Hae
Jannina Niskala

Olen äiti ja tytär – äitienpäivän kaksi puolta!

Inspiroidun paljon vahvoista naisista ja tykkään lukea menestyneiden naisten tarinoita. Edellinen menestystarina, jonka luin oli Kamala Harris Totuuden puolella. Kesken minulla on joululahjaksi saatu Michelle Obaman kirja. Pitääkin jatkaa sen lukemista heti tähän perään, kun kouluhommat alkavat antamaan enemmän aikaa muulle elämälle. Kamala Harrisin kirjan luin kahdessa päivässä, koska se oli niin mielenkiintoinen. Hän on tehnyt paljon ja saavuttanut korkean aseman siitä huolimatta, että on tummaihoinen nainen. Kamala Harris ylistää omaa äitiään ja korostaa hyvää äiti-lapsisuhdettaan kirjassa. Minä ne voi sanoa samaa omasta äidistäni mutta toivon, että omat lapseni voivat puhua minusta yhtä ylistävästi. En muista olenko hirveesti omasta äidistäni puhunut täällä mutta äitienpäivä nostaa aina nämä ajatukset pintaan.

äiti tytär nainen

millainen äiti haluan olla?

Minulta kysyttiin Ellenin raskausajan neuvolassa, että minkälainen äiti haluaisin olla tulevaisuudessa? ja mitä kaikkia piirteitä haluaisin omasta äidistäni omaksua tulevaisuudessa omaan äitiyteeni. Sain neuvolan terveydenhoitajan hämmentymään vastauksestani. Minulle on aina ollut selvää, etten missään nimessä halua olla yhtään samanlainen äiti mitä minun äitini oli. Haluaisin ehkä olla yhtä hyvä laittamaan ruokaa mutta en halua siirtää mitään omasta äiti-lapsisuhteestani eteenpäin omille lapsilleni. Näin kaksitoista vuotta oman äidin itsemurhan jälkeen voin sanoa, että oma elämäni on nykyään paljon tasaisempaa ja seesteisempää mitä se koskaan oli omassa lapsuudessani. Haluan, että omat lapseni saavat olla lapsia mahdollisimman pitkään ja ettei heidän tarvitse huolehtia liian aikaisin aikuisten asioista, rahasta tai terveydestä.

 

Äitinä haluan olla ymmärtävä, läsnä ja kuunteleva vaikka välillä sorrun sanomaan ..ryhdistäydy nyt.. ei se ollut paha juttu.. Ikäänkuin päätän puolesta jo, että turha sitä on itkeä vaikka pitäisi kuunnella ja lohduttaa enemmän. Tunnekoulu ei tekisi minullekkaan pahaa.. Pelkään välillä olevani liian kova!

äiti lapsi suhde äitienpäivä

Haluan olla omille lapsilleni vahva nainen, joka saavutti elämänsä aikana paljon. Haluan olla äiti, joka on samalla myös uraa luova nainen. Haluan elää tervettä elämää perheeni kanssa ja toivon, että he puhuvat minusta lämpimästi ja kunnioittavasti aikuisina. Haluan opettaa lapsilleni läheisyyttä ja herkkyyttä mitä en itse melkein koskaan saanut kokea omassa lapsuudessani. Haluan olla herkkä ja kuunteleva äiti, jolle voi kertoa kaiken ja saa olla sylissä saamassa lohtua. Oma lapsuuteni on opettanut minulle taidon selviytymään tilanteesta, kuin tilanteesta, olemaan kova! Mutta en muista hirveesti kohtauksia missä olisin ollut todella läheinen oman äitini kanssa tai olisin lapsena saanut ekstra hellyyttä. Voi olla etten vaan muista niitä, koska kaikki muu negatiivinen on syrjäyttänyt ne muistilokeroista.

 

Meillä on tänään halittu ja syöty herkkuja ja sain ihania lahjoja mussukoilta. Tyttöjen ihanat kirjeet päiväkodista saivat aikaan itkunaurua ja suunnatonta iloa ja rakkautta!

 

äiti lapsi suhde äitienpäivä rakkaus

oman äitini ansiosta..

Oman äitini ansiosta olen erittäin vahva ihminen! olen oppinut selviytymään ja sen takia olen elämässäni saavuttanut paljon ja toivottavasti saavutan vielä enemmän. Tunnen olevani jatkuvassa ristiaallokossa tämän kanssa, koska olen kokenut paljon ja tottakai se näkyy. Haluan kuitenkin olla äitinä jotain muuta mitä en itse lapsena saanut. Ja tiedän ettei tämä ole mikään terapia-alusta enkä meinaa sitä jatkossakaan sellaisena pitää. Terapiakeskustelut hoidetaan ammattilaisen kanssa ja toivottavasti saan selkeyttä oman menneisyyteni möröille. Mutta koska näitä mörköjä on meillä varmaan melkein kaikilla. Niitä on erikokoisia ja muotoisia, joten kannustankin puhumaan niistä ja selvittämään mitä niiden taka on ja miten niistä voisi päästä eroon. Pitkään työnsin möröt kaappiin mutta en enää. Ehkä minä saan yli 30 -vuotiaana vastauksia lapsuuteni tapahtumiin. Koskaan ei ole liian myöhäistä, eikä terapia ole mörkö vaan apu!

 

Seuraatko minua jo Instagramissa?

Luen myös edellinen kirjoitukseni: Sairaanhoitajat katoavat hoitoalalta!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.