Hae
Jannina Niskala

Mielensäpahoittajien viikot – onko se tämä kevät?

Olen viime aikoina laittanut jotenkin merkille, että sosiaalisessa mediassa ja ehkä myös muuallakin pahoitetaan mieltä ihan ihmeellisen paljon. Onko nyt menossa joku mielensäpahoittajien viikot vai mikä on? En väitä, etteikö asiat saisi herättää keskustelua ja kyllä minuakin jotkin asiat ärsyttävät todella paljon. Mutta eikö se ole rankkaa pahoittaa mielensä jostain täysin tuntemattoman ihmisen kommentista facebook ryhmän seinällä, joka ei ole edes suunnattu sinulle. Tässä muutamia mitkä olen huomannut vain muutaman päivän sisällä.

Mielensäpahoittaja

 

Äiti sanoi myyvänsä lapset eteenpäin – vitsillä!

Tämä oli aloituksena jossain ryhmässä ja äiti oli löytänyt lasten sotkuja seinästä ja kysyi vinkkejä puhdistukseen. Lopussa taisi olla vain viittaus, että lapset myydään eteenpäin hyvällä hinnalla. Aukaisin aloituksen, koska näin muutaman kommentin siinä, jotka olivat jo pahoittaneet mielensä lasten myymisestä, joka selkeästi oli vitsiksi tarkoitettu. Toki joukossa voi olla myös ihmisiä ketkä ovat menettäneet lapsensa tai eivät ole koskaan lapsia saaneet syystä tai toisesta ja jos tätä ei ymmärrä vitsiksi niin voi tulla paha mieli. Mutta onko se vitsin kertojan vastuulla miettiä näitä kaikkia. Jos vitsi on huono, niin siirry eteenpäin äläkä jää murehtimaan sitä.

Minäkin ole vitsaillut tällä asialla monesti ja sanonut vielä, että voin maksaa sille, joka hakee kiukuttelevat lapset pois just nyt heti. Ja silti rakastan lapsiani enkä heitä myisi koskaan pois. Olen myös vitsaillut siitä, että olen tullut molemmilla kerroilla niin helposti raskaaksi, että nyt koen jonkinasteista raskautumisen pelkoa. Minun tuurilla ei tarvitse kuin nukkua miehen vieressä ja sieltä syntyy kohta lapsi kierukka kädessä, mutta en silti väheksy lapsettomien tuskaa. Olen myös karsinut munasolujani luovutukseen asti, koska itse en niillä enää mitään tee.

 

NORMAALIKOKOISET MALLIT TAI PLUSKOKOISET MALLIT

Okei en ole pluskokoinen nainen, vaikka olenkin painoindeksini mukaan lievästi ylipainoinen ja en hirveen kaukana merkittävästä ylipainosta. Mikä oli muuten itsellekin järkytys, kun sen juuri laskin uuden painon kanssa. En silti pahoita mieltäni nollakoon malleista, jotka komeilevat melkein jokaisen merkin mallikuvissa. Yhä enemmän on onneksi tullut normaalikokoisia malleja myös mainoskuviin ja katalogeihin, eli edistystä tapahtuu. En toki ole koskaan ollut tilanteessa, ettei minulle löytyisi vaatteista koko ajan, vaikka olen joutunutkin siirtymään S koosta M kokoon ja kohta ehkä jopa L kokoon. Kevät on ollut rankka ja se näkyy painossa ja olossa, tiedän!

Mielensäpahoittajien

Sukkaa pukkaa aina, kun kerkee neulomaan.

 

ASIAKKAIDEN KUVIEN JAKAMINEN

On myös ollut ilmoilla närkästystä siitä, että jotkut brändit eivät jaa kaikkia asiakkaiden tägäämiä kuvia omassa somessa. Minä tägään melkein aina poikkeuksetta merkin mukaan jos se on suuressa osassa jossain minun kuvassa. Mutta en tee sitä sen takia, että heidän olisi pakko jakaa se eteenpäin omassa kanavassaan. Usein tägääminen  on hyvä senkin takia, että seuraajani saavat heti tietoonsa mikä vaate on ja mistä sen voi hankkia. Jos brändi jakaa kuvan eteenpäin niin hyvä, silloin se on sopinut heidän brändi-ilmeeseen. Mutta en minäkään yrittäjänä jakanut kaikkia asiakkaiden kuvia, jos ne eivät sopineet tyyliin.

Jokainen brändi määrittelee itse oman tyylinsä omalle brändilleen ja jos sinä olet räväkkä ja värikäs ja kuvasi ovat sen mukaisia niin ei se välttämättä sovellu heidän eteerisen mokkaiseen tyyliin. Plus niitä kuvia suosituilla brändeillä saattaa tulla aikamoinen määrä niin ei niitä kaikkia ole mitenkään mahdollista jakaa, jos sosiaalista mediaa varten ei olla palkattu henkilöä sitä toteuttamaan.

mielensäpahoittajien

On ollut muutama hetki aikaa myös ommella vaatteita lapsille

 

MIELENSÄPAHOITTAjien MAHDOLLISUUDET

Tänä aamunakin oli mahdollisuus pahoittaa mielensä naisena, koska radiossa juontaja puhui USA:n presidenttikisasta ja olisiko sinne mahdollisesti pyrkimässä kuuluisa ja hyvin palkattu näyttelijä seuraavaksi. Juontaja luetteli suomalaisia kovapalkkaisia näyttelijöitä, ja kysyi voisiko joku kuvitella heidät presidenttinä suomessa. Naisjuontaja luetteli vain ja ainoastaan miesnäyttelijöitä. Pistin asian merkille mutta en pahoittanut siitä mieltäni, joku muu olisi voinut pahoittaakin. Toki sosiaalisessa mediassa se mielensäpahoittaminen on erittäin helppoa tänä päivänä ja joillain voi olla liikaa aikaa, joka pitää purkaa jonnekin. Onko se tämä kevät vai mikä saa mielen mustaksi tiellä olevien koiran kakkojen takia? Katse ylös aurinkoon ja eteenpäin vain. Ja lainatkaa sitä kaikkea aikaa vaikka minulle, koska omani loppuu kokoajan kesken, vai pahoititko tästä mielesi? Toivottavasti et, koska ei se kannata!

Seuraathan minua jo instagramissa

Käy lukemassa myös edellinen kirjoitukseni opintojeni edistymisestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.