Hae
Jannina Niskala

Vaatekaapin uudistaminen – pienet pois ja uutta tilalle.

Kevään opinnot ovat startanneet muutamalla kurssilla ja toistaiseksi on ollut rauhallista. Olen käyttänyt aikaa myös tyttöjen vaatekaapin raivaamiseen ja uudistamiseen. En ymmärrä miten yhtäkkiä Ellen on kasvanut pyrähdyksittäin. Juuri tekemäni paidat ja napa näkyy jo, toki kaava oli vähän nafti muutenkin. Monista muistakin vaatteista näkyy ranteet ja nilkat tai on vähintäänkin toisessa polevssa reikä. Joten oli aika vähän karsia pieniä pois kirpparille ja tehdä uusia. Eli vuorossa oli vaatekaapin uudistaminen.

 

vaatekaapin uudistaminen

Oli pakko mitata tytöt jotten kuvittele väärin ja ota liian pintä kaavaa. Ellen oli 114 cm ja Isla 108cm raksamitalla. Kankaita on onneksi paljon varastossa, trikoota ja joustocollaria, joten ompelemaan pystyy ryhtymään hetken mielijohteesta. Ostan aina kankaita niin että en ostohetkellä tiedä mitä tai kenelle siitä tekisin jotain. Otan yleensä metrin jos kangas on lähinnä lapsille ja itselleni vähintään 1,5 m. Enemmän minulla on erilaisia trikookankaita ja tykkään ommella kuosillisia vaatteita. Siksi koitankin ostaa ennemmin yksivärisiä vaatteita kaupasta tytöille.

Tavalliset legginssit on erittäin helppo ja nopea ommella, joten jos olet joskus miettinyt ompelemisen aloittamista niin niistä kannattaa aloittaa. Kolme saumaa saumurilla, kuminauha kiinni ensin saumurilla housun vyötärölle ja sitten kääntö sisäpuolelle ja joko peitetikkikoneella tai ompelukoneen kaksoisneulalla päältä. Sitten lahkeiden kääntö ja sama homma. Valmista! Niitä meidän tytöillä onkin valtaosa kaikista housuista, joten nyt halusin ommella myös toisenlaisia housuja. Valitsin taskulliset Hidden Treasure kaavan, jonka saa ilmaiseksi ladattua Jujunan verkkokaupasta. Valitsin kaavasta koon 122 vaikka 116 olisi ollut sopiva myös mutta, koska malli on melko kapea ja laitoin lahkeisiin resorit niin isompi koko on hyvin käytettävissä jo nyt. Madalsin myös vyötäröä hieman, koska muuten ne olisi mennyt kainaloihin asti.

vaatekaapin uudistaminen

Hidden Treasure

vaatekaapin uudistaminen

Samat housut trikoosta

 

legginssit twistillä

Leggareiden haluan kuitenkin olevan timmit eikä ne saa lörpöttää ainakaan kovin paljoa. Joten tein nyt uusia legginssejä kuitenkin koossa 116, pitää niiden olla käytettävissä myös Islalla. Koska tyttöjen housuista menee toisinaan myös polvet rikki jos kangas on ohuempaa niin päätin kokeilla joskus aiemmin hankkimaani Pomppu leggarikaavaa. Ja valitsin mallin missä lahkeet oli jettu kolmeen osaan. Lahkeen keskelle polven kohdalle osuvan kolmion tein erivärisestä kankaasta ja valitsin siihen tarkoituksella paksumpaa joustocollaria.

vaatekaapin uudistaminen

Pomppuleggarit

Trikoopaitojen sijasta collaripaitoja

Koska trikoopaitoja meillä on vinotpinot niin oli mukava tehdä välillä myös rennompia ja hieman paksumia collaripaitoja. Tässäkin olen käyttänyt Jujunan raglan hihaista mallia ja koko on 128. Tykkään että collari paita saa olla hieman oversize ja hihoja voi aina vähän kääntää. Raglan malliin voi myös minun mielestäni käyttää kahta eri kangasta paremmin kuin tavalliseen malliin. Koska pupu kangasta ei riittänyt koko paitaan niin laitoin sitä vain etukappaleeseen.

vaatekaapin uudistaminen

Raglan hihainen collegepaita.

vaatekaapin uudistaminen

Ihana pioni kangas

Tein myös itselleni aivan superkivat twerkkihousut.

 

 

Lue myös: Meidän suosikki lastenvaatemerkit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.