Hae
Jannina Niskala

Hiusten harmaantuminen – pitääkö tästä kriiseillä?

Huomasin ensimmäisen kerran harmaan hiuksen päässäni, joskus Islan syntymän jälkeen. Silloin ensimmäinen reaktio oli nypätä se mahdollisimman nopeasti vain pois. Oma hiusten värini on maantienharmaa, sellainen perus suomalainen hiustenväri. Vaalensin tuolloin hiuksiani eli harmaat ei mitenkään hyppineet silmille. Sen jälkeen en enää nyppinyt niitä pois vaan annoin kasvaa ikäänkuin raitoina. Nyt punatukkaisena on tilanne vähän eri. Hiusten harmaantuminen, miten tähän nyt suhtautuisi?

hiusten harmaantuminen

Olen viihtynyt punapäänä hyvin.

Hiusten harmaantuminen punaisessa päässä

Tilanne on nyt siis aivan eri, kuin vaalealla tukalla. Silloin halusin tukan olevan kylmän sävyinen ja vaalea, joten harmaat hiukset olivat ikään kuin hyvä juttu. Nyt olen vaihtanut iänikuisen blondaamisen kupariseen sävyyn, joten harmaat pomppaavat päästä esille, kuin valotaulu Nevadan autiomaassa. Kun edellisen kampaajalla käynnin jälkeen alkoi tulla juurikasvua huomasin todellisuuden. Minulla hiukset kasvavat melkoi nopealla tahdilla eli kuukaudessa saattaa tulla reipas sentti pituutta lisää. Ja samalla oli tullut myös kourallinen harmaata. Laskin harmaita hiuksia, ja siis oikeasti laskin, vetämällä jakauksia noin sentin välein korvasta korvaan. Jokaisessa jakauksessa oli ainakin kymmenen harmaata hiusta. Ja viidenkymmenen jälkeen en enää jaksanut muistaa niiden määrää. PALJON joka tapauksessa! Hiukset oli pakko värjätä itse vaikka vähän niin kuin lupasin Ellulle etten koske niihin itse. Mutta löysin hyvän kuparin jolla tyvi meni loistavasti piiloon ilman värinpoistoa. Toki pienellä tvistillä: otin hyvässä uskossa vain yhden purkin ja se ei ihan riittänyt latvoihin asti. Note to self: yksi purkki ei riitä!

Note to self: yksi purkki hiusväriä ei riitä!

hiusten harmaantuminen

Tässä kuvassa jotenkin oikein hyppää tuo harmaa tuolta tyvestä.

ikäkriisi

Mulla ei ikinä tullut kolmenkympin kriisiä silloin. Mutta olen kriiseillyt nyt ehkä neljä vuotta milloin mistäkin asiasta. Pienitä juttuja kyllä ja onneksi ne ei ole tulleen kaikki samaan aikaan. Viimeisin kriisi oli juurikin näiden hiusten kanssa viime jouluna, kun totesin muistuttavani kokoajan enemmän omaa äitiäni vaalean, tuuhean ja pörröisen tukan kanssa. Silloin Ellu teki minulle täydellisen muodon muutoksen ja olen ollut todella tyytyväinen. Sitten saatan kriiseillä myös roikkuvista luommistani, koska niiden meikkaaminen on haastavaa ja välillä kuvissä näytän melkein silmättömältä. Samaan kategoriaan menee rypyt, joita onneksi on vähän mutta otsassa ne on jotenkin syviä. Samaan syssyyn nyt mainittakoon myös haluni täyttää hieman ylähuultani, koska se on jotenkin katoamassa jonnekkin.

Jos sitä vaikka olis niin kuin Peter Pan, poika joka ei halunnut kasvaa isoksi!

Lauantaina meillä oli Lasessorin insta LIVE jossa esiteltiin kevään malliston uutuushuiveja. Ja päässä uusi väri.

 

Olo on kuitenkin välillä todella ristiriitainen, koska toisinaan huomaan ajattelevani että koska mä oikein kasvan aikuiseksi? tai että tuntuiko kavereiden vanhemmista tältä silloin kun me oltiin pieniä. Pitäiskö mun olla jotenkin aikuisempi, kun välillä ei tunnu yhtään siltä että olisin kavanut teinivuosista juurikaan. Silti on järkyttävää huomata ettö työkavereina saattaa olla kymmenen vuotta nuorempia aikuisia ihmisiä. Sekavaa kyllä tiedän. Koittaisitte olla pääni sisällä vaikka vuorokauden niin tulisitte hulluiksi. Koska tässä ollaan sitten aikusia? vai kannattaako sitä edes kasvaa koskaan aikuiseksi.

4 kommenttia

 1. Meri kirjoitti:

  Ah, mä niin tunnen tuon harmaiden hiusten tuskan. Ja tummahiuksisena ne vielä oikein hyppäävät silmille. 😀 Pakko siis värjätä, vaikka inhoan värjäämiskierrettä. Vielä en kuitenkaan ole valmis harmaantumaan arvokkaasti.

  -Meri
  Minnean muruja
  https://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja/

  • miniswithstyle kirjoitti:

   Juu just näin. Ehkä voisin harmaantua arvokkaasti 20v päästä ?

 2. Sandra kirjoitti:

  Ekan harmaan huomasin 25-vuotiaana ja nyt näin 32-vuotiaana niitä on jo melkoinen määrä ? Ei auta muu kuin värjäillä vaan. Vähän aikaa sitten löysin sellaisen tuotteen kuin Color Wow root cover upin! Vähän ku luomiväriä laittais tyveen, joka peittää tyvikasvun ja harmaat! Sillä oon saanu nyt muutaman viikon pidennettyä värjäystä kun voi jakauksen kohdalta peittää isoimmat harmaat piiloon ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.