Hae
Jannina Niskala

Tutor keskustelu – liikaa kursseja!

Opiskeluni toinen ja viimeinen kevät ja vuosi on nyt käsillä ja tulossa on aivan liikaa kursseja. Opintorekisterissä on nyt 120op kirjattuna ja tältä keväältä siihen tulee lisää 79op, huh! Kyllä minuakin uuvuttaa nuo kaikki kurssit ja pisteet. Olin suunnitellut itselleni n.245op koko koulutuksen saldoksi mutta toisin kävi ja tutor käski karsia kursseja. Mutta miksi? Tässä ei kuitenkaan ole kyse siitä että opintoni venyisivät yli 3,5 vuoden opinto-oikeuden.

liikaa kursseja

Tyylilyyli harjoittelussa. Todellisuus kotona on aivan toinen.

 

liikaa kursseja

Olen siis suorittanut kursseja tradenomi opinnoissani nopeaa vauhtia, koska ei ole yksinkertaisesti varaa lojua opiskelijana hirveen montaa vuotta. Ja työllisyysrahaston tarjoamat opintorahakuukaudetkin on rajoitettu max. 15kk. Ja sen jälkeen tippuu kelan pikkuiselle opintorahalle. Ja siihen ei todellakaan ole varaa, koska perhe, oma talo ja elämä. No päätin siis käydä koulua ensimmäisen vuoden töiden ohella eli olin töissä 100% ja suoritin 118op siinä ohessa. Se oli rankkaa mutta täysin sen arvoista! Nyt olen ollut opintovapaalla neljä kuukautta ja suoritan myös toista harjoittelua nyt kurssien kanssa samaan aikaan.  Viime viikolla minulla oli tutorin kanssa keskustelu opintojen etenemisestä ja tuli tiukka viesti siitä etten saa suorittaa niin paljoa kursseja mitä olisin halunnut. Olin valinnut itselleni 245op edestä opintoja mutta jouduin karsimaan syksyltä pois joitain. Jos menisi ihan sen 210op mukaan niin syksyllä ei tarvisi tehdä muuta, kuin opinnäytetyö mutta haluan ehdottomasti ottaa sinne vielä verkkosivujen ja verkkokaupantekokurssit ja se oppari. Eli kokonais saldo on 223op.

 

liikaa kursseja

 

En ihan ymmärrä, että miksi kursseja rajoitetaan vaikka opintoni etenevät hyvässä aikataulussa ja arvosanatkin ovat hyviä. Keskiarvo on tällähetkellä 3.8 ja neloseen sitä koitan saada tässä loppuvaiheessa. Parempi mitä se koskaan oli missään vaiheessa sairaanhoitajaopintojani. Minusta myös tuntuu etten ole vielä valmis myöskään lopettamaan koulua ja tuntuu etten ole oppinut juurikaan mitään vaikka todellisuus on aivan eri. Tähän tutor sanoi, että töissä sen oppii sitten valmistumisen jälkeen ja niin se oli sairaanhoitajanakin. Toki se ero tässä on että sh opintojen aikana tein kokoajan alan töitä samalla kun opiskelin. Nyt teen sairaanhoitajan hommia samalla kuin opiskelen eli valmistumisen jälkeen ainoa työkokemus alalta on oikeastaan tämän kevään harjoittelu. Vaikka kyllä kaikennäköistä kokemusta on kerennyt kertyä tähän ikään mennessä. Eli ihan nollista ei lähdetä.

 

campus online

Niille jotka eivät tiedä niin campus onlinen kautta pystyy suorittamaan paljon kursseja ympäri suomea eri ammattikorkeakouluissa. Ja olenkin sen kautta käynyt paljon opintoja. Viime kesänä käydyt kurssit olen tuonut osaksi tätä tutkintoa mutta muita en pysty tuomaan juuri tuon 210 op rajan takia. Eli todellisuudessa tämän vuoden loppuun mennessä olen suorittanut lähemmäksi 250op joista osa on sitten vaan ns. liitteenä tutkintotodistukseen mm. savoniasta, kareliasta, Labista.. Laurean näkökulmasta liikaa kursseja mutta näin mä vähän kierrän tätä rajoitusta.

liikaa kursseja

avoimen opinnot valmistumisen jälkeen

Onni ja pelastus tässä on se, että saan opiskella ilmaiseksi vielä vuoden avoimessa AMK:ssa valmistumisen jälkeen. Tämä oli ilouutinen, jonka tutor kertoi ja sitä aionkin hyödyntää. Meinaan myös ottaa sieltä ylemmän AMK:n kursseja, jotka voi sitten hyväksilukea jos joskus hakea ylempään AMK:hon opiskelemaan lisää tätä alaa. Välissä pitää tosiaan olla kyllä 2 vuotta töissä. Ja tässä on myös yksi syy miksi en halua kuluttaa kaikkia opintotukikuukausiani tähän koulutukseen. Voin siis opiskella tulevaisuudessa vielä lisää, jos haluan. Ja aika varmasti sen aika tulee myös kohta.

Seuraathan minua jo Instagrammissa?

Luethan myös aiemman kirjoitukseni liukuvasta työajasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.