Hae
Jannina Niskala

DIY merinovillakauluri ja pipo – pakkaset jatkuu!

Monissa kauppojen kaulureissa on mielestäni liian matala se kauluriosa. Tai jos sen pystyy nostamaan pystyyn niin se on liian lörppö ja katoaa jonnekin eikä suojaa kunnolla kaulaa. Nyt varsinkin, kun ilmat ovat olleet melko kirpeällä pakkasella halusin testata yhtä lappukauluriohjetta ja korotin siinä olevaa kaulusta mielestäni sopivan korkuiseksi. Kauluri ja siihen sopiva uusi pipo ovat olleet nyt käytössä tänään ja hyvin pysyy kaulus ylhäällä ja suojaa leukaa ja poskia hieman. Vaikka olin jouluna tehnyt tytöille pipot niin neuloin nyt merinovillasta (ei kutita) ja tein siitä hieman pienemmän. Nyt siis esittelyssä DIY merinovillakauluri ja pipo.

 

diy merinokauluri

Käyttäjä oli ainakin hvyin tyytyväinen. Eikä merinovillalanka kutita.

DIY merinovillakauluri

Kaulurin tein Koukuttamon ohjeella ja vaikka se on suunniteltu aikuiselle ja nuorelle niin kokohan riippuu paljon langasta ja käsialasta. Se onkin neulomisessa minun mielestäni se hankalin osuus, koska käsialan tiukkuus tuntuu olevan välillä kiinni pelkästään kuun asennosta ja miljoonasta muusta asiasta. Monet tätä ohjetta kyselivät instagramissa, joten tässä se vielä yhteisesti kaikille. Itse tein kaulurin hieman ohuemmasta langasta joten se jo tekee siitä pikkasen pienemmän. Lappuosiot on tässä neulottu yksinkertaisella langalla ja kauluri osa on kaksinkertaisella, koska halusin siitä jämäkän ja paksumman. Lankana minulla on Adlibriksestä tilattua heidän omaa merini lankaa. Melko samanlaista, kuin muissakin paikoissa babymerino. Koska kaluri oli tulossa pienemälle lapselle niin hiukan kavensin kauluriosaa ettei se ala lörpöttämään niin herkästi. Kavennnukset tein vähän mutu tuntumalla ja jos nyt oikein tulkitsen tuota tuotosta niin jokaiselta puikolta on vähentynyt 4 silmukkaa. Sitten vain 2o 2n ribbineulosta kunnes kauluri on halutun korkuinen. Meillä kauluri on 12,5 cm korkea.

 

Neulominen on noussut suureen suosioon, koska monet puikot ja pyöröt ovat loppu jokapaikasta. Mikä on siis hyvä asia, että käsitöitä tehdään mutta nyt puikkojen valmistajat hoi.. tehtaat täysille me tarvitaan puikkoja!

 

diy merinokauluri

In progress..

 

merinovillapipo

Pipon neuloin samasta langasta kokonaan kaksinkertaisella langalla, ettei piposta tule liian ohut. Olen tykästynyt 2o 2n ribbineulokseen ja tein nyt taas sellaisen. Ja jotta pipo mätsäisi kaulurin kanssa täydellisesti niin laitoin siihen kaksi ruskeeta raitaa käännöksen jälkeen. Jälkiviisaana raidat olisivat saaneet olla muutaman rivin korkeammalla ja kavennukset voisi tehdä vähän jyrkemmin. Nyt pipossa on siis 96 silmukkaa ja kavennukset on tehty niin että jokaisen puikon lopussa kaksi oikein yhteen. Seuraavaan pipon voi aloittaa juuri noin ja lopussa kaventaa puikon alussa ja lopussa niin pipoon ei ehkä tule niin terävää hiippaa tuonne ylös. Tupsu piilottaa pienen hiipan sieltä päältä. Pipon koko on myös monesti ihan mysteeri ennen, kuin pipo on valmis. Niin kuin Sormustin -blogin kirjoittaja Anni on joskus sanonut että on helpompi etsiä pipoon sopiva pää, kuin tehdä päähän sopiva pipo ykkösellä.  Kaikki on kiinni tähtien asennosta ja miljoonasta muusta asiasta.

Seraava kauluri on jo työnalla ja juuri aloitettu neulepaita odottaa lyhyempiä pyöröpuikkkoja postista. Lohjalla ei ole 3,5 pyöröä 40-50 cm pituudessa. Heti kun löysin verkkokaupan missä on pyöröjä vielä niin tilasin heti useammat talteen.

diy merinokauluri

 

Lue myös aiemmista neuloosin tuotoksista: Palmikkosukat ja muhkupipo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.