärisiä haalareita.

lastenvaatemerkit

Tämän kauden Molon haalarit käytössä!

 

Lastenvaatekaupat

Yleensä tilaan vaatteet aina netistä, ellei kyse ole Lindexin tai henkkamaukan vaatteista, joiden kaupat löytyvät tästä läheltä. Ja verkkokaupoista yksi suosikki on kyllä Kaikukids, jossa olen päässyt jopa vierailemaan livenä. Aivan ihana kauppa, josta löytyy juuri meidän suosikki lastenvaatemerkit ja mielettömän hyvä asiakaspalvelu. Toimitus on nopeaa ja palauttaminen sujuu hyvin. Tilaan toki myös merkkien omista verkkokaupoista mutta onhan se helpompaa tilata samasta paikasta monia merkkejä samalla.

Kaikki sukat, sukkahousut ja pikkarit hankin melkein poikkeuksetta henkkamaukalta ja lindexiltä ja ne olen todennut hyviksi. Tytöt haluavat ehdottomasti frozen pikkareita ja sukkiakin häviää sitä tahtia ettei niistä voi maksaa paljoa yhdestä parista. Meidän tyttöjen vaatekaapin sisältö on tälllähetkellä suurin osa DIY vaatteita, seuraavana tulee suomalaiset lastenvaatemerkit ja sitten samaan tyyliin sopivat merkittömät vaatteet. Merkkiä tärkeämpää on kuitenkin se mukavuus ja käytännöllisyys. Se että mistä minä tykkään on nykyään jo toissijaista ja lapset eivät pue epämukavia vaatteita päällensä vaikka ne olisi kuinka arvokkaita ja hyvälaatuisia. Osallistan lapsia kokoajan enemmän itse valitsemaan vaatteita ja kankaita mistä tehdään mitäkin vaatetta.

lastenvaatemerkit

Mainion ihana paita ja papun hame.

lastenvaatemerkit

Juuri valmistunut paita!

lastenvaatemerkit

Onneksi vielä kangasvalinnat tytöille on mennyt nappiin ja vielä käytetään mielellään äitin tekemiä vaatteita.

 

Lue myös aiempi kirjoitukseni aiheesta: Kurkistus tyttöjen vaatekkaappiin 

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Ihana postaus! Tee vielä 5x lempivaatteet postaus. ?

    • miniswithstyle kirjoitti:

      Hei, kiitos! Laitetaan ehdottomasti sellainen tulemaan jossain vaihessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.