Hae
Jannina Niskala

Työharjoittelu – uutta työtä oppimassa!

Ensimmäinen kokonainen viikko uudessa työharjoittelupaikassa takana. Aloitin koulutukseeni kuuluvan toisen harjoittelun Lasessorilla ja tulen olemaan siellä nyt tämän kevään kokonaan. Työharjoittelu sijaitsee vantaalla Fashion Centerissä mikä on B2B tyylinen kauppakeskus vain eri kauppojen sisäänostajille. Osalla on vain showroomit mutta meillä on myös kauppa, toimisto ja varasto. Olin siis jo siirtänyt kalenterissani tämän harjoittelun ensi syksylle mutta, kun tämä paikka tuli hakuun niin oli toimittava heti. Nyt ollaan uutta työtä oppimassa, kuinka jännittävää.

 

mikä on lasessor?

Lasessor on suomalainen perheyritys, joka suunnittelee ja myy asusteita pääosin naisille. Itselleni brändi oli hieman vieraampi ennen harjoittelun aloittamista, mutta olin kyllä törmännyt tuotteisiin joissain kaupoissa ja somessa. Mutta mitä enemmän tutustun tuotteisiin ja materiaaleihin niin sitä vakuuttuneempi olen. Olen kerennyt jo shoppailemaan lapsille ja itselleni pipoja ja listalla on vielä kaikennäköistä mitä haluan itselleni sieltä hankkia. Ihania huiveja ja laukkuja on tulossa nyt kevään ja kesän mallistossa, joka tulee myyntiin viikkon päästä Lasessorin verkkokauppaan. Viikon päästä lauantaina on Insta LIVE missä esitellään uutuuksia ja vähän stailataan asusteita erilaisiksi kokonaisuuksiksi. En ole koskaan ollutkaan mukana tälläisten tekemisessä, joten sekin on jännittävää. Lasessorilla on paljon erilaisia huiveja ja päähineitä ja uudempana juttuna on mm. koruheijastimet, jotta siinä hienommassa takissa tai laukussa voi roikkua vähän hienompi heijastin mainosnallen sijasta.

työharjoittelu

Ihanaa korallia! Meille ostin nuo pipot vaaleanpunaisena ja mustana.

 

työharjoittelu ei tunnu työltä

Tällähetkellä saan tehdä niin mieluisia asioita, joten työnteko ei ole tuntunu työltä. Toki iltaisin olen ollut aivan raato ja eilenkin menin nukkumaan jo ennen yhdeksää. Mutta onneksi menin, koska monta päivää kestänyt stressipäänsärky loppui vihdoin. Olen vähän semmoinen stressierkki, joka ottaa alkuun aina vähän paineita kaikesta uudesta mutta kun hommat alkavat sujua niin pääkin hellittää stressaamasta. Olen saanut tehdä paljon erilaisia hommia ja olen pyörinyt varastossa ja tutustunut tuotteisiin. Tuotan verkkokauppaan sisältöä ja kirjoitan SEO optimoituja tuotekuvauksia. Pääsen mukaan suunnittelemaan markkinointia ja mm tuotteiden vientiä ulkomaille ja sen markkinointia saksalaisen työkaverini kanssa. Tässä tulee hyvin myös englannin kielikylpyä käytännössä mikä on vain todella hyvä juttu. Välillä tuntuu että kieli on solmussa ja puhun kuin olisin jotenkin vajaaälyinen, kun pää etsii sanoja mutta kehityn kokoajan.

 

Professional indeed!

Kohti unelma-ammattia ja uusia tuulia! Aina kannattaa unelmoida ja uskoa omiin unelmiin. Vaikka asiat tuntuisivat vaikeilta toteuttaa niin kyllä siihen aina jokin keino löytyy!

 

työharjoittelu

Pyörähdettiin myös Elisabethin kanssa perjantaiostoksilla meidän myymälässä. Laukku jäi vielä kauppaan kun en osaa päättää mallia. Pipoja lähti mukaan.

 

kevään opintoja suoritetaan samalla

Sähköpostiin pomsahti juuri uusi kurssin aloitus jälleen. En edes muistanut ilmoittautuneeni sinne mutta menköön. Nyt alkaa olemaan jo aika paljon taas kaikkea hommaa ettei mun pieni kovalevy pysy perässä. Mutta onneksi tuleva kurssi on itsenäisesti suoritettava ja sisältää analytiikkaa, joka auttaa suoraan minua työharjoittelussa ja esimerkiksi blogin kirjoittamisessa ja optimoinnissa. Tykkään kyllä paljon ryhmäprojekteistakin mutta tämän syksyn trendi tuntuu olevan se että 5pojon eteen saa tehdä elämääkin pidemmän projektin ja lisäksi vielä joku kiva tentti. Olisi ihanaa suorittaa kursseja myös itsenäisesti vaikka sitten raportteja kirjoitellen. On melko haastavaa saada monia ihmisiä samaan aikaan Teamsiin setvimään brändin rakentamista ja sen haasteita. Mutta tykkään jo valmiiksi tästä uuden kurssin opettajasta kun sähköpostin perässä luki: The study unit is open now. Be active on discussions, ask and provide help. And most importantly: “get the **it done”…. 😀 Have a nice weekend!  Aivan mahtava asenne ja ote elämään!

Ja ainiin oli verrattain ihmeellistä, kun kellokorttiin ehdollistuneena saan mennä töihin liukuvalla työajalla ja perjantaisin lopetetaan aina viimeistään kahdelta iltapäivällä. Woooot! Koska kuka haluaa olla toimistolla enää kahden jälkeen perjantaina.

Nyt viikonlopun viettoon! eli suomeksi kaikkien projektien pariin.

Käy lukemassa myös äitiyden ja uran yhdistämisestä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.