Hae
Jannina Niskala

Solmupanta – ohje kahden sauman asusteeseen!

Kevät ja aurinko saa vähentämään vaatetta enemmän kesäiseen suuntaan. Talvivaatteet on meillä pesty ja laitettu varastoon ja esiin on kaivettu kevään vaatteet ja asusteet. Meillä tytöt käyttävät keväällä trikoisia ja joustocollege asusteita, pipoja ja pantoja. Solmupanta on helppo ja kaunis asuste ommella itse. Meillä esimerkiksi Ellen ei oikein tykkää rusettipannoista, koska rusetti. Joten hänelle erityisesti teen solmupantoja. Tässä on teillekin ohje todella helppoon kahden sauman pantaan.

 

solmupanta

Eli tarvikkeita tarvitset kangasta joko trikoota tai joustocollegea, sakset, saumurin ja ompelukoneen. Varmasti selviää myös pelkästään ompelukoneella. Itse ompelen kaikki joustavat vaatteet saumurilla, koska kone huolittelee sauman samalla kuin ompeleesta tulee kestävä ja joustava. Ompelukoneesta valitse jousto-ommel, koska muuten kankaan venyessä ommel katkeaa ja saumaan tulee reikä.

Kangasta tarvitaan siis leveys suunnassa 2-3cm vähemmän mitä pään ympärysmitta on. Eli mittasin juuri Ellenin pään ja se oli 53cm ja leikkasin kankaasta 50cm mittaisen palasen. Korkeutta palalla oli 22cm joten valmiista pannasta tuli 11cm korkea. Jos haluat verrata sitä esimerkiksi todella leveään valkaman pantaan niin siinä sama mitta on n. 17,5cm. Olen itse todennut käytössä, että reilu 10cm mitta on hyvä eikä se törötä pystyssä takana ja riittää hyvin suojaamaan korvia.

Eli nyt sinulla on leikattuna suorakulmion muotoinen pala joka on mitoiltaan 50cm x 22cm. Taitat sen niin että laitat pitkät sivut vastakkain ja nuorja puoli jää ulos. Ompelet saumurilla tai ompelukoneen jousto-ompeleella pitkän reunan kiinni.

solmupanta

Pitkä reuna ommeltu saumurilla.

Sen jälkeen käännät pannan ympäri että kuosi tulee päälle. Kun sinulla on panta siinä pötköllään lattialla niin aseta se niin etta sauma on keskellä ja lattiaa ja/tai pöytää vasten. Siitä otat lyhyet päät ja asetat kuvan tavalla vastakkain hieman vinoon.

solmupanta

 

Sen jälkeen käännät alemman ylijäävän osan päälimmäisen osan päälle ja päälimmäisen osan allaolevan alle. Ne menevät ikäänkuin lomittain. Alla kuva. Tämä pieni mytty ommellaan ompelukoneella suoralla ompeleella kiinni.

 

solmupanta

Sitten sinulla on seuraavanlainen tuote:

solmupanta

Panta on nyt valmis mutta se käännetään vielä ympäri niin, että sauma jää sisä puolelle ja toiselle puolelle muodostuu kaunis ”solmu”

 

Solmupanta

Sitten vain nauttimaan aurinkoisista säistä!

 

 

 

Seuraathan minua jo Instagramissa!

Vilkaise myös kirjoitukseni DIY niskatyynyistä, jotka tein työille pitkiä automatkoja varten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.