Hae
Jannina Niskala

Ellen ja uimakoulu – Yli esteiden ja tyttö sukeltaa!

Meillä Lohjalla pyörii kaikesta huolimatta lasten harrastustoiminta vaikka muuten uimahallit ja urheiluhallit on kiinni kuntoliikkujilta ja aikuisilta. Ellen on käynyt ihan pienenä vauvauinissa meidän kanssa mutta siihen se on oikeastaan jäänyt satunnaisia uintikertoja perheen kanssa lukuunottamatta. Nyt hän oli jo sen ikäinen, että pääsi alkeet 1 uimakouluun meidän viereiseen uimahalliin ja sinne hänet onneksi saatiin ilmoitettua. Ne kurssit ovat erittäin haluttuja ja ilmoittautumisen auettua paikat menevät todella nopeasti. Eilen oli alkeet 1 ryhmän viimeinen kerta ja miten tämä uimakoulu nyt sitten sujui?

Toisena päivänä hän ilmoitti ettei enää halua jatkaa, koska ei uskalla sukeltaa!

Ensi kesänä hän menee kuin kala vedessä!

 

ensimmäinen uimakoulu

Tämä kurssi oli kahden viikon tiivis pyrähdys ja sen kuvauksessa oli jo hyvin kirjoitettu, että kurssi  sopii myös aroille lapsille ja siellä edetään arimman lapsen tahtia. Tämä oli hyvä koska, Ellen tuppaa menemään lukkoon jos häntä hoputetaan hänen mielestään vaikeisiin asioihin tai sellaisiin mitkä häntä jännittävät kovasti. Luulen että tälläinen tiivis jakso oli ainakin Ellenille parempi, koska ajatukset olivat kokoajan uinnissa ja opittuja taitoja pääsi harjoittamaan heti jo seuraavana päivänä niin kynnys pysyi matalana. Uimakoulu on järjestetty niin, että lapset tulaan hakemaan ulko-ovelta ja palautetaan siitä takasin pihalle. Sen takia ei ole mitään fiilistelykuvia uimahallista, koska meitä aikuisia ei sinne päästetä. Ryhmän koko on 6 lasta ja heillä on uimaopettaja ja Ellenin kertoman mukaan myös harjoittelija mukana ohjauksessa.

Ensimmäisenä päivänä Ellen oli aivan intopinkeenä menossa uimakouluun ja sieltä palautuikin erittäin iloinen tyttö. Pientä ongelmaa oli ollut kuulemma uikkarin pukemisessa, koska se pitää pukea itse ja suihkun jälkeen märälle iholle. Tottakai opettaja oli auttanut siinä ja sitä harjoiteltiin vielä kotona illalla. Toinen päivä ja tällä kertaa uimakoulusta tuli takaisin ei niin iloinen tyttö. Ellen ilmoitti heti autossa ettei ole enää menossa takaisin ja sanoi kaiken menneen huonosti. Minun ensimmäinen ajatus oli et taas sitä mennään ja joudutaan keskeyttämään tämä. Samoin kävi tanssille ja jalkapallolle aikoinaan. Hieman udeltuani asianlaitaa selvisi, että nyt otiin harjoiteltu sukeltamista ja se oli ollut ainoa asia mikä oli uimakoulussa jännittänyt. Ellen ei halunnut siitä puhua niin en kysellyt sen enempää sinä iltana. Seuraavana päivänä asiaa ei kuitenkaan enää varmaan muistettu, koska Ellen kuitenkin meni uimakouluun ja ei puhunut mitään lopettamisesta. Ja hups heijakkaa kun hän oli sitten kuitenkin sukeltanut jo kolmantena päivänä ja sen jälkeen on puhuttu vain uimisesta ja kuinka kivaa se on.

 

jatkokurssille on ilmoittauduttu

Meillä meinasi uimakoulu stopata viikonloppuna, kun Ellenille tuli vähän nuhaa ja kiikutin tytön heti koronatestiin maanantaina ja sen päivän uinnit ja päiväkoti jäi pois. Tiistaina päästiin jo takaisin uintiin kun tulos oli negatiivinen ja nuhakin loppunut. Toinen syy erittäin nopeaan testiin vientiin oli se, että minulla on alkamassa munasolujen luovutushoidot ja silloin ei voi perheessä kenelläkään tietenkään olla koronaa tai epäilyä. Ellen on oppinut huikesti uusia taitoja ja joka päivä hän tulee kotiin innoissaan ja kertoo milloin kellumisesta, sukeltamisesta ja myyräuinnista. Ostettiin myös omat uimalasit hänelle niin ei tarvitse lainata uimahallilta. Itse en koskaan ole ollut uimakoulussa vaan se on opeteltu vähän omin nokkineni ja koulun kanssa oli joitain uintikertoja myös. Itse en todellakaan osaa kunnolla uida vaikka pinnalla pysynkin. Tekniikka on täysin hakusessa siihen, että menisin uimaan jotain matkaa altaaseen tai luonnon vesiin.

 

Todistus!

Jatkokurssi eli alkeet 2 alkaa jo muutaman viikon päästä ja hyvä niin, koska ei tosiaan päästä harjoittelemaan opittuja taitoja uimahalliin perheen kanssa. Ellen saa näyttää hienoja taitojaan sitten, kun uimahallit avataan taas tai kesällä järvessä. Ihanaa nähdä kun toinen on niin innoissaan asiasta ja haluaa oppia kokoajan enemmän. Uimakoulun todistuskin piti kehystää ja laittaa heidän huoneen seinälle. Kerätään siihen vaikka sitten kaikki merkittävät tapahtumat ja todistukset. Tällä vauhdilla saa alkaa kohta miettimään mihin sijoitetaan tyttöjen palkintokaappi. Omat mitalini eivät päässeet koskaan esille lapsuuden kodissani ja olin vähän kateellinen yhdelle ystävälleni, kun hänellä oli omassa huoneessaan ihan vitriini missä kaikki pokaalit komeilivat.

 

Lue myös Täydellisestä muutoksestani ja nappaa alekoodi itsellesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.