Hae
Jannina Niskala

Lopun alkua – opinnäytetyö!

Liiketalouden opinnäytetyö on aina työelämälähtöinen tutkimus- tai kehitystyö ja niissä on aina taustalla toimeksiantaja, yritys, jolle tämä työ tehdään. Sairaanhoitajaopinnoissa muistan, että ONT aihe valittiin listasta ja aiheet olivat opettajien valitsemia. Ja ensin olin sitä mieltä, että tämä olisi nytkin hyvä tapa valita aihe. Mutta onneksi se ei ole enää se tapa toimia ainakaan liiketaloiden opinnoissa, koska viimeksi aihe ei oikein puhutellut ja tekeminenkin oli melkein pelkkää pään hakkaamista seinään. Ja se näkyi arvosanassa, joka oli 2. Itsellä ei ollut vielä alkuvuodesta mitään käsitystä, että koska teen sen tarkalleen ja mistä aiheesta tulen sen tekemään. Sain harjoittelupaikan helmikuussa Lasessor Oy:sta ja samalla tarjoutui mahdollisuus tehdä heille opinnäytetyö.

 

opinnäytetyö aloitettu

Opinnäytetyö oli suunniteltu kokonaan syksylle

Olin alunperin ajatellut, että teen koulutukseen kuuluvan harjoittelun ja opparin vasta syksyllä. Mutta sattumalta toisin kävi ja sainkin samalla molemmat jo keväällä. Siksi tämä kevät onkin ollut hieman rankka, koska tartuin sattumalta eteeni tulleeseen harjoitteupaikka ilmoitukseen, hain paikkaa ja sain sen. Jo harjoittelupaikan hakuilmoituksessa oli kerrottu mahdollisuudesta tehdä heille oppari, aiheesta joka sovitaan erikseen heidän kanssaan. Eli minulle tarjottiin molempia suoraan eikä niitä tarvinnut sen kummemmin metsästää tai etsiä. Plus tutor keskustelussani kävi yllättäen ilmi etten kerkeä tekemään opparia kokonaan syksyllä, koska syksy on lyhyt lukukausi. Ja jos haluaa valmistua jouluksi tulee osallistua 13.10 pidettävään julkaisuseminaariin. Homma sai tuulta alleen, koska tosiaan haluan valmistua kahdessa vuodessa. Ala on onneksi minulle tuttu, kun työskennellään asusteiden parissa ja saan tehdä digitaalista markkinointia ja värkätä verkkokaupan SEO optimoinnin parissa. Tästä on siis pakko tulla hyvä!

Opparini tulee käsittelemään Lasessor yrityksen brändiä. Katsotaan miten tutkimuskysymys tässä tarkentuu vielä työn edetessä. Mutta aihe on minulta lähtöisin ja sain toimeksiantajalta siihen hyväksynnän niin nyt on paljon mukavampi lähteä työstämään aihetta ja teoreettisen viitekehykseen tutustuminenkaan ei ala ihan nollasta vaan aihe on tuttu. Arvosanatavoite tulee suoraan jatko-opintojen hakuehdoista eli nelosta lähdetään tavoittelemaan. On hyvä, että se tulee määritellä jo heti tässä alussa niin ollaan tulevan ohjaajan kanssa samoilla linjoilla.

 

opinnäytetyö n toteutuspaikka

Tässä huoneessa tullaan kirjoittamaan hyvin paljon ensi kesänä ja syksynä

 

aiheanalyysi jätetty ja opinnäytetyö aloitettu

Vaikka teki tiukkaa työstää kaikessa tässä hässäkässä aiheanalyysia niin se on nyt jätetty opettajalle arviointiin. Se joko hyväksytään tai se palaa minulle vielä täydennettäväksi. Ensin näytin sen toimeksiantajalle ja sain vihreää valoa sen lähettämiseen eteenpäin. Nyt vain odotetaan mitä opettaja sanoo ja kenet mahdollisesti saan ohjaajakseni. Siellä on hyviä, tosi hyviä ja vähän vähemmän hyviä vaihtoehtoja siihen hommaan. Mutta olen aika varma, että pystym työskentelemään kaikkien kanssa.

Samaan aikaan on mahtava fiilis, että työ on nyt aloitettu mutta samalla hirvittää. Minua pelottaa arvosanatavoite ja se kuinka tulen tästä suoriutumaan yksin. Mutta luotan aiheeseen ja siihen, että olen sen itse valinnut niin pystyn kyllä työn tekemään. Enemmän minua huolettaa se loppuviilaaminen mihin minulla ei meinaa riittää kärsivällisyys tälläisissä jutuissa. Toivon, että tähän puutumiseen ja muuhun saan tukea ohjaajalta ja ohjaaja potkii tarvittaessa eteenpäin kun itsestä tuntuu ettei enää jaksa yhtäkään pilkkua tai viilausta. Ja vaikka en yhtään tiedä koska menen vai menenkö ollenkaan vielä opiskelemaan yamk:iin tai yliopistoon, niin haluan pitää sen oven avoinna.

Tie kohti valmistumista on kokoajan lyhyempi!

 

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös kirjoitukseni minun tutor keskustelusta!

Seuraathan minua jo Instagramissa 

2 kommenttia

  1. SonjaL kirjoitti:

    Hei, kiinnostava teksti! Toivottavasti kerrot täälläkin sitten opparisi eri työvaiheista! Itse juuri viimeistelen graduani. Huh, mitä hommaa! 🙂

    • miniswithstyle kirjoitti:

      Kyllä se varmasti tulee täällä olemaan puheenaiheena paljon 🙂 tsemppiä gradun työstämiseen! Mitä se käsittelee?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.